Babyshower x 2

Nyt on siis todella vauvasuihkuteltu, sillä muutaman päivän aikana olen saanut nauttia peräti kaksista babyshowereista! Minulla on läjä niin ihania ystäviä, että sain kokea yllätyskutsut ja emännöidä vielä omia pikkujuhlia toisaalla.

Olin siis torstaina saanut juuri aika ison siivousurakan kunnialla loppuun, kun häissäni kaasoinakin toimineet Johanna-ystäväni ja Erika-siskoni pamahtivat terassin ovesta sisään. Ilmeeni oli kuulemma aika outo, kun aivoni yrittivät kuumeisesti raksuttaa, pitikö meidän nähdä näiden tyyppien kanssa vai miksi he yhtäkkiä seisovat olohuoneessani. Päälläni olivat toki kulahtaneimmat kotivaatteeni, tukka räjähtänyt, naama meikittä ja kaiken lisäksi pusero vauvamasuni yltä pois käärittynä, sillä tykkään antaa kiristävälle vatsalle ilmakylpyjä kotona. Kun sitten Erikan takaa ilmaantui yksi ystäväni vaippakakku sylissään, tajusin viimeistään, mitä oli tekeillä.

Olin aivan puulla päähän lyöty, mutta samalla niin onnellinen, että yhtäkkiä istuimme rakkaiden perheenjäsenteni ja ystävieni kanssa aurinkoisella terassillamme heidän tuomiaan herkkuja napostellen. Ja sain vaippakakun! Olen aina halunnut sellaisen 🙂 Paikalla oli tyyppejä, joilla on yksi tai kaksikin lasta, joten saimme mielenkiintoiset ja ehdottomasti vauvakutsuille sopivat keskustelut käyntiin. Kamerakin jäi johonkin pöydänkulmalle, kun oli niin kivaa – nyt tosin harmittaa, ettei ihanista ylläkutsuista ole juuri kuvia.

Erika oli tehnyt ihanat kortit, joihin jokainen vieras kirjoitti terveisensä ja toivotuksensa vauvalle sekä ennusti tytön syntymäpäivän ja -painon ja niin edelleen. Näitä kortteja on ihanaa lukea myöhemmin tytöllekin. Melkein kaikki vieraat toivoivat vauvamme perivän isänsä huumorintajun, mistä muuten en ole yhtään samaa mieltä… 😀

Seuraavana päivänä hurautimmekin Harjavallan kotiini ja aloin heti järjestellä sunnuntaina koittavia, itse järjestämiäni vauvakutsuja lapsuudestani asti elämässäni olleille ystävilleni. Suurin osa näistä likoista on jo aivan konkareita lasten kanssa, joten heiltä sain tukun hyviä vinkkejä viimeisiin viikkoihin, synnytykseen ja vauva-arkeen.

Jälleen kerran koin ihan valtavaa kiitollisuutta, että nämä kaikki naiset ovat elämässäni!

babyshower4

Kuvassa vielä aivan pelkistetty juhlapöytä, kun nappasin kuvia ennen kuin toin salaatit ja juomat paikalle.

babyshower1 babyshower2 babyshower3

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vauvakutsujen kakku oli tylsästi ihan vain limevalkosuklaarahkakakku – luulen nimittäin, että sellaiset rajut vauvasuihkukakut vauvan päineen tai istukkaa imitoivine härpäkkeineen olisivat jääneet syömättä 😀

Millaisia babyshowereita te vietitte vai vietittekö ollenkaan?

 Seuraa blogiani Bloglovinissa // Blogit.fi:ssä // Facebookissa // Instagramissa // Blogue.fi:ssä

7 Comment

 1. Itse en ole ikinä tuollaisissa babyshowereissa ollut. Tiedätkö mistä tuollaiset ”juhlat” ovat peräisin?

  Ihan nyt näin aiheeseen liittymättä, miksi Tyyli.comissa ilmestyy edelleen sinun kirjoittamia juttuja. Oletko kirjoittanut kaikki ne jutut jo ennen äitiyslomaasi?

