Neljä työpaikkaani, lempisarjaani ja muita faktoja minusta

Olen huomannut joidenkin julkaisseen näitä listoja Facebookissa, mutta vasta kun näin tämän bloginaapurini Marjukan blogissa, tajusin että tämähän sopii blogiin. Tunnutte tykkäävän kaikenlaisista ystäväkirjamaisista, X faktaa minusta -tyyppisistä postauksista nimittäin. Tässä siis tulee:Neljä paikkaa, joissa olen asunut

Harjavalta. Lapsuuden koti, tärkeä paikka edelleen. En voisi kuvitella, ettei minulla olisi Harjavallassa paikkaa mihin mennä. Jos kotitilamme ei joskus olisi omistuksessamme, haluaisin hankkia lomapaikan kaupungista. Tuntisin oloni kertakaikkisen eksyneeksi, ellei minulla olisi toista kotia lapsuuden maisemissani, rakkaiden ystävien asuttamassa kaupungissa.

Kontula, Helsinki. Kun muutin ensimmäistä kertaa pois kotoa, muutin suoraan kimppakämppään Kontulaan. Kaksi lapsuudenkaveriani muutti samaan aikaan Harjavallasta opiskelemaan Helsinkiin ja päätimme hankkia yhteisen asunnon. Kukaan ei voinut maksaa asumisesta kauheasti ja päädyimme siksi Kontulaan. Metroasemalle oli kuitenkin kävelymatka ja asunto jopa 100 neliötä.

Alppila, Helsinki. Kontulasta muutin Alppilaan kaksioon, jossa sattui olemaan ihan käsittämättömän edullinen vuokra. Kun erosin exästäni, Alppilassa asui kanssani milloin Johanna, milloin eräs toinen ystäväni ja Erikakin siellä välillä punkkasi. Samassa Alppilan-kämpässä asuin vielä silloinkin, kun tapasin Jaakon. Itkuhan siinä tuli, kun lopulta muutin Jaakon kaksioon Tapanilaan ja jouduin hyvästelemään rakkaan Alppilan kodin. Siinä kämpässä tapahtui niiiiin paljon kaikkea. Kerran unohdin avaimen ulos lähtiessäni ja jouduin pyytämään jotain random-kundia kiipeämään sisään parvekkeen kautta. Ko. pojan valkoinen paita taisi mennä pilalle. Unohdin avaimet toisenkin kerran – silloin nukuin oven edessä, kunnes juhlimasta tullut Johanna päästi minut sisään.

Kivistö, Vantaa: Alppilan jälkeen asuimme Tapanilassa ja Tapaninvainiossa, kunnes päätimme alkaa vantaalaisiksi. Vantaalle tuskin jäämme, mutta pääsimmepähän kokeilemaan talon rakennuttamista.

Neljä paikkaa, jossa olen työskennellyt

H&M. Päädyin Porin Henkkamaukan kassalle, kun lähdin kolmen viikon jälkeen kesätyöstäni Katso-lehdessä. Olin tarvittaessa töihin kutsuttava extra ja tuhlaajatyttönä hassasin puolet palkastani palkkapäivänä vaatteisiin, joita ostin 25 prosentin työntekijäalella. Työ oli ihanan rentoa: osa ajasta oltiin kassalla, osa sovarilla ja osa varastolla.

Apprix. Opiskeluaikainen työpaikkani. Yritys tekee digitaalisia oppimismateriaaleja ja tittelini oli hieno: content designer. Kirjoitin siis sisältöjä näihin eri yrityksille luotuihin oppimispeleihin. Tässä työpaikassa oli aivan mahtava henki, suosittelen 🙂

Iltalehti. Iltalehdessä viihdyin lopulta peräti kahdeksan vuotta ja se on tietysti eniten uraani määrittävä työpaikka. Aloitin verkkotoimittajana, joka teki ihan kaikkea. Kaikkea yövuoroista viikonloppuvuoroihin, urheilu- ja ulkomaanuutisista viihdejuttuihin. Vasta pari viimeistä vuotta olin tiukasti lifestyle-toimittaja ja vastasin erityisesti kauneusjutuista. Rakastin olla iltalehteläinen, mutta lopulta en voinut enää vastustaa vapautta, jonka saisin yrittäjäksi ryhtymällä.

