Hyvän mielen sarjasuositus ja muut viikon parhaat

Paras ostos

Olen yllättänyt itsenikin lukemalla korealaisesta ihonhoidosta ja hurahtamalla monimutkaisiin ja aikaakin vieviin ihonhoitorutiineihin. Viimeisin hurahdukseni on jade roller, jollaisella kuulemma kaikki Hollywood-tähdetkin hoitavat ihoaan. En usko ihmeisiin, mutta luulen että tämä Cult Beautysta tilaamani rolleri laskee ainakin kasvojen turvotusta ja ennen kaikkea tuo iltoihini hemmottelevan ja mielen tyhjentävän hetken, kun rullailen kasvojani jadekivellä. Erityisen kiva tällä on muuten rullailla sheet maskeja, joista niistäkin olen tosi innostunut.

Paras sarja

Etsiskelin uutta feel good -sarjaa, jota katsella iltaisin ihan itsekseni. Johanna suositteli C Morella nähtävää Parenthood-sarjaa. Tämähän on jo vanha sarja, mutta en ole aiemmin nähnyt jaksoakaan. Rakastan kepeitä draamasarjoja, joita katsellessa voi ottaa ihan iisisti. En pysty ainakaan iltaisin katsomaan mitään kauhean raskasta, koska ahdistun liian raa’asta sisällöstä ja asiaohjelmat taas jäävät päähäni pyörimään vieden yöuneni. Parenthood-sarja on juuri sopivaa Gilmoren tytöt -tyyppistä ihanaa hömppää. Ei sarja silti missään nimessä mitään aivotonta höttöä ole. Siinä ratkotaan nimensä mukaisesti vanhemmuuteen liittyviä ongelmia, jotka kiinnostavat itseäni tässä elämäntilanteessa ja ammatissakin.

Paras leffa

Onnistuimme järjestämään Jaakon kanssa perjantai-illalle treffit ja päätimme mennä katsomaan BlacKkKlansmanin, jonka molemmat ovat halunneet jo pitkään nähdä. Olemme molemmat olleet vähän kipeitä ja älyttömän kiireisiä emmekä olisi millään jaksaneet lähteä leffaan, joka alkoi vasta yhdeksältä. Onneksi kuitenkin menimme. Väsymys unohtui leffateatterissa herkkujen äärellä ja leffajännityksen pauloissa.

En olisi välttämättä innostunut leffasta, ellei kansallisylpeytemme Jasper Pääkkönen olisi ollut siinä merkittävässä roolissa. En ole ihan varma, mitä mieltä olen Jasperin suorituksesta. Pitäisikin selvittää, mitä hänestä on sanottu jenkkijulkaisuissa – onko hänen tarkasti harjoiteltu aksenttinsa tai ylipäätään englantinsa mennyt läpi natiivipuhujille? Minusta roolisuoritus ei ollut aivan yhtä luonteva kuin esimerkiksi mahtavan Adam Driverin.

Leffa oli muuten aivan huippu. Se pohjautuu siis tositarinaan afroamerikkalaisesta poliisista, joka onnistuu soluttautumaan Ku Klux Klaniin. Vakavasta aiheestaan ja jännittävästä asetelmastaan huolimatta elokuva on hauska ja viihdyttävä. Se muistuttaa kuitenkin rasismista, joka elää ja voi valitettavan hyvin. Elokuvan lopetus on pysäyttävä – harvoin leffateatterissa on ollut niin hiljaista juuri ennen lopputekstejä.

Paras löytö

Yksi himosisustajien lempikasveista on tällä hetkellä ehdottomasti pampasruoho. Minäkin iskin silmäni noihin kauniin pörheisiin kasveihin heti, kun niitä alkoi näkyä sisustuslehdissä ja Pinterest-kodeissa. Sellaisia vain ei tuntunut löytyvän yhdestäkään kukkakaupasta. Markettireissulla Jumbossa sitten bongasin viereisestä kukkakaupasta tutunnäköisiä ruohoja ja menin heti ostamaan niitä kodin kaunistuksiksi.

Paras kirja

Tämän hetken kiinnostavin kirja on tietysti lankoni Toni Lahtisen esikoiskirja Norsunluukoira Rokka ja maalaispojan matka myrskyn silmään*. Se kertoo Tonin elämästä ennen eläinten hyväksi tekemäänsä työtä sekä tietysti hänen ja Maijan hengenvaarallisesta eläinsuojelutehtävästä Afrikassa. On uskomattoman hienoa, että jotkut uskaltavat taistella eläinten puolesta ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan henkensä uhallakin. Onneksi Toni osaa myös kirjoittaa, joten heidän tarinansa saatiin yksien kansien väliin kaikkien luettavaksi. Tämä kannattaa lukea! Sain muuten myös korvanappiini tiedon, että ensi viikonlopun kirjamessuilla pääsisi tervehtimään meikäläisen lisäksi erästä karvaista norsunluunnuuhkijaa…

* mainoslinkki

4 Comment

  1. Moikku! kävin kans ite eilen katsomas lefdn ja vaikken genren fani olekaan, niin toi nappas. Mun mielestä oli myös hyvä roolisuoritus Jasperilta, ei tossa natiivia mukaan tarvittu. Toi sun vinkkaama kirja pitää kans chekata! yst. Pinja

    1. Olihan se Jasper hyvä ja tietty mahtavaa, että muutkin kuin natiivit saa rooleja! Olisi vain siis näin kielinörttinä kiinnostavaa tietää, meneekö suomalainen läpi ihan natiivipuhujalta 🙂

  2. Kivoja tälläset postaukset! Löysin tuon kirjan BookBeatista, laitoin lukulistalle. Kuulostaa kyll
    Kin siltä, etten raskaushormoonien vuoksi ainakaan itkemättä voi lukea 😀
    https://perhosensiipiensuojassa.blogspot.com

  3. Lampimasti voin suositella sarjaa Marvelous Mrs. Maisel, joka on Gilmoren tyttojen tekijoilta. En tieda nakyyko Suomessa miten, mutta jos tulee jossain vastaan, katso ihmeessa. Bunheads on myos samoilta tekijoilta, mutta ei yhta hyva, vaikka sama fiilis siinakin on.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.