Laite, joka tekee joulusiivouksesta sata kertaa kivempaa

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: KÄRCHER JA SUOMEN BLOGIMEDIA

Ollaan Jaakon kanssa aivan toivottomia siivoajia ja meidän kodin pelastus on ehdottomasti ollut satsaaminen kunnollisiin siivousvälineisiin. Eikä siis mihinkään mikrokuituliinoihin vaan kunnon koneisiin. Olemme siis välinesiivoajia. Varsi-imuri sai meidät imuroimaan varmaan triplasti enemmän kuin perässä vedettävän imurinpömpelin aikaan. Kärcherin ikkunanpesuri teki aikoinaan Jaakosta harvinaisen innokkaan ikkunanpesijän. Vuokratulla Kärcherin tekstiilipesurilla pesimme kerran koiran ja vauvan röhnäämän sohvan kuin uudeksi ja saimme soffasta sen jälkeen jopa vielä ihan hyvät rahat.

Ja nyt. N Y T meidän huushollissa on alkanut aivan uusi aikakausi, kun saimme testiin Kärcherin SC 2 -höyrypesurin. Tämä on ollut ostoslistallani jo pitkään. Siivousvälinenörtti minussa odotti aivan sormet syyhyten, että pääsee testaamaan sitä ja se todellakin lunasti kaikki odotukset!

Miten se siis toimii? No, se on vähän niin kuin painekattila. Säiliöön lisätään kraanavettä ja se lämpiää muutamassa minuutissa kiehumispisteeseen, jolloin muodostuu höyryä. Höyry tulee ulos pistoolista, kun liipaisinta painetaan. Höyrypainetta voi säätää ja mitä korkeampi paine on, sitä tehokkaammin lika irtoaa. Pistooliin saa erilaisia suuttimia eri käyttötarkoituksiin.

En ole mikään monicageller, joka nauttii hinkatessaan mopilla paikkoja puhtaaksi. Mutta kukapa ei saisi tyydytystä siitä, että suhteellisen vähällä vaivalla saa puhdasta jälkeä ja vielä näkee konkreettisesti sen, kuinka höyry puskee kaikkea likaa ja töhnää koloista, jolla ei edes tavallisella rätillä pääsisi. Nappia painamalla!! Olen tästä oikeasti niin innoissani kuin tekstistä huokuu.

Olisitte nähneet minut kylppärissä, kun testasin höyrypuhdistinta kylppärin kaakelien välisiin saumoihin, joihin kertyy sellaista oranssia bakteerimönjää. Kihisin innosta, kun huomasin miten höyry kadotti töhnän taivaan tuuliin ja saumat olivat kuin upouudessa kylppärissä! Googlasin, että saumat voi myös puhdistaa näppärästi hammasharjalla ja jollain ruokasooda-etikkamömmöllä. Hah! Ei onneksi tarvitse sekoitella mitään tahnoja ja hinkuttaa tuntitolkulla kaikkia niitä saastaisia saumoja. Ei nimittäin tulisi tehtyä. Kun homma hoituu nappia painamalla, on kyseessä toimenpide, jonka minäkin saan aikaiseksi. Ja toisaalta toisessa lähteessä sanotaan, ettei silikonisaumoja edes tulisi hangata vaan käyttää niin ytyjä kemikaaleja, että bakteerikasvusto lähtee litomaan. No, eipä tarvitse niillä kemikaaleillakaan enää läträtä. Tosin Kärcherkin suotittaa, ettei herkkiin saumoihin käytetä liian voimakasta höyryä. (Tsekkaa muuten myös Keskipiste-blogin Jennin postaus kylppärin siivoamisesta Kärcherillä).

Ennen Kärcheriä:

Kärcherin jälkeen:Tykkään tuosta pikkuisesta harjapäästä ehkä eniten.

Kemikaalittomuus on yksi iso lisäsyy, miksi olen niin innoissani uudesta pesuristamme. Höyrypesuri ei siis tarvitse toimiakseen mitään kemikaaleja! Ainoastaan vettä ja sähköä. Ja jo litralla vettä saa höyryteltyä kaikkea mahdollista 20 minuuttia ja sähköä laite tarvitsee vain veden lämmittämiseen eikä siinä kulu kuin se muutama minuutti. Tämä on siis tietysti aivan jättiplussa paitsi terveyden myös ympäristön kannalta. Olin aika järkyttynyt, kun luin syksyllä siivoussuihkeiden terveysvaaroista. Eli just niiden, joita itsekin käytin koko ajan. 20 vuotta kestäneessä jättitutkimuksessa selvisi, että kodin puhdistussuihkeet keuhkoille yhtä haitallisia kuin 20 tupakan polttaminen päivässä. Tutkimus ei ole täysin aukoton ja lisätutkimusta tarvitaan, mutta jo tämä tähän asti kerätty tieto vakuutti minut suihkeiden vaarallisuudesta. Siivoan todellakin mieluummin pelkällä vedellä, jos se vain on mahdollista. Ja ainakin höyrypesurilla se on.