Irene Naakka Oy. Nykyinen työpaikkani 🙂 Vapaa toimittaja, copywriter, bloggaaja, kirjailija, yrittäjä, toimitusjohtaja. Puoli vuotta yrittäjänä on ollut antoisaa, opettavaista, vapaata, stressaavaa ja ihanaa. En vaihtaisi tätä mihinkään, vaikken vieläkään luota siihen, että saan joka kuussa riittävästi hommia. Vaikka tähän mennessä olenkin saanut, joinakin kuukausina vähän liikaakin.

Neljä ohjelmaa, joita olen seurannut telkkarista

Moderni perhe. Tämän vastaan harkitsematta, jos kysytään lempisarjaani. Moderni perhe on eittämättä paras komediasarja ikinä. Tästä sarjasta löytyvät myös kaikkien aikojen lempihahmoni: Cameron ja Phil.

Sinkkuelämää. Pakko sanoa tämä, vaikkei sarja olekaan ollut ajankohtainen pitkään aikaan. Se on kuitenkin ehkä eniten minuun vaikuttanut sarja. Ihailin teininä sen vahvoja, itsenäisiä naisia ja heidän tyylejään. Sarja myös pelasti minut kerran pahalta erosurulta.

Girls. En seurannut Girlsiä silloin, kun sarja tuli alun perin telkkarista, mutta ihastuin siihen myöhemmin. Rakastan sen rosoisuutta ja ärsyttäviä henkilöhahmoja.

Gilmoren tytöt. Hyvän mielen sarja numero yksi. Tämäkin meni minulta ilmestyessään ohi, mutta Johannan suosituksesta aloin katsoa paljon myöhemmin. Tykkään älyttömästi Lauren Grahamista näyttelijänä, yksi syy miksi olen nyt koukussa Parenthoodiin.

Neljä paikkaa, joissa olen käynyt

Guardalavaca, Kuuba. Listassa nyt ne paikat, jotka ovat kenties tehneet suurimman vaikutuksen. Minun ja Jaakon ensimmäinen yhteinen matka suuntautui Kuubaan vähän sattumaltakin. En mitenkään erityisesti haikaillut sinne, mutta siitä tuli lopulta yksi ikimuistoisimmista matkoista. Oli aivan superkiinnostavaa tutustua Kuuban historiaan ja sosialistiseen yhteiskuntaan. Olimme tällä reissulla kunnon turreja, jotka kävelivät suomalaisen oppaan perässä mutta se todellakin kannatti. Opas oli todella asiantunteva.

Santorini, Kreikka. Kreikan järisyttävän kaunis postikorttisaari. Lempipaikkani koko maailmassa. Lähdemme todennäköisesti tänne ensi vuoden syykuussa viisivuotishääpäivänämme ihan kahdestaan. Rakastan muutenkin Kreikan saaria, niiden välitöntä tunnelmaa, rosoisuutta ja ihanaa ruokaa. Jos en saisi matkustaa enää koskaan mihinkään muualle kuin yhteen maahan, valitsisin Kreikan.

Bali, Indonesia. Häämatkakohteemme, joten matka oli ihana vaikka kohtasimmekin vaikeuksia (Jaakko kadotti pankkikorttinsa, minä unohdin pankkikorttini tunnusluvun ja rahanvaihtaja huijasi meiltä rahaa).  Kohde ei vakuuttanut sillä tavalla, että haluaisin välttämättä matkustaa Balille uudestaan, mutta paikalla on erityinen paikka sydämessäni, sillä olin siellä niin onnellinen. Seminyakin ranta oli lempipaikkani!

Miami, USA. Olen käynyt Jenkeissä vain Miamissa ja New Yorkissa. Näistä kahdesta valitsen Miamin. Muistelen, että rantsuista tykkäsin tosin enemmän Fort Lauderdalen puolella. Mutta Miami Beachin Art Deco -taloja en voinut vastustaa.

Neljä ruokaa, joista pidän

Lämmin punajuuri-porkkanasalaatti. Rakastan salaatteja ja syön jonkinlaisen salaatin joka päivä. Kylmänä vuodenaikana tykkään tästä lämpimästä salaatista: ladon salaatinlehtien päälle ison kasan uunissa paahdettuja punajuuria, porkkanoita ja lehtikaalia. Tähän vielä päälle lempparijuusto!

Soijamakaronilaatikko. Tykkään kaikista makaroniruoista. Ne ovat usein myös sellaisia, joilla on helppo tehdä vaikutus lihansyöjiin, vaikka lihan korvaa soijalla.

Sushi. Ikisuosikki, jota vetelen buffetissa melkein joka viikko.

Ranut. Ollaan siskon kanssa varsinaisia ranu- ja sipsihirmuja. Olemme myös aika tarkkoja ranuistamme, niiden pitää olla juuri sopivia koostumukseltaan. Pikaruokapaikoista Taco Bellissä on kenties parhaimmat ranut.

