Ihania kirjalahjoja

Muutama kirjavinkki vielä mattimyöhäisille lahjanostajille. Kirja on minusta aina hyvä lahja ♥

Hullu kuin äidiksi tullut, Irene Naakka

No täytyyhän sitä omaa häntäänsä nostaa. Kirjani sopii kuulemma ihan kaikille, äideille, isille ja lapsettomillekin. Olen saanut tästä kiitosta niin nuorelta äidiltä kuin lapsettomalta seitsenkymppiseltä. Ei tarvitse olla synnytysmasennuksen läpikäynyt löytääkseen tästä jotakin omaa. Moni on todennut, että olisipa lukenut kirjan jo vauva-aikana, joten erityisesti lasta odottavat ja vauvavuottaan läpikäyvät voisivat arvostaa tätä lahjaa. Toki se voi vaatia pienen alustuksen, jos lahjan saaja on lasta odottava eikä tiedä kirjasta mitään etukäteen.

Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu, Sisko Savonlahti

Tämä kirja on ilmeisesti ostetuimpien joukossa tällä hetkellä eikä ihme, niin paljon hypeä sen ympärillä on ollut. Kirjailija Sisko Savonlahti on ollut paljon esillä eri medioissa. Kirja on erilaisuudessaan kiinnostava, siinä ei ole mitään vauhdikasta juonikuviota eikä siinä oikeastaan tapahdu mitään kovin ihmeellistä. Se vain kertoo hahmosta, jollainen ei ole aiemmin kelvannut kirjojen päähenkilöksi: reilu kolmekymppisestä, työtä etsivästä, ahdistuneesta ja vähän hukassa olevasta naisesta. Tästä on ollut kiinnostava jutella kirjan lukeneiden kavereiden kanssa, kaikki kokevat erilaisia tunteita kirjan päähenkilöä kohtaan.

Kaikki rahasta, Julia Thurén

Olen saanut vasta selata tätä kirjaa, en siis ole lukenut sitä kokonaan, mutta voin jo suositella! Vakuutan, että jokainen vähänkin säästämistä ja sijoittamista fiilistelevä tykkäisi tästä paketista! Rahasta on alettu viime aikoina puhua avoimemmin ja monet ovat kiinnostuneet sijoittamisesta. Jopa minä, vanha tuhlaajatyttö. Luulen, että jokainen pääsee tämän kirjan avulla alkuun ja vähän pidemmällekin rahahommissa!

Lasitehdas, Katja Lahti

Tätä kirjaa en ole ehtinyt vielä lukea, mutta olen tosi vakuuttunut siitä kaikkien lukemieni arvostelujen perusteella ja oman kappaleeni ostin itse asiassa juuri lahjaksi. Koska eihän meidän Katja Lahti nyt voi tehdä muuta kuin priimaa 🙂 Kirjan yksi keskeisimmistä henkilöhahmoista on keski-ikäinen Juhani, joten kirja sopii kuulemma myös miehille. Enkä siis nyt tarkoita, etteikö kukaan mies voisi lukea kirjaa, jonka päähenkilö ei ole mies, mutta tällainen myyntipuhe ilmeisesti kuitenkin tarvitaan, koska suurin osa miehistä ei lue naisten kirjoittamia ja kirjoja ja yleensä miehille siis myös markkinoidaan vain mieskirjailijoiden teoksia.

Lasitehdas kertoo siis kahdesta suomalaisesta perheestä ja luokkaeroista. Kirja sopii muuten hyvin just jouluun, sillä siinä kaksi hyvin erilaista perhettä kokoontuu yhteen viettämään joulua. Toinen on rikas suomenruotsalaisperhe ja toinen lottovoiton saanut työläisperhe.

Lasten planeetta, Riikka Pulkkinen

Taattua Riikka Pulkkista: tavallinen tarina puettuna maagiseen kauniiseen kerrontaan. Kirja kertoo kaksi tarinaa kahdessa eri ajassa. Nykyajassa on eroava pariskunta ja tarinalla on perusta tosielämässä. Riikka Pulkkinen erosi itse miehestään viime vuonna. Menneessä ajassa on tarina päähenkilön Frederikan kamppailusta mieleltään sairaan siskonsa kanssa. Tässä kirjassa kosketti eritoten osuvat kuvaukset äitiydestä, vanhemmuudesta ja rakkaudesta.

 

Norsunluukoira Rokka ja maalaispojan matka myrskyn silmään, Toni Lahtinen

Tämä on kaikille eläinystäville ja erityisesti eläinsuojelutyöstä kiinnostuneille. Kirja kertoo tavallisen suomalaispariskunnan hengenvaarallisesta matkasta Afrikkaan nappaamaan norsujen salametsästäjiä ja tarinan tämän kaiken takana. Tositarina harvinaisesta rohkeudesta ja periksiantamattomuudesta ♥

Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille), Taru Anttonen & Milla Karppinen (toim.)

Tätä kirjaa on jaksanut kuunnella jo kolmevuotiaskin ja se sopii tietysti oikein hyvin myös pojille. Niitä sankaritarinoita kun edelleen kerrotaan enemmän miehistä, joten on hienoa että tämä kirja kertoo vain naisten saavutuksista. Kirjan sankareita ovat muiden muassa Aira Samulin, Minna Canth, Alma, Eva Wahlström ja Maruan Abdulkarim. Kaikista sankareista kerrotaan lyhyehkö tarina upein kuvin.

3 Comment

  1. Veljentyttoni sai kesalla multa lahjaksi ”Good night stories for rebel girls” mika kertoo samaan tyyliin kuin tuo ”Sankaritarinoita…” lyhyita kuvauksia maailman naisista. Loytyy myos suomenkielisena, ja on ollut kuulemma todella suosittu.

    1. Joo meillä on se myös! Kakkososakin on ilmestynyt 🙂

  2. […] joulupakettiin valitsin lahjan blogikollegani Irenen suosituksesta ja sen verran nopeasti mies ahmaisi kirjan kitusiinsa, että päättelin Norsunluukoira Rokan […]

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.