Ajattomat astiat sopivat maalaistaloon ja kaupunkikotiin

Kaupallinen yhteistyö: Pentik ja Suomen Blogimedia

Olen aina rakastanut kauniita astioita. Rippikouluikäisenä saadut kahvikupit ovat edelleen käytössä ja ylioppilasjuhlissa kartutin astiastoja lisää. Onko vielä tapana antaa rippi- ja ylioppilaslahjaksi juhlakalun keräämää astiastoa? Luulen että persoonattomat rahalahjat ovat paljon yleisempiä…

Jossakin vaiheessa innostuin etsimään kippoja ja kuppeja kirpputoreilta. Kun asuin nykyisessä asunnossa ensimmäistä kertaa, vähäiset kaappini notkuivat erilaisia astioita, laseja ja tuikkukippoja.

Vuosien varrella kaappeihin on kertynyt sekalainen seurakunta erilaisia astioita, jotka eivät lopulta enää sopineet yhteen. Kun muutin kerrostalokaksiooni uudelleen ja uusin koko keittiön, halusin järkevöittää myös astiavarastoani. Kirpputorilta viime syksynä löytämäni Pentikin vanhat Halla-sarjan lautaset toin uuteen kotiinkin, monet muut vanhat ja epäkäytännölliset astiat menivät kiertoon.

Yhteistyö Pentikin kanssa tuli siis varsin sopivaan saumaan – juuri kun tein inventaariota astiakaappiin. Täytyy myöntää, etten ole ollut aivan kartalla Pentikin sarjoista, tyyleistä ja uutuuksista. Kuvittelin nimittäin, että brändin tuotteet sopii vain huomattavasti romanttisempaan sisustukseen kuin omani.

Kun sitten selasin verkkokauppaa, sieltä löytyi itse asiassa useampikin sarja, joka sopisi omaan tyyliini täydellisesti: simppelin moderneja astioita, pehmoisia pellavatekstiilejä ja muuten myös aivan ihania lastentuotteita!

Ihastuin päätä pahkaa mustanpuhuvaan Kivi-sarjaan. Myös hempeämpi Kallio-sarja kiinnosti ja päädyin lopulta pelaamaan varman päälle ja valitsemaan uuteen vaaleansävyiseen kotiini valkeaa Kalliota. Laseiksi valkkasin kauniin modernia Mila-sarjaa. Minulla on myös ensimmäistä kertaa elämässäni kankaiset servetit! Kuinka aikuista. Ihanilla pellavaisilla Pouta-serveteillä kelpaa kattaa pöytä.

Ajattomuus kuvaa Pentikin valikoimaa hyvin: Kallio on niin yksinkertaisen kaunis, että siihen tuskin koskaan kyllästyy. Ja ne vanhat Halla-astiatkin ovat taas ajankohtaisia!

Innostuin sisustamaan Pentikillä myös lapsuudenkodin romanttisemmissa maisemissa. Kaunis Omenapuu-kangas näytti ihanalta lasiverannan pöydällä omenapuiden kukinta-aikaan. Nämä astiat näyttävät upeilta monenlaisissa ympäristöissä, niin vanhassa maalaistalossa kuin kaupunkikaksiossakin.

Kallio-sarjan astiat ja kankaat // Omenankukka-kangas

Tilda-kakkuvati // Kaiku-lasimaljakko

Pouta-pellavatyynynpäällinen

Pouta-pellevaservetit

Puuteri-torkkupeitto

Anis-uunivuoka

Juventus-lyhdyt

Mila-juomalasit // Mila-kaadin

En muuten ollut ainoa bloggaaja, joka ihastui Kallio-sarjaan, myös bloginaapurini, Char and the City -blogin Carita valitsi näitä omaan astiakaappiinsa. Toinen naapurini, Valkoinen Harmaja -blogin Suvi taas loi kaunista saunatunnelmaa Pentikin tekstiileillä ja sisustustavaroilla.

Millä perusteella te valitsette astiat kotiin?

5 Comment

 1. Marja-Liisa says: Vastaa

  Onpa kaunista! Joskus astioita, varsinkin lautasia, on hankittava siten että sopivat astianpesukoneeseen. Pentikin tuotteet ovat todella ilo silmälle!

  1. Hyvä pointti, mullakin ollut lautasia jotka eivät mahtuneet kunnolla tiskikoneeseen.

 2. Arkiastioina pidän Iittalan Teemasta, mutta lautasten korkeahkon reunan takia eivät oikein sovi tiskikoneeseeni. Ja lopettivat 23 cm lautaskoon mustasta väristä.
  Parempana astiastona ovat valkoiset Manoir sarjan astiat Villeroy Bochilta, joita aloin keräämään jo kaksikymppisenä.
  Olen kerännyt molemmille veljenpojilleni astiastoja rippi-ja ylioppilaslahjaksi. Ovat kuulemma tykänneet.
  Pentikin tekstiilit ovat kodissani käytössä jatkuvasti, ihania kuoseja. Kuvissa oleva omenankukkakuosinen pöytäliina löytyy myös. Astioista minulla on joitakin uuninkestäviä vuokia.
  Myös kauniita laseja olen hankkinut Pentikin mallistosta. Olen hulluna astioihin, kaappitilaa vaan pitäisi olla enemmän ja käyttöä kauniille astioille.

 3. Tykkään tuosta Kallio-sarjasta, ja minulla on noita ruokalautasia.

  Pentikillä on myös muutamia kankaita, joista tykkään tosi paljon.

 4. Kattaus kokonaisuutena ilo silmälle😊

  Kauniit tuolit, mitä sarjaa ja mistä hankittu, onko punos rottinkia?

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.