The Pakkaus

Minulle oli alusta asti itsestään selvää, että tahdon äitiysavustuksen äitiyspakkauksena. Pakkaus on ihan mieletön juttu, josta meidän suomalaisäitien pitäisi olla varauksettoman ylpeitä ja kiitollisia!

Odotin kuin kuuta nousevaa, että pääsen tilaamaan pakkauksen, mutta itse asiassa viivyttelin kuitekin lopulta vähäsen, sillä halusin tämän vuoden pakkauksen. Viime vuoden paketit kun jaettiin vielä tämän vuoden puolella loppuun ennen uusiin siirtymistä. Laitoin hakemuksen menemään heti, kun Kelan Facebook-sivuilta paljastui, että uudet pakkaukset olivat lähteneet jakoon. Ei siinä, että vanhan saaminen nyt mikään ongelma olisi ollut! Jostain syystä vain halusin vuoden 2015 vauvalleni vuoden 2015 pakkauksen ja onhan tuossa myös pari ihan uutta juttua sisällä! Nou biggie.

Minusta on ollut aivan kammottavaa seurata sivusta pakkauksen ympärillä välillä pyörinyttä kohua. Joskushan kohistiin siitä, kun jotkut pöljät taivastelivat keskustelupalstoilla, kuinka joku kehtaa pukea lapsensa ilmaisiin rytkyihin. Tovi sitten taas ihmeteltiin, kuinka joku voi nukuttaa lastaan PAHVILAATIKOSSA, joka kaiken kukkuraksi haisi kymmenen vuotta sitten hei oudolta. Antakaa mun kaikki kestää. Minä ajattelin nukuttaa vauvaa siellä ihan vain näyttääkseni pitkää nenää kaikille arvostelijoille ja osoittaakseni kiitollisuutta tästä upeasta tuotteesta.

Aika monien äitien kuulee vähän napisevan esimerkiksi joidenkin vaatteiden väreistä. Itse varon sanomasta oikeastaan yhtään mitään negatiivista paketin sisällöstä. Sehän on pelkästään extraa meille, ketään ei pakoteta sitä ottamaan ja meidän pitäisi kyllä tulla toimeen ilmankin. Jos siis värit, materiaalit tai muut asiat eivät miellytä, on ihan turha valittaa. Jos haluan tietynvärisiä vaatteita lapselleni, eikä niitä laatikosta löydy, voin ostaa niitä ihan itse.

Ainut asia, joka pakkauksessa on mielestäni pielessä, on sen nimi. Olen ehdoton tasa-arvoisen vanhemmuuden kannattaja ja toivon, että pakkauksen nimi vielä jonakin päivänä muuttuisi eikä isiä sysättäisi syrjään tässäKIN asiassa. Eihän pakkauksella nimittäin juurikaan ole tekemistä nimenomaan äitiyden kanssa. Ehdotin Instagramissa sille nimeä perhepakkaus, mutta se torpattiin, koska nimitys kuulostaa joltain perhekokoiselta eli isolta ruokapakkaukselta. Totta. Joka tapauksessa vanhemmuuspakkaus tai ihan vain vauvapakkaus olisivat mielestäni sopivampia nimiä tälle mahtavalle keksinnölle!

Avasimme pakkauksen yhdessä miehen (ja koiran) kanssa, mikä on sekin mahtava etappi pienen perheen elämässä. Minähän jo tiesin suurin piirtein, mitä pakkaus sisältää, olinhan siihen tutustunut netissä heti, kun sen sisältö julkistettiin. Miehellä taas ei ollut mitään käsitystä etukäteen, mitä kaikkea pakkauksessa on. Hän sanoi ihmeissään, ettei ymmärtänytkään, että saamme ihan ilmaiseksi vauvalle esimerkiksi laadukkaat ulkohaalarin ja makuupussin. Luulen, että hän odottikin sisällöltä vain muutamia potkupukuja ja joitakin vauvatarvikkeita.

Kelan sivuilta voi tsekata tarkemmin vuoden 2015 äitiyspakkauksen sisällön.

äitiyspakkaus2015dino

Testasimme eläinkokein, voiko vauvaa nukuttaa äitiyspakkauksessa. Koe-eläin ei havainnut formaldehydin katkuja, joten uskallamme käyttää laatikkoa vauvan sänkynä.

äitiyspakkaus2015b

Makuupussissa on ihan mielettömän kaunis kuosi!

äitiyspakkaus2015

Vaaleansinisessä haalarissa kaikki vauvat näyttänevät toki pojilta, mutta mitä sitten?

äitiyspakkaus2015C

En ole suunnitellut kestovaippailua, mutta aion ainakin testata.

äitiyspakkaus2015d

Pakkauksesta löytyvät uutuuksina ainakin nännivoide ja kuumemittari.

