Mitä jos vakuuttaisit sen kaikkein tärkeimmän?

Mainos: Henkivakuutusyhtiö Kaleva

Ihmiset pohtivat aika vähän kuolemaa, ellei se tule aivan lähelle itseä. Minun elämääni ravisuttanein kuolema oli tietysti isäni kuolema vuonna 2012. Kaiken surun keskellä jouduin pohtimaan esimerkiksi sitä, menetänkö samalla myös lapsuudenkotini. Onneksi isällä oli säästöjä, joiden ansiosta meillä oli mahdollisuus säilyttää kotimme. Tuo koti on edelleen turvasatama.  

Kun tulin itse raskaaksi vuonna 2014, tiesin heti että haluan turvata lapseni tilanteen vakuuttamalla oman henkeni.  Nyt maksan reilut 75 euroa vuodessa henkivakuutusta. Se on (minulle) pieni hinta mielenrauhasta. Jos kuolen, lapseni saa taloudellista turvaa. Summasta voidaan maksaa ainakin hautajaiskuluni, jotka eivät muuten ole mitenkään edulliset. Omat hautajaiset ovat muuten asia, jota ei välttämättä tule ajatelleeksi koskaan.

Ystäväni menetti jokin aika sitten äitinsä. Äidin henkivakuutus tuli lapsille yllätyksenä. Vaikkei raha tuo ketään takaisin ja jokainen ottaisi mieluummin takaisin läheisensä kuin vastaanottaisi tukun rahaa, tuo henkivakuutus silti turvaa vaikealla hetkellä. Ystäväni kertoi olleensa hyvin huojentunut, että hän pystyi maksamaan pois asuntolainansa vakuutusrahoilla.

Henkivakuutus on epäitsekäs vakuutus – se otetaan muiden vuoksi. Siksi on erikoista, miksi usein niin monet muut asiat on vakuutettu, paitsi oma itse. Kodilla ja autolla on aina vakuutus. Koirallakin saattaa olla vakuutus mutta ei omalla hengellä. Suosittelen kuitenkin ainakin harkitsemaan henkivakuutusta.

Aika usein kuulemma ajatellaan, että henkivakuutus on vain hyvin rikkaiden vakuutus. Vakuutuksen voi kuitenkin saada halvimmillaan muutamalla eurolla kuussa. Henkivakuutusten hintoja kannattaa vertailla. Kalevan henkivakuutus on vakaa ja tutkitusti Suomen edullisin henkivakuutus. Kalevan yhteistyöliittoon kuuluminen mahdollistaa merkittävästi edullisemman hinnan. Myös liiton jäsenen puolisolla on oikeus alennukseen.

Yleinen harhaluulo on sekin, että henkivakuutus on turha. Harvemmin se sitä kuitenkaan on. Henkivakuutuksen tarve kannattaa miettiä oman elämäntilanteen mukaan. Lapsiperheessä henkivakuutus on hyvä olla: sillä voi mahdollistaa lapsille taloudellisesti turvatun tulevaisuuden, vaikkei olisi itse enää huolehtimassa heistä.

Myös pariskunnille, joilla on paljon lainaa tai isot asumiskustannukset, henkivakuutus on hyvin, hyvin hyödyllinen. Oletko miettinyt, miten itse pärjäisit, jos puolisosi kuolisi? Kalevan tutkimusten mukaan yli 40 prosenttia suomalaista ei selviäisi taloudellisesti ja joutuisi muun muassa myymään asuntonsa, jos puoliso kuolisi.

Henkivakuutus kannattaa ottaa jo nuorena ja vielä terveenä. Jos sairastuu vakavasti, henkivakuutuksen ottaminen voi olla myöhäistä. Henkivakuutusta ostettaessa täytyykin täyttää lyhyt ja helppo terveysselvitys, mutta lääkärissä käyntiä ei tarvita.

Käy laskemassa Kalevan sivuilla, mikä oman henkivakuutuksesi hinta olisi. Ostaminenkin onnistuu nopeasti ja saat vakuutuksen voimaan vaikka heti. Kaleva on Suomen vanhin ja yksi vakavaraisimmista henkivakuutusyhtiöistä, joten voit ostaa vakuutuksen sieltä turvallisin mielin.

Onko sulla jo henkivakuutusta?

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.