Mekkoherkkuilta! Leffa- ja sarjasuosituksia lapsille

Mainos: Viaplay & Indieplace

Kun muutimme viime kesänä Ellin kanssa uuteen kotiin, meille kehittyi aika pian uusi viikonloppuiltojen perinne. Elli itse kehitteli konseptin nimeltä mekkoherkkuilta. Mekkoherkkuilloissa katsellaan elokuvaa, syödään herkkuja ja pukeudutaan mekkoihin. Kerran mekkoherkkuiltaan osallistui mekkoasuinen kummitätikin, ja kerran myös iskän on vaadittu kehittelemään huivista mekko itselleen.

Sittemmin mekkoherkkuiltoihin tuli pieni upgreidaus, kun askartelin Ellin puoliparvisängyn alaosasta kunnon leffankatselumajan. Majassa on verhot ja sen katossa koristevalot. Iso telkkari roudataan leffan ajaksi majan suuaukolle.

Tänään perjantaina me aiotaan katsoa mekkoherkkuillassa Frozen 2, joka tulee tänään vuokrattavaksi Viaplaylle, jonka kanssa tämä postaus on toteutettu kaupallisena yhteistyönä (näissä kuvissa katsomme vuokraamaani Frozenin ekaa osaa). Kävimme katsomassa elokuvan vuodenvaihteessa leffateatterissa ja se teki kyllä vaikutuksen minuunkin. Herkkuillan mekko on tietysti olemaan Frozen-mekko, johon Elli pukeutuu välillä päiväkotiin ja kauppareissuillekin. Elli on myös halunnut vaihtaa nimensä Elsaksi.

Onpa muuten ilahduttavaa, että nykyajan rakastetuin Disney-hahmo ei ole prinssin pelastusta itkevä prinsessa vaan voimakastahtoinen ja itsenäinen kuningatar. Tähän aiheeseen löytyy muuten hauska ja itseironinen viittaus niin ikään Viaplaylta löytyvästä Disneyn Räyhä-Ralf valloittaa internetin -leffasta. Häkellyttävän moni entisaikojen Disney-prinsessa kun on hankalasta isäsuhteesta kärsivä, äiditön ja miestä elämäänsä epätoivoisesti kaipaava.

Katsomme suuren osan leffoista juuri Viaplaylta, josta löytyy aina kiinnostava kattaus niin lastenleffoja kuin -sarjojakin. My Little Pony on tällä hetkellä suursuosiossa sarjoista eikä muita oikeastaan katsota ollenkaan. Ennen ponihurahdusta Elli katsoi mielellään Seikkailija Doraa, joka oli minunkin mieleeni, sillä siitä oppii englantia. Seuraavaksi aion ehdottaa hänelle katsottavaksi myös opettavaisia Fixi Playlandissa -sarjaa ja Mian maagista maailmaa.

Elokuvista suosittelemme Räyhä-Ralfin lisäksi Angry Birds -elokuvaa sekä kaikki Itse ilkimys -leffoja (Viaplaylla kaikki kolme). Aladdinin ja Dumbon näytellyt versiot ovat tietysti myös ihan ehdottomat! Viaplaylta löytyy myös esimerkiksi Madagascar-leffat, Kung Fu Pandat, Shrekit, Egyptin prinssi sekä Barbie-elokuvia.

Vuokraa ja osta -osastosta löytyykin sitten koko joukko vaikka mitä ihanaa. Muun muassa ylivoimainen animaatiosuosikkini. Tai oikeastaan voisi sanoa, että tämä on yksi kaikkien aikojen lempielokuvistani, ei vain animaatioelokuvista. Nimittäin Disney Pixarin Coco. Se sai sekä Oscarin että Golden Globen parhaasta animaatioleffasta, joten kannattaa ehdottomasti katsoa. Ihan vaikka ilman lapsia!

Vuokrattavista löytyy myös sellaisia klassikkoja kuin Tuhkimo, Lumikki, Pieni merenneito, Leijonakuningas, Pocahontas, Notre Damen kellonsoittaja ja Nemoa etsimässä. Mun omia suosikkeja on myös Ihmeperhe ja Toy Storyt. Näytelty Kaunotar ja hirviö oli muuten upea! Seuraavaksi katseluun täytyy ottaa Vaiana sekä tosi paljon kehuttu Inside out.

On ollut ihana palata lapsuuden elokuvasuosikkeihin nyt Ellin kanssa. Tosin jos katsoisin lastenleffoja ilman Elliä, katsoisin niitä alkuperäisillä äänillä. Aladdin on mun lapsuuden Disney-suosikki ja katsoin sen näyttellyn version ilman Elliä alkuperäisillä äänillä. Myös yksi suosikkini on Viaplaylta löytyvä Hain tarina, joka kannattaa ehdottomasti katsoa ei-dubattuna. Siinä nimittäin animaatiohahmot on tehty ääninäyttelijöidensä näköisiksi (huomaa esim. Will Smithin korvat, Martin Scorsesen kulmakarvat ja Angelina Jolien huulet).

Mulla on Instagramissani (irenenaakka) arvonta, jossa voi voittaa kaksi kuukautta ilmaista katseluaikaa Viaplay Leffat ja Sarjat -pakettiin. Käy siis ihmeessä osallistumassa!

Kerro myös parhaat Viaplay-katseluvinkit lapsille (ja aikuisillekin) tämän postauksen kommentteihin! Vinkit on aina tervetulleita – jossakin vaiheessa aina kaipailee uutta sarjaa iltoihin tai leffoja viikonlopuiksi!

2 Comment

  1. Marjaana says: Vastaa

    Tosi kivan näköiset bambuverhot 🙂 Mistä olet ostanut ne?

    1. Ne on Vidaxl:stä 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.