Neljä juomaa, joista pidän

Light-jaffa. Juon aina light-limsoja ja valitsen joko tämän tai kokiksen. Ja koska pelkään, että kokis valvottaa, juon sen sijaan yleensä jaffaa. Olen jäänyt pahasti koukkuun ja joudun aika ajoin vieroittamaan itseni tästä, sillä pyhä aikomukseni on juoda enemmän vettä.

Lakritsitee. Vatsani oireilee stressistä, joten olen siirtynyt lähes kokonaan kahvista teehen. Aloin tosin ryystää teetä iltaisin jo silloin kun vielä join kahvia. Olen aivan totaalikoukussa Yogi Tean lakritsiteehen ja se oikeasti jopa tyydyttää makeanhimoni iltaisin. Yogi Teat ovat muutenkin lemppareitani teehyllyllä.

Olut. Alkoholipitoisista juomista suosikkini on ehdottomasti olut. Joisin olutta sen maun vuoksi vaikka joka päivä, mutta alkoholin vuoksi ei ihan viitsi.

Punaviini. Ruoan kanssa suosikkini on oikein täyteläinen punkku.

Neljä biisiä, joihin en kyllästy koskaan

Take five, Dave Brubeck Quartet. Isäni opetti minut kuuntelemaan jazzia ja tietyt biisit muodostuivat erityisen tärkeiksi. Take five on sellainen.

La Vie En Rose, Édith Piaf. Niin kaunis.

Fix you, Coldplay. Meidän häätanssibiisi ♥

Shallow, Lady Gaga & Bradley Cooper. Uusi biisi, jota rakastin välittömästi, kun kuulin sen ensimmäisen kerran. Tuo kyyneleet silmiin varmasti vielä pitkään, sillä se tuo mieleen lempileffani A Star Is Bornin.

Neljä kirjaa, jotka olen lukenut

(Tätä kohtaa ei ollut alkuperäisessä kyselyssä, mutta lisäsin sen Marjukan vaatemerkkilistan tilalle)

Nancy, Deborah Spungen. Tämä kirja teki valtavan vaikutuksen teini-ikäiseen Ireneen. En muista enää juurikaan, millainen kirja edes on, mutta arvatkaa, minkä kohdan muistan aivan elävästi! Sen, kun Nancyn äiti kertoo lapselleen tekemästä unikoulusta. Muistan sen siksi, että sanoin äidilleni, etten tiennytkään että lapsia opetetaan sillä tavalla nukkumaan. Ja että äiti sanoi, ettei lasta saa missään nimessä jättää huoneeseensa yksin itkemään. Pitäisi ehdottomasti lukea tämä nyt aikuisiällä ja selvittää, mitä ajattelen tarinasta nyt.

Raja, Riikka Pulkkinen. Niin ikään tämä kirja teki aikoinaan lähtemättömän vaikutuksen. Olen halunnut pitkään lukea tämän uudelleen, sillä siitä on jäänyt niin vahva jälki. Nyt luen hänen uusinta kirjaansa, Lasten planeetta. Pulkkinen on uskomattoman lahjakas kirjailija ja yksi suurimmista esikuvistani.

Heikosti positiivinen, Anna-Leena Härkönen. Luin tämän kirjan vuosia, vuosia ennen kuin itse sairastuin synnytyksen jälkeiseen masennukseen, mutta muistan kuinka kovaa tämäkin kolahti. Kirja kertoo siis Härkösen omakohtaisen kokemuksen ko. sairaudesta. Olen aina rakastanut Anna-Leena Härkösen kirjoja ja tapaa kirjoittaa ja lukenut suurimman osan hänen teoksistaan, ellen kaikkia. Hän on ehdottomasti yksi esikuvistani.

Mielikuvituspoikaystävä, Henriikka Rönkkönen. Olemme Henriikan kanssa samalta vuosikurssilta yliopistosta ja tartuin tietysti heti hänen esikoiseensa, kun se ilmestyi. Olin lukenut hänen seksiaiheista blogiaan jo pitkään, joten tiesin suurin piirtein, mitä on luvassa. Mielikuvituspoikaystävä oli ilmestyessään jotain aivan uutta ja ihmeellistä, punan kasvoille nostattavan roisia ja ihanan vapautunutta, hauskaa ja kiinnostavaa. Tämä kirja on aina tärkeimpien listallani, sillä sain siitä idean kirjoittaa omasta äitiydestäni.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.