26 + 0

Minulla on tapana kutsua aina perjantaita vauvan syntymäpäiväksi, silloin kun pyörähtää käyntiin uusi raskausviikko. Mies muistuttaa joka viikko, ettei vauvalla voi olla syntymäpäivää, kun se ei ole vielä syntynyt. Voitte täten huomata, että käymme hirveän sivistyneitä ja kehittäviä keskusteluja.

Minulla on myös tapana aina perjantaisin tsekata Odotukseni-sovelluksesta, mitä milläkin viikolla tapahtuu ja lukea tekstiä ääneen miehellekin automatkalla töihin. Tänään sovellus kysyy, onko vauvamme suvussa mukavia, periytyviä nimiä. Vastaan sille, ettei mummini erikoinen nimi ole varsinaisesti periytyvä, mutta olemme ajatelleet antaa sen tytön toiseksi nimeksi. Kerroin tästä päätöksestä jo vuosia sitten alzheimeria sairastavalle mummilleni, kun hän oli vielä paremmassa kunnossa. Luulen, että hän ymmärsi. Mummi ei itse asiassa koskaan pitänyt itse nimestään ja uskon, että hän oli iloinen kuullessaan, että nimi on minusta kaunis ja haluan sen tyttärelleni.

Sovellus kertoo myös, että vauva on jo 800 grammaa painava ja kokonaisuudessaan 34 senttiä pitkä. Minusta koko on tosi iso, kun mietin että vauva on vatsassani. Syntyessään hän näyttää tietysti varmasti pieneltä, vaikka paljon isompi onkin kuin nyt. Kaikki saamani vauvanvaatteet ovat ihan minejä, en voi uskoa, että joku niihin mahtuu.

Minulla on myös englanninkielinen Pregnancy-sovellus, jonka latasin kun tuo Odotukseni-appsin ylimalkaisuus ja vähän hölmöt heitot ja kysymykset alkoivat risoa. En tosin ole käyttänyt hyödykseni läheskään kaikkia Pregnancyn mahdollisuuksia. Sinnehän voisi kirjata ylös esimerkiksi painoaan ja masukuviaan sekä neuvola-aikoja ja nimivaihtoehtoja. Yleensä tsekkaan sieltä vain, minkä kokoinen vauva on hedelmissä mitattuna, hehee. Tänään sovellus kertoo, että vauva on papaijan kokoinen.

Oletteko te seurailleet odotusta jonkin sovelluksen avulla?

vauvamahaviikolla26

vauvamahaviikolla26D vauvamahaviikolla26B

vauvamahaviikolla26E vauvamahaviikolla26C Seuraa blogia Bloglovinissa // Facebookissa // Blogilistalla // Instagramissa

10 Comment

 1. Huh, sä oot kyllä kaunis mutsi! 🙂

 2. Aaaa.... says: Vastaa

  Huh huh, kuinka kaunis sä oot. Onneksi aloitit tän toisen blogin pitämisen, tää on ehkä jopa mun lempiblogi. Harmi, että olet joutunut kärsimään pahoinvoinnista, mutta toivon loppuraskauteesi kaikkea hyvää. ❤️☺️

 3. Ihania kuvia! Meillä on tosi lähellä lasketut ajat. Mulla tulee 26+0 ensi tiistaina täyteen 🙂 Mahakin on suurinpiirtein saman kokoinen. On ollut todella kiva seurata blogiasi, jatka samaan malliin 🙂

 4. Olin viimeisilläni aivan satavarma, että en ikinä ikävöisi omaa, silloin niin vaikean ja valtavan tuntoista vatsaani, mutta kippaskappas: näitä kauniita kuvia katsellessa iski kyllä ikävä. Olihan se ihana, vaikka vähän hankaloittikin elämää. 🙂

 5. Ihania kuvia! 🙂
  Aika paljon tuli raskausaikana käytettyä jos jonkinmoisia raskauteen liittyviä sovelluksia. Mä yritin imeä kaiken mahdollisen raskauteen ja sikiöön liittyvän tiedon, mitä löytyi. 😀 Paras oli semmoinen (iPadilla), joka näytti sen sikiön koon ihan sillä tavalla niinkun oikeasti (Joku Pampersin sponssaama appi). 🙂 Oli niin hassua ja ihmeellistä, kun lähdettiin liikkeelle ihan pienen pienestä pisteestä, ja siinä se sitten kasvoi, niinkuin oikea sikiökin. Vieläkin on vaikea ymmärtää, että tuo pieni ihmisen taimi asui mun sisällä. Jotenkin käsittämätön juttu!

 6. Ihania! Varsinkin viimeisin on todella kaunis.

 7. Voi miten kauniita kuvia!

  Mulla on puhelimessa neljäkin eri raskaus-appia :’D Lemppari on ehkä sellainen kuin I’m Expecting. Hauska seurailla, miten baby kasvaa ja kehittyy 🙂

 8. Ihania kuvia! Meilläkin alkaa perjantaisin uusi raskausviikko ja olen sua viikon ”jäljessä”. 🙂 Mulla on useampi raskausappi puhelimessa, kaikki englanninkielisiä, yksi niistä on klassisen What to Expect When You’re Expecting -kirjan oma app – siinä on mm. hauska video vauvan kehityksestä joka viikko.

 9. Toka kuva on aivan ihana!!!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.