RV 34-35

En jaksa olla ihmettelemättä aina perjantaisin, mihin nämä viikot oikein hujahtavat. Pistää miettimään, että täytyy todellakin muistaa elää vauvan kanssa hetkessä ja nauttia pienistä asioista. Olen nimittäin huomannut, että erityisesti pikkulasten äidit ihmettelevät ajan kulkunopeutta. En haluaisi olla ainakaan jatkuvasti suremassa ajan kulumista.

Kulunut viikko oli yllättäen aika kiva. Pelkäsin etukäteen juurikin tätä viikkoa, sillä olin buukannut sen aika täyteen. Pyytänyt vielä erikseen enemmän töitä. Keskiviikon ja keskiviikon välissä oli yksi vapaapäivä, joka sekin meni kokonaisuudessaan ystävän polttareissa. Polttarit olivat tietysti aivan superhauskat, mutta pelkäsin vietävästi, miten jaksan painaa tyttöjen mukana koko lauantain, joka tosiaan oli se ainoa vapis koko viikkoon. Olen saanut tähän loppuraskauteen selvästi jotain tsemppihormoneita, sillä energiaa riittää. Polttareissakin olisin muuten jaksanut viipyä yömyöhään, mutta seuraavana aamuna piti herätä ennen seitsemää.

Olenkin kertonut, ettei pahoinvointi ole viimeisellä kolmanneksella juuri vaivannut paitsi aivan satunnaisesti. No tällainen satunnainen hetki oli sunnuntaina, jolloin vatsassa velloi koko päivän ja jouduin jopa oksentamaan pitkästä aikaa. Siinä pyttyä halailessani mietin, tuon viheliäisen raskausvaivan logiikkaa. Sillä millä perusteella olen oksentamatta kuukauden ja sitten yhtenä sunnuntaina kroppa vain päättää, että no nytpä olisi taas oiva hetki voida pahoin? Okei, asiaan on voinut vaikuttaa lyhyeksi jääneet yöunet. Illalla sanoin miehelle, että muistuttaa seuraavan kerran, kun valitan jostain muusta vaivasta, että jos en voi pahoin, en voi oikeasti huonosti. Tämä ajatus tietysti sotii tätä kirjoitusta vastaan, mutta SERIOUSLY, mikään ei ole pahempaa kuin pahoinvointi. Kun se oli pahimmillaan, haaveilin kaikista sellaisista kamalista raskausvaivoista, jotka pakottavat sohvalle makaamaan. Koska jos vaiva korjaantuu makaamisella tai millä tahansa muulla toimenpiteellä, otan sen välittömästi pahoinvointini tilalle. Pahoinvointiin kun ei auta ei niin mikään. Eivät edes lääkkeet. Oli tosin jännittävää huomata, miten vain se pahoinvoinnin kamaluuskin oli unohtunut lyhyessä ajassa. En muistanut, miltä se tuntuu, kunnes se taas alkoi. Mietin, miten ihmeessä kestin tätä puoli vuotta. Olo oli aika voimaannuttava. Minä tosiaan kestin sen. Onneksi, kiitos luojalle, olotila oli tipotiessään seuraavana päivänä.

Tätä viikkoa leimasi tietysti myös äitiysloman odotus ja aloitus. Viimeinen työpäiväni oli keskiviikko, jolloin lähdin liljakimpun kanssa kotiin odottelemaan h-hetkeä. Sain työkavereilta hyviä vinkkejä vauva-ajan varalle ja olo oli aika haikea. Ensimmäisenä lomapäivänä torstaina asettelin jo aurinkotuolia terassille ja mietin, minkä kirjan luen seuraavaksi, mutta alta aikayksikön olinkin siivoamassa kämppää ja pakkaamassa vanhoja vaatteita kirppispusseihin. Miten sitä osaisi ottaa rennosti?

insta

Olen syönyt tänä kesänä jo liiitrottain herneitä eikä kesä ole kuin vasta alussa. Kahden litran pussukka loppuu aina ihan kesken! Parasta karkkia. // Cliniquelta testiin saamani huulipuna mätsäsi kaikin puolin yhteen aamukahvini kanssa.

insta3Ystävän polttareita vietettiin Långvikin kylpylässä Kirkkonummella eli aivan upeissa puitteissa. Päivä lähti käyntiin brunssilla Helsingissä, mistä matka jatkui Kirkkonummelle tanssitunnille. Sen jälkeen porukka lillutteli porealtaissa ja siemaili skumppaa vaahtokarkkien grillailun lomassa. Minä olisin voinut jäädä asumaan turkkilaiseen saunaan. Spa-hemmottelun jälkeen siirryimme dinnerille. Ihan täydelliset tyttöjen polttarit. Mietin muuten, että olisi ihana mennä juuri Långvikiin oikein kunnon parisuhdelomalle joskus vauva-arjen keskellä. // Pihamme näyttää suorastaan taianomaiselta, kun kaikki violetit syreenit ovat kukassa. Rakastan syreeneitä ja niiden huumaavaa tuoksua ihan älyttömän paljon. Voi kunpa ne kukkisivat koko kesän! 

insta2

Äitiyslomalla luen ainakin viimein loppuun Kuinka kasvattaa bebe -kirjan. En ole raaskinut lukea sitä liian aikaisessa vaiheessa, sillä pelkään unohtavani sen tärkeät opit. Pitäisi ihan tehdä muistiinpanoja 😀 // Kävimme tiistaina Johannan kanssa tutustumassa Karl Lagerfeldin Zalandolle suunnittelemaan KARL LAGERFELD Sport City -erikoismallistoon ja nautimme samalla terveysdrinkkejä ja ihania herkkuja. 

 

4 Comment

  1. Hei. Olet joutunut kyllä kärsimään kauan pahoinvoinnista :/ Oliko sinulla huimausta? Pelkään itse eniten tuota pahoinvointia, jos sitten joskus tulen raskaaksi. Muutenkin jos voin pahoin tai on jäänyt syömättä olen aivan kalpea, poskia pistelee, huimaa ja vaan niin heikko olo. Se on pelottavaa jos menee niin huonoon kunton :O Mutta hyvä, että olet saanut lopun aikaa olla suht hyvässä olossa 🙂

    1. Huimausta minulla ei ollut. Ei sitä pahoinvointia kannata pelätä etukäteen! Todella harvalla pahoinvointi kestää niin kauan ja aika harva edes oksentaa vaikka pientä etovuutta havaitseekin. Koita siis olla jännittämättä moista etukäteen 🙂

  2. Mitä olet tykännyt tuosta kirjasta ”Kuinka kasvattaa bebe”? Luin sen itse viime kesänä ja siitä jäi päällimmäisenä innostunut olo, mutta toisaalta myös sellainen että voiko tää oikeasti toimia? 😀

    1. Olen tykännyt tosi paljon, mutten tosiaan vielä ole lukenut kuin hiukan alusta. Kirjan opit sopivat itselleni, koska en koe olevani sellainen höpsöttävä äiti vaan kylmän viileä ranskalainen mamma 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.