Maalasin taulun ja siitä tuli ensin hirveä

Olen vähän kipuillut harrastuksen puutteesta ja haaveillut jo pitkään siitä, että alkaisin maalata. Olen siis aina tykännyt piirrellä jotain omiani, mutten ole varsinaisesti koskaan harrastanut mitään kuvataidetta tai edes koskaan kokeillut maalaamista esimerkiksi akryyli- tai öljyväreillä. Olen myös aina tykännyt tietynlaisista suurista, abstrakteista maalauksista ja harkinnut jopa sellaisen ostamista kotiamme koristamaan. Ajattelin kuitenkin, että teen sellaisen itse, koska kuinka vaikeaa se nyt voi olla?

No aika vaikeaa! Ei ole todellakaan itsestään selvyys, että abstraktista maalauksesta tulee hieno. Joitakin random-siveltimenvetoja sinne tänne? Ei. Kokeilin erilaisia värejä ja erilaisia tekniikoita ja lopputulos oli niin kamala, että hihittelimme taitojani Erikan kanssa taulua katsellessamme. Mitä oikein kuvittelin? Että maalaan ensimmäistä kertaa ja saan aikaan mestariteoksen?

En kuitenkaan halunnut luovuttaa ja maalailin niin pitkään värien päälle, että lopputulos alkoikin olla sellainen kuin halusin. Nappasin taulusta kuvan IG Storyyn ja sain heti kyselyjä, millaiselle pohjalle se on tehty ja mitä sivellintä käytin. Se haluttiin jopa ostaa! 😀 Ihan kiva siitä lopulta tulikin, vaikka ajattelin jossakin vaiheessa, että tästä ei tule yhtään mitään. Mutta hei, trust the process.

Pinkopohjan ostin parilla kympillä Säästöhallista Harjavallasta. Maalauspensselin (siis sellaisen seinän maalaamisen käytettävän) sekä akryylimaalit ostin Clas Ohlsonista.

 

11 Comment

 1. Haaveilen suuresta abstraktista maalauksesta eteisen seinälle. En raski sellaista ostaa enkä ole tohtinut tarttua pensselin varteen, koska en usko saavani aikaan visiotani vastaavaa tuotosta. Tämä postaus kyllä nyt vähän sysäsi siihen suuntaan, että jospa sittenkin edes kokeilisi, vaikka pienemmälle pohjalle ensi alkuun niin näkisi tuleeko siitä yhtään mitään.

  1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla! Varsinkin kun aina voi maalata sen pieleen menneen päälle 🙂

 2. Ihana työ ja mitkä värit. En ihmettele, vaikka joku haluaisi ostaa sen. Olet todella lahjakas, olet löytänyt kyllä juttusi.

  1. Voi kiitos!!

 3. Aivan ihana ja sopii teille täydellisesti! Taidan lähteä samoille jalanjäljille ja päästää irti sisäisen taiteilijattareni. 🙂

  1. Kiiiiitos!! Todellakin nyt heti maalaamaan 🙂

 4. Upeat värit! Nyt iski akuutti maalausinspiraatio!

  1. Jee mahtavaa, että sain aikaan inspiraation!

 5. Oon tehny saman, joskin en vielä ole saanut inspiraatiota aloittaa sitä päälle maalaamista. Kaikki parhaat ideat tuli heti kun eka kaamea versio oli valmis 😀

  1. Kyllä! Eka pitää epäonnistua 🙂

 6. Siveltimet hankin jo melkein vuosi sitten, hiilellä testaillu jotain raapustamista sen jälkeen. Toki värit pitäisi hommata vielä, mut en vaan uskalla toteuttaa, siis sitä maalaamista, ajatuskin hirvittää. Siis ihan törkeä ensimmäisen ja tokan jne vedon angsti! On varmaan vaan niin out of the box ja mukavuus alueen ulkopuolella, tuo maalaaminen. :´D

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.