  1. Veikkaisin, että Jenkeissä ainakin on pitkät perinteet Babyshowereista 🙂 Ja juu kirjoitin aika paljon juttuja ”varastoon” ennen äitiyslomaani 🙂

 2. Mikäs sen parempaa kuin juhlia tulevaa vauvaa kahteen otteeseen! Molemmat suihkusi kuulostavat tosi kivoilta.

  Minut yllätettiin pari kuukautta sitten kotoa aika samoin kuin sinutkin. Olin siivoillut päivällä, mutta ehdin onneksi käydä suihkussa ennen yllätystä. Olin muuten varsin tärähtäneen näköinen. Olin heittänyt jotain epämääräistä päälleni, jotta saan kaikki raskausvaatteeni pesukoneeseen. Meikkiä ei ollut, kun olin ollut koko päivän kotona pientä kävelylenkkiä lukuunottamatta. Mutta ei tuollainen haittaa, muistoihin jäi ihana ilta ystävien seurassa.

  Olin myös ikionnellinen vaippakakusta, siitä minäkin haaveilin. Sain myös ihanasti koristellun täytekakun, joka kruunasi bileet. Kurkkaa lisää baby showereista postauksestani 🙂 http://ilopiikki.blogspot.fi/2015/04/yllatyssuihkut.html

 3. Kuulostaapa ihanilta molemmat vauvasuihkut! Tuollainen täysi yllättäminen on varmasti mieleenpainuvaa 🙂 Olisi kiva lukea teidän vauvahankinnoista kuten vaunuista ja muista härpäkkeistä, mihin olette päätyneet ja mitä kokeneet odotusvaiheessa tarpeelliseksi hankkia. Tuntuu tämä vauvatarvikemaailma olevan aivan oma viidakkonsa ensikertalaiselle 😀

  1. Se postaus on ollutkin jo työn alla ja ajattelin sen huomenna saada julkaistuksi! 🙂 Se tarvikemaailma on tosiaan aikamoinen viidakko, huh 🙁

 4. Moi Irene! Meillä oli lähes sama laskettu aika, meillä tosin heinäkuussa 2014. Eli olen kohta vuoden ikäisen pojan äiti. 🙂

  Mulla oli tosi samanlaisia ajatuksia kuin sulla raskausaikana. Aika lailla ne ovat muuttuneet äitiyden myötä. Luin kanssa tuon Kuinka kasvattaa bebe-kirjan, jota pidin tosi fiksuna. Nyt suorastaan karmii ajatus kolmekuisen unikoulusta. Meidän vauva nukkuu edelleen mun vieressä ja syö öisin. 😀 Kuka olisi uskonut. 🙂

  Kaikkea hyvää loppuraskauteen ja synnytykseen! Kättärillä on upeaa henkilökuntaa, olet hyvissä käsissä. 🙂

 5. Kauniin näköiset juhlat olleet sinulla! Järjestin itse omat ”babyshowerini”, jotka olivat oikeastaan vaan ystävien kokoontuminen, hyvää ruokaa ja aurinkoa. Mukava ja omannäköinen ”juhla” ja oli kiva saada läheiset kasaan, kun vauvan synnyttyä on ehtinyt huonommin.

  Luin sun aikaisempaa pohdintaa imetykseen liittyen. Minut yllätti se, miten tärkeää imetyksestä on tullut itselleni. Raskausaikana en osannut tällaista ajatella ja pessimisti kun olen, ajattelin että imetys ei kuitenkaan syystä tai toisesta onnistu. Ne syyt ovat muuten aika vähissä, miksi imetys ei onnistuisi lainkaan. Suosittelen ottamaan selvää imetykseen kuuluvista normaaleista vaiheista, kuten tiheän imun kausista tai rintaraivareista. Usein nämä ovat niitä, jotka äidit saattavat tulkita esim. maidon loppumiseksi (mitä ei muuten oikeasti tapahdu). Imetyksen tuen Facebook-ryhmä on aivan korvaamaton: siellä koulutetut tukiäidit vastaavat kysymykseen kuin kysymykseen imetykseen liittyen. Neuvolakaan usein on ihan ajantasalla näissä imetysjutuissa.
  Imetys on niin paljon muutakin kuin lapsen ravintoa.

  Onnea raskauden viime hetkiin ja tulevaan synnytykseen!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.