Pidinkö uuden vuoden lupaukseni?

Vuosikatselmusta kootessani huomasin, että olin tehnyt tammikuussa tänne blogiin listan uuden vuoden lupauksistani. No, en edes muistanut koko listaa, mutta olin aika tyytyväinen, kuinka hyvin lupaukset ovat takaraivossa kuitenkin lymynneet. Aloin kuitenkin lunastaa joitakin lupauksiani vähän turhan myöhään (joulukuussa), mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan.

Uutta uuden vuoden lupauslistaa tuskin tarvitsee nyt tehdä, sillä jatkan näiden parissa. Näissä riittää nimittäin edelleen tekemistä enemmän kuin tarpeeksi…

Liikun enemmän

Joo, liikun, mutta tähänkin tuli muutos vasta marraskuussa. Kevät ja kesä meni enemmän tai vähemmän lusmuillessa, kunnes vasta syksyn tullen (ja töitä vähennettyäni) aloin panostaa siihen, että liikkuisin edes pari-kolme kertaa viikossa. Satsaan hyötyliikuntaan (kävelen paljon) ja käyn uimassa. Keväällä aion yrittää raahautua myös joogaan ja salille.

Hoidan selän kuntoon

Hah! Melkein vuosi siinä taas hurahti, että asia eteni. Vasta joulukuussa nimittäin marssin FemiHealthiin äitiysfysioterapiaan erikoistuneen Ira Rissasen pakeille. Eihän tässä nyt olla kuin 3,5 vuotta kärsitty kipeästä selästä vatsalihasten erkauman vuoksi. Pelkään pahoin, etten olisi vieläkään fysioterapiassa, ellen tekisi aiheesta juttua. Mutta ei takerruta nyt siihen. Vuosi 2019 tullaan muistamaan siitä, että selätin selkäsärkyni!

Hoidan mielen kuntoon

No tämän suhteen olinkin sitten huomattavasti reippaampi! Aloitin jo huhtikuussa psykoterapian ja se oli ehdottomasti yksi vuoden (ja koko elämän) parhaista päätöksistä. Olo on kuin eri ihmisellä ja monet tunnelukot ovat pamahdelleet auki.

Syön paremmin

Tämä taas ei sitten sujunutkaan aivan muitta mutkitta. Nimittäin edelleen joulukuussa kärvistelin huonojen ruokatottumusten aiheuttamassa alhossa. Olin jo aivan varma ties mistä taudeista tai vähintäänkin kaamosmasennuksesta, kunnes terapeuttini kehotti syömään säännöllisemmin. Siitä lähtien, kun aloin syödä lounaan aiemmin kuin iltapäivällä ja välissä vielä välipalojakin, on olo ollut noin tuhat kertaa parempi. Tällä hyväksi havaitulla tiellä siis jatketaan ensi vuonnakin! Joulun jälkeen jatketaan myös vähäsokerisemmalla linjalla, tämä joulun aika on ollut aivan mahdotonta suklaan suhteen…

Luen enemmän

Tässä olen pärjännyt yllättävän hyvin! Riippuu vähän tilanteesta, kuinka paljon jaksaa lukea. Stressaavassa hetkessä kirja tulee kaivettua esiin harvemmin, mutta toisinaan sitä ahmii monia kirjoja samaan aikaan. Olen kuitenkin kuunnellut ja lukenut tänä vuonna monia hyviä kirjoja! Sähköisiä ja paperisia. Lukemattomia dekkareita, hienoja romaaneja ja muutamia tietokirjojakin. Lukuharrastus jatkuu tulevana vuonnakin!

Teen vähemmän töitä

Hah, hah ja hah. Terveisin alkava vatsahaava. Työ on tänä vuonna tuntunut kuitenkin tosi erilaiselta, aloitinhan yrittäjänä huhtikuussa. Viime vuonna tein kuitenkin päivätyötä ja blogia, joten aika tiukkaa teki silloinkin. En kuitenkaan osannut vielä ekana vuonna yrittäjänä asettaa omia rajojani  ja tuli huhkittua liikaa. Loppuvuodesta jo hoksasin paremmin, mitä haluan tehdä ja mikä ei kannata. Opin sanomaan ei. En ole mikään mestari vieläkään, mutta olen ehdottomasti edistynyt. Aluksi otin vastaan aivan kaiken tarjotun työn, nyt olen myös tajunnut, etten voi tehdä alihinnalla hommia, vaikka ehtisinkin.

Tämä vuosi opetti, miten oma kroppa viestittää esimerkiksi liiasta stressistä. Opin myös, että niitä viestejä pitää kuunnella mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Uskon vakaasti, että ensi vuonna stressitasot eivät huitele taivaissa. Osakeyhtiöön liittyvät hommat ovat kutakuinkin hallussa ja mainiot asiakkaat plakkarissa. Toivoisin kuitenkin vielä enemmän mahdollisuuksia blogin suhteen!

Lomailen enemmän

Heh, vähän hihittelin, kun luin viime vuoden pyhiä lupauksiani: ”Minulla on viikkokausia pitämättömiä lomia ja niilläkin lomilla, jotka pidän, teen kuitenkin jotain toista työtä. Pyhä lupaus, käsi sydämellä: tänä vuonna pidän loman, johon ei kuulu yhtään työntekoa.” Not happened. Kosin reissulla en tainnut tehdä muuta kuin Instagramia, mutta muuten olin kyllä töissä koko vuoden. Kun muut pitivät kesälomiaan, minä otin vastaan kesätyön. Katsotaan uudestaan ensi vuonna…

Vähennän maitotuotteita

Tämä on kyllä ollut mielen päällä koko ajan, mutten ole aivan kauhean kiitettävästi tässäkään onnistunut. Ensi vuonna riittää kirittävää tässä(kin) asiassa.

Summa summarum: ensi vuodelle on isot odotukset! Uskon että voin paljon paremmin kaikin puolin vuonna 2019. Opin syömään, liikkumaan ja lepäämään. Perusjuttuja, jotka eivät ole vielä näin aikuisenakaan hanskassa.

♥ Hyvää uutta vuotta kaikille! ♥

 

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.