Seuraa blogia Bloglovinissa // Facebookissa // Blogilistalla // Instagramissa

9 Comment

 1. En ole koskaan ymmärtänyt pahvilaatikkokauhistelua. Varsinkin, kun kauhistelijat itse usein nukuttavat vauvansa pinnasängyssä. Eli häkissä, kaltereiden takana! Miten se on parempi? 😀

  Mekin saimme äitiyspakkauksen viikonloppuna. Mies oli viikonlopun töissä, mutta avasimme laatikon uteliaisuudesta kihisevän esikoisen kanssa. Hänen pettynyt ensireaktionsa: ”Missä ne lelut on?!” Meillä oli vähän erilainen näkökulma siihen, mitä syntyvä vauva tarvitsee. 🙂

  1. Hihi, ei tainnut se purulelu kauhesti lohduttaa siinä vaiheessa 😀

 2. Allekirjoitan! On jotenkin ahdistavaa lukea kaikkea arvostelua pakkaukseen liittyen. Äidiltäni olen kuullut, mitä se vaikkapa 70-luvulla sisälsi: kehitys on ollut valtavaa ja silloinkin se on otettu kiitollisina vastaan. Itse aion vauvan myös nukuttaa pakkaukseen ensimmäiset kuukaudet. Pakkauksen laitan sitten pinnasänkyyn vauvan turvalliseksi pesäksi. Äitini on ommellut siihen värikät kankaat vauvan iloksi ja ulkopuolelle yksivärisen röyhelön. Pakkaus on jo matkalla, ehkä ensi viikolla päästään hypistelemään.

  1. Tuo pakkaus pinnasängyssä onkin hyvä suunnitelma!

 3. Ensinnäkin, toivottavasti mä en kohta saa bannia tänne, kun kommentoin melkein joka postaukseen, heh! 😀 (Tuore äiti, äitiyslomalainen, jonka kavereilla ei juuri ole lapsia tarvitsee selkeästi paikan avautua vauva- ja äiti-asioissa… :-P)
  Toisekseen, äitiyspakkaus on aivan huippu! Kuitenkin yksi kritiikki mulla on antaa, ja se koskee ulkovaatetuksen kokoa. Meillä nimittäin ainakin jää ihana haalari käyttämättä, koska tänä talvena se oli aivan liian suuri, ensitalvena ei enää mahdu. Upeeta olis siis, jos jotenkin haalaria olisi vaikka kahdessa koossa… mutta se taitaisi olla aika haastavaa toteuttaa.

  1. Haha saa kommentoida tietenkin!! Tuo kokoasia on varmasti totta, plää 🙁 Jääkö se sitten tosiaan niin suureksi, ettei pysty ajattelemaankaan käyttöä? 🙁

   1. Kyllä haalarin pitäisi olla kesällä syntyvälle vauvalle ihan oikean kokoinen seuraavana talvena. Talvivauvoille voi olla iso alussaja sitten pieni seuraavana talvena.

   2. Meillä poika syntyi marraskuun lopulla, eli talvikeleillä se haalari oli kyllä auttamatta liian iso. Nyt ehkä pikkuhiljaa vois olla käyttökelpoinen, mutta ei viitsi niin paksua enää näillä lämmöillä käyttää. Saa sitten syksyllä nähdä, pystyykö enää käyttää tai onko sille edes kelejä siinä vaiheessa.

 4. Meilläkin neiti nukkui ekat kuukautensa pakkauksessa pinnasängyssä 🙂 Pinnis olisi tuntunut aivan valtavan suurelta tyllerölle, joten oli kiva laittaa hänet omaan pikku pesään. Sain käytettynä kaverilta hankittua sellaisen reunapehmusteenkin laatikkoon, joten pesämäisyyttä lisäsi pehmeät reunat 🙂 Ja nyt kun neiti on pakkaukseen liian pitkä, on siinä hyvä säilyttää kaikkia pieneksi jääviä vauvatavaroita: samalla se toimii hyvänä rajana -se mitä pakkaukseen ei mahdu säilytykseen täytyy malttaa laittaa eteenpäin ;D

  Meillä meinasi käydä sama homma haalarien kanssa kuin Anni Jää:llä: ne oli marrasvauvalle aivan liian isot alkuun, vauva olisi aivan hukkunut niihin ja mahdoton kiinnittää turvakaukaloon jne. Nyt kuitenkin viileää säätä on riittänyt sen verran vielä viime viikkoinakin, että käyttöä on onneksi sittenkin tullut kun neiti kasvoi yli vastasyntyneelle hankitusta toppahaalarista. 2014 vanuhaalari on turkoosi ja minusta se ei tee neitiä yhtään pojan näköiseksi, muutenkin olen tykännyt tytöllä raikkaan turkooseista ja vaaleansinisistä vaatteista jopa enemmän kuin vaaleanpunaisista (joita ollaan saatu lähinnä lahjaksi), joten nou worries tuon teidän haalarin kanssa. Teidänkin vauva on siinä varmasti huippusöötti 🙂 Minusta tuo uuden pakkauksen haalari on hurjan kaunis ja muutenkin värit pikkuisen kivemmat mun makuuni: vähän raikkaammat kuin 2014 pakkauksessa ja ehkä tyttövauvalle sopivammat myös. Mutta en silti siis valita: aivan käsittämättömän upeaa että kaikki saavat tällaisen lahjan. Vähän semmoinen ”tervetuloa yhteiskunnan jäseneksi vauva” -fiilis tuli ainakin meille 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.