Smoothievinkki

Tiedän, että lifestyle-höpinät eivät teitä juuri nyt innosta vaan varmasti haluaisitte vain lukea vauva-asiaa, mutta heitän tähän väliin joka tapauksessa hyvän smoothie-vinkin, sillä nämä kuvat raskausajalta ovat lojuneet luonnoksissa jo pitkään.

smoothie3

Ryystin tätä smoothieta litrakaupalla vielä tovi sitten. Lapsivuodeaika on vienyt ruokahalun tyystin ja syön vähän väkipakolla sitä, mitä kaapista sattuu löytymään / äiti kokkailee. Onko jollekin käynyt samalla tavalla? Toivottavasti kohta taas innostun vääntämään näitä pirtelöitäni.

Pakastepinaatti on muuten ihan loistava tapa saada smoothiesta ihanan jäistä. Hampunsiemeniä taas kannattaa hamstrata Punnitse ja säästä -putiikista, sillä se on hyvä proteiininlähde  meille (kala)-kasvissyöjille.

smoothie2

Proteiinivihersmoothie

– pakastepinaattia

– mantelimaitoa

– hampunsiemeniä

– lehtikaalia

– banaani

– avokado

– kiivi

– hunajaa

smoothie1

4 Comment

  1. Nam, kuulostaa hyvältä! Pitää testata. Nyt pitäisikin aloittaa taas terveellinen ja kotoisa kokkailu, kun miehen loman aikaan tuli syötyä vähään liaankin kanssa sitä sun tätä ja varsin usein ulkona. Käytän itsekin usein pinaattia tai lehtikaalia smoothiessa, mutta tosin laitan sitä tuoreena versiona. Pakastimessa pinaatti säilyy mukavasti ja odottelee sopivaa hetkeä smoothien tekoon.

    Minä söin ensimmäiset pari viikkoa synnytyksen jälkeen todella kevyesti. Mieleni ei tehnyt mitään rasvaista tai ns. epäterveellistä. Sokeri leivonnaisten muodossa oli ainut pahe johtuen kaikista vieraista:) Olen tottunut syömään kaksi lämmintä ruokaa päivässä, mutta synnytyksen jälkeen määrä jäi yleensä yhteen. Jotenkin vauvaa hoitaessa syöminen vain unohtui. Ei ollut nälkä. Imetyksen vuoksi piti muistutella itseään syömään, että kaverin ruoan tuotanto ei tyrehdy. Tämä on kyllä normalisoitui kuukauden kohdalla suurin piirtein.

  2. Mä taas olen syönyt kuin possu nämä ensimmäiset 1,5 viikkoa. Ruokahalu on huomattavasti reilumpi kuin raskausaikana, koko ajan pitäisi olla laittamassa jotain suuhun, kun vaan imetykseltä ehtii 😀

  3. Tottakai nämäkin kiinnostaa! 🙂 Vauvajututhan on nyt tosi pinnalla mutta nämä lifestylet täällä välissä piristää mukavasti… 😉 Tsemppiä! ♡

  4. Minulla oli sama tilanne, että ruokahalu meni täysin aika pitkäksi aikaa. Onko sinulla hemoglobiini kunnossa? Luulen että minulla ruokahaluun vaikutti synnytyksessä tapahtunut veren menetys sekä siitä seurannut huono hemoglobiini. Tosin minulla ei kyllä imetyskään onnistunut. En kyllä tiedä mitä syy-seuraussuhteita näillä on…

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.