Älä tule raskausarpi

Olen monen muun odottavan äidin tapaan luottanut Bio-Oiliin raskausarpien ehkäisijänä. Olen todella laiska rasvailemaan itseäni muutenkin, joten tämä öljyäminenkin on jäänyt toisinaan vähemmälle. Jotkuthan voitelevat itseään tunnollisesti aamuin illoin – minä olen yrittänyt muistaa käyttää öljyä edes suihkun jälkeen, mutta toisinaan se on silloinkin unohtunut. Laiskuuden lisäksi on toinenkin syy, miksi olen jaksanut öljytä vatsaani aika harvakseltaan.

masukuva2pieni

Uskon nimittäin, että raskausarpien syntyminen on kiinni geeniperimästä, ei rasvaamisesta. Äitini ei saanut arpia raskauksistaan, joten olen ollut luottavaisin mielin. KUNNES löysin rintojeni alaosasta punaisia jälkiä. Luulin niitä ensin ihottumaksi, mutta kyllä ne taitavat olla ihan vanhoja kunnon raskausarpia. Onneksi vatsani on ainakin tähän päivään mennessä säästynyt niiltä. Nuo olemassa olevat kuitenkin saivat vipinää tuohon aiemmin laiskaan rasvailuuni: nyt olen käyttänyt öljyä parikin kertaa päivässä ja öljynnyt tunnollisesti myös ne tissit.

En tiedä, onko öljystä mitään hyötyä, mutta tuskinpa ainakaan haittaa. Sen pitäisi auttaa kuitenkin myös kutinaan, joka aiheutuu vatsan venymisestä ja jollaista minäkin olen jo ollut huomaavinani. Jos teillä on jotain ihan supereita vinkkejä arpien ehkäisyyn, saa kertoa kommenttiboksissa!

masukuva1A

Koen muuten todella kummallista mielihyvää tuosta haaleaakin haaleammasta linea negrastani. Älkääkä sanoko, ettette näe sitä, kyllä siinä sellainen on! Navan alapuolella, ei yläpuolella. Muutoin en juurikaan voi sanoa erityisesti nauttivani raskauden aiheuttamista muutoksista kropassani. Rinnat eivät tunnu omilta ja olo on turvonnut. Mahdollisista raskausarvistakaan en toden totta pysty iloitsemaan. Mutta tämä, raskausviiva, on jotenkin superihana!

Seuraa blogia Bloglovinissa // Facebookissa // Blogilistalla // Instagramissa

13 Comment

 1. Itse käytin läpi raskauden Weledan pregnancy oil hoitoöljyä. Levitin öljyä 1-2 krt päivässä. Ainuttakaan raskausarpea ei tullut ja vauva nyt parin kuukauden ikäinen.

 2. Itse olen aikanaan opiskeluvuosina nopeasti 15 kg lihoessani saanut rumia venymäarpia lähinnä reisiin ja lantiolle, joten olen nyt raskauden aikana öljynnyt ihoani tooosi tunnollisesti. Ja näin loppumetreillä uskallan kai jo sanoa, että kyllä kannatti!

  Bio-Oilia käytin jossain vaiheessa yhden pikkupullon, mutta se tuoksu..hrr. Mieto, lähes tuoksuton manteliöljy on ollut tuoksusnobille nenälle mieluisampi, ja sitä sitten olenkin käyttänyt viimeiset kuukaudet hyvällä menestyksellä. Loppuraskaudessa se on sopinut hyvin myös välilihan öljyämiseen, toivottavasti se auttaisi säästymään repeämisiltä myös!

 3. Ensinnäkin onnittelut tuosta tilasta, joka samaan aikaan on elämän onnellisinta ja pelottavinta aikaa. Vinkkaan voiteesta, jota itse käytin mahan kasvaessa; vanhan kunnon bebanthen-sarjasta löytyy rasva joka on kehitelty niin ikään raskausarpien ehkäisyyn. Ehkä huuhaata, mutta kyllä ne apteekissa tätä osasivat jotenkin perustellakkin. Noh, oli miten oli, arvilta säästyttiin ja mielestäni rasva oli miellyttävä käyttää, vaikka kuulun ryhmiin ”kunhan ei tarvitse ihoa rasvailla” sekä ”ärsyttävää kun se ei imeydy”.

 4. Minulla ei tullut mahaan ainoatakaan arpea, rintoihin senkin edestä, kiitos supernopean maidonnousun (joka btw oli kamalin kokemus ikinä, olisin ennemmin lähtenyt synnyttämään uusiksi). Rintoihin tuli siis raskauden aikana pari pientä arpea, mutta laitoksella maidon noustua rinnat räjähti ihan kunnolla, jolloin sain pitkät ja näkyvät arvet kauniisti säikeittäin ympäri rintaa…

  Rasvailin mahaa erilaisilla perusrasvoilla ja BioOililla juurikin kiristävän tunteen takia. Itse uskon myöskin arpien tulon riippuvan ihosta sekä siitä, lihotko raskauden aikana, jolloin maha joutuu venymään entistä enemmän.

