Meidän perheen sunnuntai

06 Lapsi kömpii omasta huoneestaan meidän sänkyyn ja sanoo jo heräävänsä. Vastaan, että nyt on yö, pää tyynyyn. Lapsi nukahtaa ennätysnopeasti uudelleen. Olen itse väsynyt, koska olen heräillyt yöllä jatkuvasti ja tuntuu, että olisin nähnyt koko yön samaa elokuvamaista painajaista.

08 Lapsi herää uudelleen ja vaatii padia. Annan padin, jolla lapsi tekee palapelejä ja me aikuiset vielä torkahtelemme.

08.30-09 Siirrymme kaikki alas aamupalalle. Surautan smoothien banaaneista, jäisistä marjoista ja kauramaidosta, voitelen muutaman ruisleivän ja napsautan kahvin Nespressolla. Lapsi haluaa pelata Pipsa Possu -muistipeliä aamupalapöydässä ja protestoi, jos joku saa liian monta paria putkeen.

10.30 Alamme tehdä lähtöä pulkkamäkeen ja viestittelemme kavereille, kuka ehtisi lähteä mukaamme. Jaakon kaveri lupaa lähteä nelivuotiaansa kanssa mukaan. Päätämme lähteä autolla vähän pidemmälle pulkkamäkeen ja viedä samalla valtavan määrän kierrätysroskia. Kun koko takaluukku on täytetty pahvi-, muovi-, metalli- ja lasijätteestä, pääsemme matkaan.

11.30 Pulkkamäessä Paloheinässä. Lapsi kiljuu onnesta soikeana Stigansa ja välillä pulkkansa päällä. Laskuvälinettä täytyy vaihtaa tiuhaan. Mietin, että pulkkamäki on aina varsinainen villi länsi. Ihmetyttää etenkin aikuisten ajattelematon käyttäytyminen niissä.

13 Palaamme kotiin tekemään ruokaa. Jaakko lämmittää nopeasti itselleen ja lapselle edellisenä päivänä tekemäänsä kanapastaa, minä teen itselleni porkkana-linssikeittoa. Sadattelen, että olen unohtanut taas syödä välipalaa ja nälkä kurnii vatsassa.

14-15.30 Kaikki touhuilevat omiaan, Jaakko pelaa ja käy koiran kanssa ulkona, lapsi hääräilee ja katsoo uuden Ryhmä Hau -jakson, minä siivoan ja teen vähän töitä. Alamme tehdä lähtöä lähikuntosalille.

16 Salilla ja lapsi lapsiparkissa eli ”leikkitädillä”. Lähisalimme leikkihuone ja hoitotäti ovat yksi parhaista jutuista, joita lapsi tietää. Jaakko käy yleensä salilla töissä ja minä ensi viikosta lähtien keskustassa, mutta todennäköisesti käymme välillä koko perhe lähisalillamme jo ihan sen vuoksi, että lapsi nauttii siitä niin paljon. Lapsiparkki on aika vaatimaton, mutta jostain syystä se on lapsen mielestä aivan huikea paikka. Sinne se taas juoksee leikkimään eikä taakseen katso. Minä päätän treenata jalat, Jaakko yläkroppaa.

17 Kotiin pesulle! Kauhon suuhun pähkinöitä ennen saunaa, jotta saisin vähän proteiinia treenin jälkeen ja tarjoan lapselle välipalaa. Menemme Jaakon kanssa saunaan, lapsi kylpyyn. Laitan saunaan lempparinaamioni Evolven Radiant Glow Maskin ja hiusnaamion. Stressaan vähän jo saunassa edessä siintävää lapsen hiustenpesua. Hiusten pesu on nimittäin aina ollut lapselle kauhistus ja se tietää joka kerta itkua. Nyt se on kuitenkin pakko tehdä. Pääsemme onneksi tällä kerralla lyhyellä itkulla. Pesun jälkeen hämään lasta piirretyillä ja harjaan hiukset auki selvityssuihkeen ja Tangle Teezerin avulla. Huh, ei lisäitkuja.

18.30 Leffailta alkaa! Meillä on yleensä kerran viikossa leffailta, jolloin levitämme vierashuoneen vuodesohvan, katsomme isommasta telkkarista jonkin Disneyn leffan tai muun hyvän animaation ja syömme popkorneja. Lapsi ei ole pysyä housuissaan, kun me valmistelemme vielä alakerrassa leffasyömisiä. Hän on jo valmiina yläkerrassa ja huutelee elokuvaherkkujensa perään. Valitsen meille leffaksi Disney Pixarin Cocon, jota sisko on kehunut. Se sai parhaan animaation Oscarin kaksi vuotta sitten. Elokuva oli juuri niin upea kuin odotinkin. Ehkä paras näkemäni animaatio! Lapsikin jaksoi katsoa sen lähes kokonaan, vain pari kertaa piti käydä häärimässä välissä omassa huoneessa. Itsehän toki jännitin aivan tosissani elokuvan edetessä ja pillitin lopussa. Hieno, hieno elokuva, en sano enempää: katsokaa itse!!

20 Jaakko laittaa lapsen nukkumaan hampaidenpesun jälkeen. Lapsi nukahtaa nopeasti puuhakkaan päivän jälkeen. Tappelen itse tämän postauksen kuvien kanssa, vanha tietokone lagaa ja kaatuilee, mutta saan kuin saankin viimein kuvat koneelle, käsiteltyä ja ladattua tähän postaukseen. Kirjoitan postauksen tekstit.

22 Jaakkokin painuu nukkumaan, itse jään vielä katsomaan jakson tai pari Scandalia.

 

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.