Pölyisestä vanhasta viljamakasiinista ihanaksi vierasmajaksi

Lojumme täällä landella aika pitkään ja aikani kuluksi vaihdoin saunarakennuksen ilmettä vähän kesäisemmäksi. Olen koko kesän töissä mutta kuitenkin aika lailla lomamoodissa: kertoilen huomenna vähän lisää meidän perheen kuulumisia…

Olen varmaan joskus kertonutkin saunarakennuksemme tarinan. Meillä ei ole koskaan ollut päärakennuksessa saunaa ja kävimme aikoinaan saunassa mummun puolella eli viereisessä rakennuksessa, jossa mummuni aikoinaan asui. Nythän tuo sama tila on maatilamajoituskäytössä.

Vuosituhannen vaihteessa äiti ja isä päättivät kuitenkin remontoida pihassa nököttäneen vanhan viljamakasiinin sauna- ja vierasmajakäyttöön. Pienehkö tiilirakennus oli sitä ennen aivan tyhjänpanttina – muistan että meillä oli lapsena siellä jotain leikkejä, kuten kaikkialla muuallakin isossa pihapiirissä. Makasiinista kuoriutui remontissa todella hieno ja olen aina ihmetellyt, miten se onnistuttiinkin remppaamaan niin ajattomasti. Se on minusta edelleen upea, vaikka remontista on jo aikaa toista kymmentä vuotta. Remontin suunnitteli arkkitehti ja olenkin aika vakuuttunut, että arkkitehdin konsultoiminen kaikenlaisessa rakentamisessa ja remontoimisessa kannattaa.

Korjausrakentaminen on minusta muutenkin äärimmäisen kiinnostavaa. Asuntomessuillakin minusta upein kohde on Bunkkeri, joka on vanhasta Shellin tiilirakennuksesta remontoitu nykyasunto. Unelmieni koti olisi ehkä vanhaan tehdasrakennukseen rakennettu avara loft-asunto.

Viljamakasiinin remontti ei todellakaan ollut edullinen, mutta isä ei varmasti sitä koskaan katunut. Hän vietti siellä aikaansa lähes päivittäin elämänsä loppuun asti, katseli isosta saunasta joelle, pelasi yläkerrassa biljardia (en tiedä vieläkään miten valtava biljardipöytä on saatu paikoilleen) ja poltteli sikaria liesituulettimen alla (siitä häntä kyllä moitittiin). Tällä hetkellä sauna on myös maatilamatkailukäytössä toisinaan, mutta yleensä siellä asustavat siskoni miehineen, kun käyvät Harjavallassa. Me asumme puolestamme päärakennuksen puolella.

2 Comment

  1. veeerala says: Vastaa

    Upeat, tila ja sisustus!

  2. Jestas, että on upea. Ajattoman näköisiä ratkaisuja. Hienosti käytetty uutta ja vanhaa.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.