 5. Mä käytin aina suihkun jälkeen ja joskus muutenkin rasvaa ja öljyä ihan senkin takia että tuntui kivalta samalla paijailla ja hoitaa masua, eikä niitä arpia näkynyt… kunnes sitten ihan viime metreillä siinä kun Oliver teki tuloaan pari päivää niin jostain ne arvetkin yhtäkkiä räjähti navan ympärille… mutta eipä ne paljoa enää näy tai ainakaan häiritse 🙂

 6. Mulle tuli napakorun kohtaan pahin arpi, kaksi repeämää ristikkäin ja se kohta jäi synnytyksen jälkeen näkyvimmäksi. Myös aivan loppumetreillä ilmestyi muutama haalea arpi navan viereen, kun vatsa kasvoi vikojen 4 viikon aikana valtavaksi. Nuo arvet eivät juurikaan enää näy, jollei aivan läheltä tarkastele.
  Toivo, että sun linea negra jääkin noin vaaleaksi! Mulla nimittäin tuli tosi tumma ja se piirtyi reippaasti navan yläpuolelle. Eikä ole muuten vielä lähes 4kk synnytyksestä kadonnut. Muutenkin mulla ihon pigmentti tummui raskauden aikana ja se näkyy vatsassa edelleen: muuten oon kalman kalpea, mut vatsa näyttää päivettyneeltä. 😀 Outoja tapahtuu kyllä kehossa raskauden aikana…

 7. olen käyttänyt koko raskauden ajan bepancare-voidetta, joka on tarkoitettu nimenomaan raskausarpia ehkäisemään. Tykkään sen koostumuksesta enemmän, tuo Bio-Oil tuntui minusta liian öljyiseltä kun sitä kokeilin. Vielä ei ainakaan ole arpia näkynyt 🙂 itsekin haluaisin kovasti luottaa perimän voimaan, sillä äidilläni ei myöskään ole lainkaan raskausarpia vaikka kolme raskautta takana.

 8. Bebanacare auttoi! Haalentaa myös jo olemassa olevia arpia!

 9. Mulle ei tullut raskausarpia, josta olen kiitollinen. En tiedä mistä johtui, mutta tuota BioOilia käytin uskollisesti heti siitä lähtien kun vatsa yhtään alkoi kasvaa aina loppuun saakka 🙂

  p.s. Mulla myös samanlainen hailakka linea negra, edelleen näkyy ja tyttö jo 4,5kk. Mies ei kyllä edes uskonut että kyseessä on tuo linea negra kun on niin vaalea, mutta oli se ja minusta se on/oli myös ihana <3

 10. Mä aloitin jo aika alussa rasvaamaan ihan apteekin perusrasvalla (aqualan plus on kivan ohutta, levittyy ja imeytyy helposti), sittenpuolivälin aikoihin aloin käyttämään myös Bebancarea, jota suosittelen lämmöllä, se tekee ihosta kimmoisan oloisen ja minun pintakuivaihoni oli koko ajan hyvässä kunnossa ja ei tarvinnut koko aikaa olla rasvan kanssa läträämässä! Arpia minulle ei tullut yhden yhtä, rintani kasvoivat hurjasti ja erittivät terniä jo puolessa välissä raskautta, mutta rasvasin niitäkin ahkerasti, jotensäästyin arvilta. Minä uskon että rasvaamisella on iso vaikutus arvettomuuteen. Olen muuten hirvittävän laiska läträämään rasvoilla, mutta tosiaan raskausaikana rasvaamisen tekee mielellään kun saa samalla hivellä syystä masua ja varsinkin myöhemmässä vaiheessa kun tyttö jo vatsassani liikkui rasvaamisen aikana, selvästi piti siitä että hierottiin 😉 . Ystäväni oli samaan aikaan kanssani raskaana ja häneltä loppui rasvat viimeisellä viikolla (meni kaksi viikkoa yli ja käynnistettiin) ja sillä viimeiselläviikolla hänelle tuli iso tumma repeämä (arpi) vatsan päälle oikein näkyvälle paikalle, joka ei tunnu nyt kovin helposto vaalenevan, joten suosittelen rasvaamaan ihan loppuuna asti ja bebancareakin suositellaan jopa raskauden jälkeen, jotta iho palautuisi nopeammin 🙂

 11. eikö muuten neuvolatädit ole pakottaneet sinua vielä poistamaan napakorua? kannattaisi, ihan vaan itsesi tähden, saahan sen sitten takaisin otettua jos vielä joskus haluaa? 🙂

  1. Neuvolatädit eivät kyllä voi ”pakottaa” minua mihinkään 🙂 Ja ei, olen ollut kolmesti neuvolahoitajalla, kerran neuvolalääkärillä, kaksi kertaa kätilöllä ja kerran yksityisellä ultrassa, eikä kukaan ole maininnutkaan korua. Napaan voi myös laittaa esimerkiksi raskaana oleville tarkoitetun korun, jos tuo vanha ei jostain syystä toimi raskauden aikana.

 12. jennilee says: Vastaa

  hih, omasta synnytyksestäni on nyt 1,5v ja tuolla se linea negra edelleen on. innoissani siitä en tässä vaiheessa enää ole mutta yritän kantaa sitä ylpeydellä kaikesta huolimatta. 😉

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.