Sokerittomat pistaasipullat

Kaupallinen yhteistyö: Hermesetas

Hermesetasin pyöreä sininen purkki vie aina nostalgiatripille lapsuuteen. Sellainen oli meillä aina kahvipöydässä ja isä napsutteli pieniä tabletteja mukiinsa aina vaikka kuinka monta.

Omasta kodistani ei Mini Sweetenersejä löydy, sillä en kaipaa makeutusta kahviini tai teeheni. Sen sijaan leivontaa varten löytyy toisenlainen sininen purkki. Nimittäin Hermesetas Makeutusjauhetta, jota käytetään leivonnassa ja ruoanlaitossa sokerin tavoin.

Leivon aika harvoin, mutta silloin kun leivon, tykkään jollain tavoin keventää leipomuksia, kuten tehdä niistä täysin sokerittomia. Pyrin muutenkin välttelemään turhaa sokeria arjessani ja inhoan piilosokeria! En todellakaan karta sokeria täysin ja olen varsinainen karkkihiiri, kun sille päälle satun. En kuitenkaan tykkää siitä, että saan arjessani sokeria vaivihkaa muista kuin niistä ilmiselvistä lähteistä (karkista). Ja kun kokkailen omia herkkujani, niistä on helppo tehdä sokerittomia, esimerkiksi juuri Hermesetas Makeutusjauheella,
Hermesetas Crunchylla tai Hermesetas Makeutusnesteellä.

Pullaa leivon sitäkin harvemmin, mutta olen jo pitkään haaveillut mehevästä pistaasipullasta, joten päätin kokeilla, miten Hermesetas taipuu sellaiseen. Ja hyvin taipui! Kutsuin siskon miehineen maistamaan valmiita pullia enkä edes tajunnut mainita, että pullat ovat täysin sokerittomia. Se tuli puheeksi vasta, kun pullat olivat kadonneet parempiin suihin. Siskon mies sanoi, ettei olisi tajunnut mitään, ellen olisi sivulauseessa sanonut, ettei pullissa ole ollenkaan sokeria.

Pullat on melkein uitettu voissa, joten mitään kevytherkkuja nämä eivät tietenkään ole, mutta sokerittomia kuitenkin. Hermesetaksen tuotteilla saa aika helposti myös oikeasti kevyitä herkkuja. Tuotteet ovat nimittäin joko kalorittomia tai hyvin vähäkalorisia. Ne sopivat myös vegaaneille. Katso vaikka Marin loihtimien piimälettujen ja uunihillon ohje sekä Satun banaanileivän ja suklaakakun reseptit!

Sokerittomat pistaasipullat

Taikina

2 dl maitoa

200 g voita

1 pkt kuivahiivaa

2 tl suolaa

1 tl kardemummaa

1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta

10 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

Täyte:

150 g voita

2 dl kuorittuja pistaaseja

1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta

(vaniljajauhetta)

( 1 kananmuna voiteluun)

Kuorrute:

1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta

1 rkl kiehuvaa vettä

Tee taikina: Laita maito ja voi kattilaan ja lämmitä, kunnes voi on sulanut. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä haaleaksi. Lisää hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon suola, kardemumma ja Hermesetas-jauhe. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan. Lisää lopuksi kananmuna ja vaivaa taikinaa kunnolla. Anna taikinan nousta kostean liinan alla lämpimässä paikassa (nostatin itse 50 asteisessa uunissa noin tunnin).

Tee täyte: Pyöräytä voi, Hermesetas-jauhe ja pistaasit tasaiseksi massaksi blenderissä. Kaada noussut taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli se ohueksi, suorakulmion muotoiseksi levyksi. Levitä pistaasitäyte tasaisesti taikinalle ja kääri taikina tiukaksi rullaksi. Leikkaa taikinasta kolmen sentin paksuisia viipaleita, muotoile pullat pyöreiksi ja nipistä taikinan reuna tiukasti kiinni kierteeseen. Nosta pullat pellille kohoamaan liinan alle (15 min). Voitele pullat kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Koristele: Sekoita Hermesetas-jauhe ja kiehuva vesi. Levitä kuorrute ja hiukan pistaasirouhetta jäähtyneiden pullien päälle.

Herkuttele!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.