33 kysymystä ja vastausta

Minäkin vastasin blogeissa kiertäneeseen 33 kysymykseen, jonka bongasin siskolta.

Avioliittoja: 2

En tiedä, kuinka moni seuraajistani tietää, että olen ollut aiemminkin naimisissa. Ainakin ne, jotka ovat seuranneet minua blogiaikojen alusta ja lukeneet kirjani? Kirjassani mainitsin tästä. Menin parikymppisenä naimisiin pitkäaikaisen poikaystävän kanssa – uskonnollisista syistä. Eivätkä ne syyt arvatenkaan olleet minun. Ehdimme olla naimisissa vain pari vuotta, kunnes onneksi erosimme. Toivottavasti tämä nykyisinen liitto on ikuista laatua ♥

Kihloissa: 2 + (3 kosintaa)

No, naimisissa kahdesti ja näin ollen kihloissa kahdesti, mutta näiden kosintojen lisäksi minua on kosittu kerran. Ko. kosinta tuli aivan puun takaa ja todella kiusallisella hetkellä (olin töissä!) En todellakaan suostunut, vaan pakenin paikalta 😀 Ja kaikessa kummallisuudessaan se oli kyllä ihan vakavasti otettava kosinta. Huh…

Lapsia: 1

Lemmikkejä: 1

Tällä hetkellä meillä on vain Dino, mutta aiemmin minulla on ollut toinenkin oma koira ja lisäksi perheellämme oli ihana Viivi-dallu, joka sai pennutkin. Sitä ennen meillä oli kaksi gerbiiliä.

Leikkauksia: 0.

Olen ollut monesti hoidettavana sairaalassa, mutta leikkauksiin en ole vielä joutunut. Ei edes mitään risoja ole kurkusta leikattu.

Tatuointeja: 4

Otin ensimmäisen tatuoinnin vanhemmilta salaa jo 14-vuotiaana. Tällä hetkellä toivoisin, että tatuointilukema olisi nolla. Yhtä tatuoinneistani on poistettu, muttei se ole vieläkään täysin gone.

Lävistyksiä: 1.

Yksi, koska oletan ettei korviksia (jotka tehty ampumalla) lasketa sellaisiksi. Otin joskus 17-vuotiaana napalävistyksen, mutta poistin korun, kun olin viimeisilläni raskaana. Nyt reikä lienee ummessa.

Muuttoja: 6.

Lapsena emme muuttaneet kertaakaan ja äiti asuu edelleen lapsuudenkodissamme. Kun lähdin  opiskelemaan Helsinkiin, muutin ensin kimppakämppään Kontulaan ja sieltä silloisen mieheni kanssa Alppilaan. Eron jälkeen jäin Alppilaan, missä asui välillä myös ystäviäni. Esimerkiksi Johannan kanssa olemme olleet kämppiksiä aikoinaan! Alppilasta muutin Jaakon luoksen Tapanilaan ja sieltä yhdessä ostamaamme rivitalokämppään Tapaninvainioon. Kun aloimme rakennuttaa nykyistä taloamme, muutimme viideksi kuukaudeksi Jaakon vanhempien luokse Pohjois-Helsinkiin.

Ampunut aseella: Joo.

Jollakin isän ilmapistoolilla ainakin, hän oli nuoruudessaan kilpa-ampuja ja opetti meitä tyttöjä välillä ampumaan jotain tölkkejä rantasaunalla.

Ottanut lopputilin: Monesti.

Viimeksi itkua tuhertaen Iltalehdestä. Ovet paukkuen en ole tainnut lähteä muualta kuin erään toisen lehden toimituksesta, jonka silloinen päätoimittaja kohteli minua, nuorta kesätoimittajaa kuin roskaa. Sain tarpeekseni kolmen viikon jälkeen.

Ollut saaressa: Joo.

Outo kysymys. Olen ollut kaikenlaisilla saarilla pikkuvauvasta lähtien, kun perheemme harrasti veneilyä.

Autosi: 0.

Meillä on kyllä yksi auto, mutta se on täysin Jaakon. Olen itse harkinnut leasing-auton hankkimista, mieluiten hybridin.

Ollut lentokoneessa: Kyllä.

Kolmevuotiaasta asti ainakin kerran vuodessa, useimmiten monta kertaa vuodessa. Rakastan matkustamista, mutta turhaa lentämistä haluaisin kyllä välttää. Jotkut työhön liittyvät matkat ovat kieltämättä aika turhia. Jos nyt ei lopeta tyystin lentämistä, pitäisi ainakin miettiä, voisiko joillekin matkoille keksiä muun vaihtoehdon. Enemmän skype-palavereja ja vähemmän lyhyitä pyrähdyksiä töiden vuoksi.

Onko joku itkenyt vuoksesi: Kyllä.

Ollut rakastunut: Olen.

Ollut ambulanssissa: En.

Luistellut: Tietty.

Surffannut: En.

Surfaaminen on kyllä ehdottomasti bucket listillä!

Ollut risteilyllä: Juu.

Olimme usein lapsena Ruotsin-risteilyillä. Olen käynyt myös Karibian-risteilyllä.

Ajanut moottoripyörällä: Olen.