Kemikaalit jäävät myös pinnoille, joita kosketellaan koko ajan ja voivat näin aiheuttaa vaikka allergisen reaktion. Erityisesti näin lapsiperheessä on ihan kiva tietää, ettei lattioilla ja tasoilla ole kaikenlaisia kemikaalijäämiä. Olisipa meillä ollut höyrypuhdistin jo silloin, kun syöttötuoli oli aina aivan likainen! Muistan kun meillä kävi lapsen taaperoaikana siivooja, joka katsoi syöttötulia, pudisteli päätään ja alkoi hinkata sitä puhtaaksi.

Kollegani Minna ja Marja testasivat Kärcherin järeää lattiapesuria, josta he tykkäsivät kovasti, mutta itse olen tyytyväinen jo tämän höyrypuhdistimen lattianpesutehoon. Tällä isolla päällä pystyy pesemään lattian todella tehokkaasti ja sen tekee noin tuhat kertaa mieluummin kun alkaa räpeltää ämpärin ja mopin kanssa. Luulenpa siis, että meillä pestään lattioita tästedes paljon useammin!

Ja! Tällä on vieläkin yksi aivan ässä lisäominaisuus. TÄLLÄ VOI SILITTÄÄ TEKSTIILIT. Ai että mä rakastan höyryä 😀 Meillähän on siis jo aiemmin ollut vaatteiden halpishöyrytin, enkä ole kaivanut silityslautaa ja -rautaa kaapista sen jälkeen, kun höyryttimen ostin. Eli noin vuoteen. Mutta jos siis ostat vain yhden, osta höyrypuhdistin, jolla voi sekä silittää ja raikastaa vaatteet että puhdistaa kodin.

Sain höyrypuhdistimen yhteistyötä varten vain testiin eli en suoralta kädeltä omaksi. Sain kuitenkin myös mahdollisuuden lunastaa se itselleni yhteistyön jälkeen. Voitte ehkä tämän hypetyksen jälkeen arvata ostinko vai palautinko sen? No todellakin ostin 😀

Jos tämä höyryinnostukseni tarttui, saat oman puhdistimesi elektroniikkaliikkeestä tai rautakaupasta.


10 Comment

 1. Mulla on tuo sama laite eikä kylppärin kaakelin välit tulleet kyllä yhtään noin helpolla puhtaaksi😥 vähemmällä hankaamisella pääsin kun käytin siivoussaippua +etikka -suihketta

  1. Outoa! Mulla nyt Ig storyssa ihan videomateriaalia kuinka helposti lähti lika.

 2. Tyllerö says: Vastaa

  Odotin tekstin lopusta alekoodia tähän laitteeseen 😅

  1. Haha no mäkin kyllä toivoisin että voisin sellaisen antaa!!

 3. Itsellä kärcher SC 5 joka kai pitäisi olla malliston paras tai ainakin kallein😬. Ekan käyttökerran jälkeen hehkutin varmaan yhtä innoissani, mutta kyllä se intoilu siitä on laantunut. Ja kyllä nykyään useasti tartun ”vanhanaikaisiin” puhdistuskonsteihin herkemmin kuin kärcheriin.

  1. No niin voi tietysti käydä, meillä jäi esim mehulinko kaappiin. Mutta riippuu vähän ihmisestä mitä kojeita kukakin arvostaa 🙂 tämä on musta niin paljon helpompi ja vaivattomampi tapa siivota, että ajattelin kyllä hankkiutua ihan eroon esimerkiksi mopista. Vielä kun pitää mielessä niiden kemikaalien haitat…

 4. Nuppunen says: Vastaa

  Keittiöstänne kysymys. Mitä materiaalia keittiötaso on? Näyttää kauniin harmaalta, juuri sellaiselta, jota etsin. Toinen kysymys ihmettelevältä taaperon vanhemmalta. Miten nuo kaikki kauniit koriste-esineet pysyvät teillä paikoillaan ja ehjinä? Meillä pientavarat lähtevät leikkeihin mukaan ja sen jälkeen eivät ole enää kovinkaan kauniita … Nimimerkillä, ”ei ne ole jouluvalot, ne ovat sämpylöitä ja rakennustelineen henkselit. En minä niihin koske, minä vain syön ne….”

  1. Se on ihan laminaattia, sellainen eläväinen harmaa pinta. Tykkään kun ei oo ihan yksivärinen. Tuota tavara-asiaa kysytään usein, kun meillä on ollut aina koriste-esineitä pöydillä ja tasoilla, oli lapsi minkä ikäinen tahansa. Kyllä se joskus on jotain kynttilää kaivanut ja muuta mutta uskonut aina parista kerrasta, kun on sanottu että ne on äidin koristeita, niihin ei saa koskea, että omilla leluilla voi leikkiä 🙂

 5. Anni Jää says: Vastaa

  Jotenkin alkoi hymyilyttää postauksen loppua kohti. Ihanaa, miten intohimoisesti voi kirjoittaa siivousvälineestä. 😀

  1. Haha I know (tähän se käsiä silmien edessä pitävä apinaemoji) 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.