Karma-muistoja vuosien varrelta

Lauantaina hilluttiin taas kavereiden kanssa KarmaRockissa, kuten niin monena heinäkuun viimeisenä lauantaina aiemminkin. Itse asiassa peräti kahtenakymmenenä. Jos olen laskenut oikein, tämä oli juhlavuosi Naakan Irenen karmailuille. 20 KarmaRockia. Sen jälkeen, kun joskus teininä lähdin Harjavallan omille festareille ensimmäistä kertaa, ei Karma-putkea katkaissut kuin kesä 2015, jolloin oli sairaalassa vastasyntyneen kanssa.

Karmaa on perinteisesti seurannut vähän haikea olo – festarit kun ovat aina kouluaikoina tarkoittaaneet kesän päättymistä. Sellainen olo on kieltämättä edelleen, vaikka monina viime vuosina olemme vasta aloittaneet kesälomamme Karma-viikonlopusta. Tuntuu kuitenkin, että mieli on niin vahvasti ehdollistunut ajatukselle kesän päättymisestä Karmaan, että sunnuntaina mieli oli jo syksyssä ja siinä, mitä se tänä vuonna tuo tullessaan.

Innostuimme siskon kanssa miettimään, millaisia muistoja, isoja ja pieniä, meillä on Karmoista vuosien varrelta.

♥ Se, kun päätimme hypätä linnunmaidonlämpimään Kokemäenjokeen kotimatkalla keskellä yötä ja mallistamme pari tuntematonta poikaa hyppäsi perässämme. Ja Erikan lempi-irtoripset menivät pilalle.

♥ Se, kun kaksi ystävää löysivät toisensa vuosien välirikon jälkeen. Siinä jossain festariportin ja Bajamajojen välimaastossa.

♥ Se, kun Anssi Kela yllätti kaikki vetämällä kunnon hevi-inspiroituneen keikan.

♥ Se, kun Anssi Kela tykästyi ottamiini kuviin niin paljon, että pyysi kohteliaalla sähköpostilla niitä omaan käyttöönsä. Ja kun neljä vuotta myöhemmin Töölön Ketterän Matti 8 kutsui ottamaani kuvaa IG-viestillä leijaksi ja halusi sen omaan käyttöönsä.

♥ Se, kun esiintyjälista on aiheuttanut muutenkin yllätyksiä ja ylpeyttä monina vuosina. Meillä on käynyt PMMP:kin!

♥ Se, kun juttelin ties kuinka monta tuntia imetyksestä kaverin kanssa ja varmaan joku keikka meni ihan ohi suun. Ja kymmenet ja taas kymmenet muut keskustelut uusien ja vanhojen tuttujen kanssa.

♥ Se, kun olimme yhdellä parhaimmista keikoista koskaan, kun Atomirotta esiintyi Karmassa.

♥ Se, kun joitakin tiettyjä tyyppejä näkee vain ja ainoastaan Karmassa kerran vuodessa. Terkkuja muun muassa Kari ja Jesse.

♥ Se, kun piilottelimme karmivalta salamoinnilta ja kaatosateelta kaltateltan kulmalla. Ja ne muut kerrat, kun aurinko on porottanut kirkkaalta taivaalta. Ylivoimaisesti useammin on ollut hieno ilma kuin huono. Joskus sanoin, että kannattaa pitää häät Karma-lauantaina, koska silloin ei koskaan sada.

♥ Se, kun Olavi Uusivirta pussaili lavalta käsin jonkin mimmin kanssa ja sen mimmin poikaystävä joutui hakemaan tyttöystävänsä pois imuttelemasta esiintyjää.

♥ Se, kun teini-ikäinen Erika heilui yleisössä ja tallentui paikallislehden toimittajan kameraan ja mummi kysyi semisti kauhistuneena seuraavana maanantaina lehden ilmestyttyä: ”Onko Erika alkanut tanssia?”

 

 

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.