Meikkaaminen on meditaatiota – tämän hetken lempimeikkini

TUOTTEET SAATU, OSA LINKEISTÄ MAINOSLINKKEJÄ

Järjettömyyksiin paisunut meikkiarsenaalini saa kenties uskomaan, että vietän viikottain tuntikausia peilin ääressä. Todellisuudessa en meikkaa arkena välttämättä ollenkaan, toisinaan meikkaan kulmat ja ripset. Vähän tuhdimmankin meikin saan helposti aikaan viidessä minuutissa.

Mutta kun tiedossa on juhlat, varaan meikkaamiseen vähintään kaksi tuntia ja vaadin, ettei kukaan häiritse minua. Haluan sutia menemään kaikessa rauhassa ja nauttia. Meikkaaminenhan on vähän kuin piirtämistä tai maalaamista, kohde vain on oma lärvi.

Tykkään kaikenlaisista juhlista ja tilaisuuksista nykyään siksikin, että saan ensin suunnittella säntillisesti, millaisen meikin teen, valita tarkoin käyttämäni meikit ja keskittyä sitten kunnolla kaunistautumiseen. Se on paitsi harrastus, myös meditaatiota. Meikatessa ei tule murehdittua mitään turhaa.

Juttelimme tyttökavereideni kanssa taannoin meikkaamisesta ja monet valittelivat, etteivät osaa meikata. Uskallan väittää, että jokainen oppii meikkaamaan, jos haluaa. Kenenkään ei tietenkään tarvitse meikata! Mutta jos haluaa, se onnistuu, kun harjoittelee. Sanoin tytöille, että tärkeintä on h ä i v y t y s. Jokainen osaa läträtä naamaan meikkivoiteen, sutia vähän ripsaria ja sohia huulipunankin suurin piirtein paikoilleen. Mutta yhtään monimutkaisempi meikkaus vaatii aina häivytystä ja siihen soveltuvat välineet. Varjostukset, korostukset ja näyttävä silmämeikki pitää aina häivyttää ja siihen eivät sormet riitä, siveltimet pitää olla.

Jos meikkaamisesi on ihan lapsen kengissä, kannattaa aloittaa katsomalla meikkivideoita. En ole itsekään tainnut koskaan jaksaa katsoa yhtäkään Youtube-meikkitutoriaalia loppuun asti, mutta Instagramissa sen sijaan katselen useinkin lyhyitä tutoja. Vinkkasin kavereillenikin Miia Ezenin mainiosta IG-tilistä: Miia nimittäin tekee helppoja ja ymmärrettäviä tutoriaaleja IG Storiesin puolelle! Sieltä olen itsekin saanut monia hyviä vinkkejä ja inspiraatiota meikkiin.

Kenen muun mielestä olen kuin eri ihminen eri puolilta kasvoja katsottuna 😀

Toinen suosikkini meikkitileistä on ehdottomasti Katie Jane Hughesin IG-tili. Hänkin tekee monesti IG-liveä meikeistään, mutten jaksa katsella niitä juurikaan. Sen sijaan selaan usein hänen kuva-feediään inspiraation toivossa ja kopioin hänen meikkejään. Maailman ihanin tili, jos olet kyllästynyt sellaiseen älyttömään pakkelitrendiin, jota Instagram-meikiksikin kutsutaan. Kuulas iho on kaiken a ja o!

Kannattaa toki ilman muuta seurata myös siskoni Nude-blogia ja IG-tiliä. Erikan tileiltä nimittäin oppii kosmetiikasta paitsi pintaa syvemmältä mutta myös perusteita! Hän aloitti juuri Back to basics -postaussarjan, jossa juuri opetettiin, mihin aurinkopuuteri pitää levittää. Tajusin samalla itsekin, että olen levittänyt aurinkopuuterin ihan liian alas!

Alla viime aikojen suosikkimeikkejäni linkkeineen!

Pohjameikistä uusin ihastukseni on Vita Liberatan Beauty Blur Sunless Glow -itseruskettava ja heleyttävä voide. Tämä tulee kauppoihin vasta kesäkuussa. Tämä tuo kesän kasvoille siis aivan välittömästi! Myös BeautyBlenderin RE-DEW Set & Refresh Spray -viimeistelysuihke vakuutti ensi ensikokeilulla. Kyseessä on ihan äärettömän hienojakoinen suihke, joten ei tarvitse pelätä märkiä länttejä kasvoilla. Tämä sulauttaa meikkivoiteen ja puuterin toisiinsa ja saa meikin kestämään paremmin.

Meikkivoiteista käytän juuri nyt mieluiten Lumenen Invisible Illumination Instant Glow -sävyvoidetta. Voide on tosi kevyt, eli se lähinnä tasottaa ihon sävyä, ei peitä. Finnien ja niiden punakoiden arpien päälle levitän tarvittaessa Boho Green Make Upin Compact Cream Foundation -meikkivoidetta, joka minusta menee ihan peiteaineesta. Todella hyvä luonnonkosmetiikan tuote! Arjessa pyörittelen yleensä sävyvoiteen ja mahdolliset peitevoiteen nopeasti Ecotoolsin tylppäpäisillä 360 Ultimate Blend -siveltimillä. Yhtään juhlavampaan pohjaan käytän aina BeautyBlenderiä.

Koska tykkään mahdollisimman kuulaasta meikkipohjasta, käytän puuteria vain ihan kriittisimpiin kohtiin eli nenänpieliin ja leukaan. Kuulto on eri asia kuin rasvaisena kiiltävä 🙂 Tähän tarkoitukseen oivallinen tuote on esimerkiksi Joe Blascon väritön irtopuuteri. Aurinkopuuterisuosikkini taas on aiemminkin kehumani Physicians Formulan Murumuru Butter Bronzer, joka tuoksuukin ihan taivaalliselta.

