Entäs miehet?

Tyttöjen päivän ja #imwithsannan jälkipyykkiä ratakiskosta väännettynä.

Kuten yhdessä jakamassani meemissä sanottiin: kolme asiaa elämässä on varmaa: verot, kuolema ja random-tyyppi huutamassa ENTÄS MIEHET, joka ainoan kerran, kun joku tuo esille naisten kokemia epäkohtia.

Tässä oon mä aamulla, kun oon käynyt suihkussa, meikannut, juonut kahvia ja valmis murskaa patriarkaatin.

Entäs miehet -huutelijalta haluaisin kysyä, että kiinnostaako sinua miesten ongelmat muulloin, kun silloin kun puhutaan naisten asioista? Kiinnostaako sinua miesten kokema seksuaalinen häirintä yhtenäkään muuna hetkenä kuin sinä hetkenä, kun nainen kertoo kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä? Ja jos kiinnostaa, niin millä tavalla naisten kokemien ongelmien esiin tuominen on miehiltä millään tavalla pois? Ei millään, joten jos nyt vain myöntäisit itsellesikin, että huutelet miesten oikeuksien perään ainoastaan siksi, että haluat hiljentää naiset.

Missä on poikien päivä -itkijöille haluan sanoa, että poikien päivä on ollut nyt satoja vuosia aivan joka saatanan päivä. Siltikin: pojat ja miehet kärsivät sukupuolensa vuoksi monista ongelmista, kyllä. Mutta tiedätkö mitä, kun niihinkin lääke on se niin kovasti vihaamasi intersektionaalinen feminismi. Ja jos me tyttöjen päivänä haluamme kitkeä verkkohäirintää (jota tytöt kokevat 27 kertaa todennäköisemmin kuin pojat) niin mitä luulet, että tapahtuu, kun onnistumme tavoitteessamme? Sitä että myös ne pojat, joista olet huolissasi, säästyvät todennäköisemmin häirinnältä! Voisitko vaikka pikkuhiljaa tajuta, etteivät oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo ole mitään piirakoita, joista toiselle riittää ja toiselle ei? Jestas, ei pitäisi olla niin vaikeaa.

Näinä päivinä on helppoa olla näyttävästi cool girl ja oikein maksimoida ”arvostuksensa” kertomalla naisena, ettei meillä mitään hätää ole, muistuttamalla että entäs miehet ja että typerät feministit tuolla vain mieltään pahoittavat. Jos olisin näinä aikoina se epävarma teini, jota joskus olin, olisin itsekin keskustelujen hyvä jätkä, joka nauttisi täysin siemauksin miesten näennäisestä arvostuksesta. Kun olisin se toisenlainen tyttö, joka ei turhista valita tai pilaa iloa ja alistuu kohtaloonsa.

Mutta sen sijaan arvostan itseäni, tyttöyttä ja naiseutta. Arvosta sinäkin. Lupaan, että itsearvostus tuntuu paremmalta kuin jonkun seksistisen jätkän kauniilta kuulostavat sanat siitä, kuinka sä et ole kuin muut tytöt

1 Comment

  1. 💪💪💪
    Amen.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.