Minulla on moottoripyöräkortti, jonka ajoin 16-vuotiaana. Tuolloin sain tietysti virallisesti ajaa vain kevytmoottoripyörää, millä sittenkin myöhemmin ajelinkin. Mutta varsinainen ajo-opetus tapahtui moottoripyörällä. Sittemmin en ole moottoripyörällä ajanut, enkä antaisi lapseni ajaa kevarikorttia. Ihan kuolemanvempeleitä kaikki sellaiset! Onneksi Jaakkokaan ei ole keksinyt haluta moottoripyörää. En antaisi lupaa hänellekään 😀

Ratsastanut hevosella: Olen.

Harrastin lapsena ratsastusta ja meillä oli vuokratallissa hevosia (tosin melkein aina ravihevosia). Olin heppatyttö. Sittemmin olen alkanut jostain syystä pelätä hevosia. Siinäpä myös yksi harrastus, jota en toivoisi lapselleni. Kallista ja vaarallista.

Lähes kuollut: En.

Olen onneksi säästynyt kaikilta onnettomuuksilta ja vakavilta sairauksilta.

Ollut sairaalassa: Monesti.

Minulla oli lapsuusiän astma, joten olin paljon sairaalassa jo lapsena. Muistan miten ahdistunut olin, kun tunsin astmakohtauksen tulevan ja tiesin joutuvani sairaalaan. Sairaalassa yksin vietetyt päivät ja yöt ovat kyllä jättäneet arvet mieleeni. Onneksi nykyisin lastensairaaloissa vanhemmatkin voivat yöpyä.

Suosikkihedelmä: Persimon ja melonit.

Aamu vai ilta: Ilta.

Olen iltavirkku ja nukkuisin joka aamu 10-11 asti, jos vain voisin. Olen kyllä esimerkiksi töissäni selvästi tehokkaampi aamuisin, mutta nautin eniten olostani iltaisin.

Lempiväri: Vihreä.

Viimeisin puhelu: Jaakolle.

Meillä on siskon kanssa puhelininho. En oikeastaan puhu pitkiä aikoja puhelimessa muiden kuin haastateltavien kanssa. Jostain syystä en tykkää yhtään puhua puhelimessa. Jos joku kaverini haluaisi soitella maratonpuheluita, olisin pulassa.

Viimeisin viesti: Erikalta.

Tuskin on päivää, jolloin en viestittelisi siskon kanssa. Laitan jokaisen söpön eläinvideon ja kiinnostavan uutisartikkelin Whatsapp-ryhmään, jossa on siskon lisäksin myös Jaakko ja siskon mies.

Nähnyt jonkun kuolevan: En.

Olen kyllä nähnyt muutaman kerran kuolleen. Kerran menimme rannalle, missä makasi rantaan ajautunut hukkunut nainen. Sellaisen hetket muistaa kyllä ikuisesti.

Kahvi vai tee: Tee.

Olen vähentänyt viime aikoina kahvin juontia tosi paljon! Enkä edes mitenkään tietoisesti, ei vain enää tehnyt mieli kahvia. Aiemmin join Iltalehdessä pahaa automaattikahvia joskus kolmekin kuppia heti aamulla. Nyt juon oikeastaan vain teetä, aamulla kofeiinia sisältävää valkoista teetä ja iltaisin jotain kofeiinitonta. Sain hiljattain Nespressolta heidän uuden kahvikoneensa, joten sitä juon kyllä viikonloppuaamuisin, mutten muuten.

Paras piirakka: Anopin katkarapupiirakka.

Aika harvoin tulee syötyä piirakkaa, mutta anoppi tekee aina juhliin tosi hyvää katkarapupiirakkaa.

Kissa vai koira: Koira.

En ymmärrä kissoja yhtään. Viime Kreikan-reissullamme käteni olivat ihan raapaleilla, koska kaikki kissat kynsivät minua. Tykkään siis kissoista kyllä sen verran, että haluan aina silitellä niitä. Ne tulevat ensin kehräämään jalkoihini ja sitten yhtäkkiä iskevät kyntensä käteeni. En tajua.

Paras vuodenaika: Kevät.

Rakastan kevättä! Se on ihana helpotus inhoamani pitkän talven jälkeen. Alkukesä on ihana, kun ei ole vielä kauhean kuuma ja kaikki ihanat kukat alkavat kukkia. En tykkää helteistä enkä ainakaan lumesta ja pakkasesta. Viimeistään eläkkeellä muuta talviksi asumaan johonkin muualle. En voi oikeasti sanoin kuvailla, kuinka paljon inhoan Suomen talvea. En kaipaa lunta edes jouluna.

4 Comment

  1. Heips, voisitko kirjoitella tatuoinnin poistosta joku kerta – mielelläni kuulisin vinkkejä siihen liittyen!

  2. Miksi vierität vastuun ensimmäisen avioliittosi kariutumisesta ex-puolisosi niskoille? Eikö olisi reilua, että analysoisit lukijoillesi myös omaa onnistumista/epäonnistumista aviopuolisona tuossa liitossa?

    1. Mistä sait sellaisen käsityksen vastuunvierittämisestä? En avannut tekstissä mitenkään liiton päättymisen syitä. Miksi sinusta on epäreilua etten tarkemmin avaa 10 vuotta sitten tapahtuneita asioita? Kirjassani on lyhyesti mainittu eron pääasiallinen syy.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.