Kuultotuotteena tykkään edelleen käyttää Leegeehaamin Vita Propolis Ampoule -seerumia, vaikkei tämä varsinaisesti kuultotuote olekaan. Tykkään joka tapauksessa eniten voide- tai nestemäisistä kuultotuotteista, puuterimaisista tulee yleensä vain tosi luonnoton lopputulos. Myös poskipunista suosin voidemaisia ja usein levitän ihan vain sävyllistä huulivoidetta poskille – nyt olen kuitenkin ihastunut Essencen uuteen Hey Cheeks -palettiin, jonka lämpimät poskipunasävyt sopivat just ihanasti tällaiseet kuultavaan kesälookiin. Essencen tuotteet löydät parhaiten Citymarketeista ja Tokmanneilta.

Siveltimistä useimmiten käytössä ovat Real Techiquesin siveltimet, etenkin Brushcrush-malliston söpöt siveltimet, kuten tämä kabuki-sivellin. Niissä on hyvä hinta-laatusuhde! Olen tykännyt myös Kicksin edullisista siveltimistä.

Tässä tämän hetken useimmin käytettyjä silmä- ja huulimeikkejä. Essencen meikkejä mulla on käytössä paljon, niiden laatu on usein ihan priimaa vaikka hinnat ovat suorastaan naurettavan pieniä. Tuossa kuvassa näkyvässä G’Day Sydney -luomiväripaletissa on ihania vaaleita ja ruskeita perussävyjä ja lisäksi kauniita, helmiäisiä sinisiä ja vihreä. Pigmenttiä tosi hyvin ja levittyvyys super. Clarinsin Ready In A Flash -luomiväripaletissa on niin ikään ihania, lämpimiä perussävyjä ja lisäksi kulmavärit. Tätä olen käyttänyt nyt arjessa paljon. Kickin laajempi luomiväripaletti on sekin ollut ahkerassa käytössä, etenkin juhlissa, jolloin käytän usein punaisia sävyjä sekä mustaa. Tätä en löytänyt Kicksin verkkokaupasta, mutta joistakin liikkeistä voisi ehkä vielä löytyä.

Ripsiväreistä olen ihastunut Lancomen Monsieur Big Mascaraan, joka läpäisee tarkan ripsariseulani. Toivon ripsiväriltä erityisesti VOLYYMIA ja sitä tässä riittää. Tämä myös pysyy todella hyvin, vaikkei vedenkestävä olekaan. Toinen ripsarisuositus on Boho Green Make Upin Gypsy Volume Mascara! Aiemmin luonnonkosmetiikkamerkeiltä ei ilmeisesti tullut kauhean hyviä ripsareita, mutta tämä on todella hyvä ja tuo pituutta ripsiin. Ja mä olen todella tarkka ripsareista 🙂 Ripset taivutan Cailapin ripsentaivuttajilla – näitä on kahta eri mallia, toiset mantelimaisille silmille, toiset pyöreille silmille.

Silmät rajaan nykyisin yhä useammin ruskealla kynällä (Lidlin Cien Khol Kajalilla) tai sitten tummanruskealla luomivärillä. Näin saa aikaan vähemmän kovan ja tarkan, enemmän utuisen ja omiin sävyihin sopivan silmänrajauksen.

Kulmatuotteiden kohdalla olen niin ikään tarkkaakin tarkempi. Ostin hiljattain risteilyltä Benefitin Precisely, my brow eyebrow pencil -kulmakynän, josta vakuutuin alkuun, mutta itse asiassa ei tämä minusta enää tovin käytön jälkeen niiiin paljon huomattavasti edullisempia kollegoitaan parempi ole. Kynä oli aluksi vain niin terävä, että olin haltioissani sen tarkasta jäljestä. Siis aivan hyvähän tämä on, mutten maksaisi uudelleen yli kahtakymppiä siitä. Yhtä hyvä on esimerkiksi Nyxin Micro Brow Pencil. Paras kulmäkynä on joka tapauksessa kierrettävä, kylmäsävyinen ja sopivan kova. Tykkään piirtää kulmiin viivamaisia vetoja ja siihen tarkoitukseen tällainen mahdollisimman terävä kynä on ässä. Viimeistelen kulmameikin vielä värillisellä kulmageelillä, joista tähän mennessä paras on minusta ehdottomasti Oriflamen The One Browcara -geeli, jota olen kehunut aiemminkin.

Huulimeikin suhteen olen ihan koukussa Miian opettamaan ylirajaukseen. Käytän Essencen Stay 6h True -rajauskynää sävyssä Thank You Berry Much. Essencellä on todella hyvät rajauskynät: pysyvät hyvin, niitä löytyy kauniissa sävyissä eivätkä maksa paljon mitään. Kuvassa mulla on lisäksi Avonin Luxe-huulipunaa sävyssä Polished Rose.

PS! Jos vakuutuit aiemmin kehumastani Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -tehokosteuttajasta, niin sitä on tullut taas lisää Elevenille (TÄÄLLÄ). Täytyy tilata itsekin puteli jo loppuneen tilalle!

2 Comment

  1. Kulmat on tosi hyvät, piirteletkö ne joka päivä? Muuten toi naaman teko on tuttua, rentouttavaa puuhaa joskus.

    1. Mulla on microblading, joten kulmat on ihan ok myös ilman meikkiä, tosi luonnolliset! Meikkaan kulmat jos meikkaan muutenkin, en ihan joka päivä. Aika nopeasti saan ne meikattua, toi kulmageeli tekee paljon!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.