Quorn-pyörykät

Olen innostunut kokeilemaan erilaisia reseptejä quorn-rouheesta ja nyt täytyy taas jakaa yksi erinomaiseksi todettu. Kehittelin sitä vähän vielä eteenpäin viikonloppuisesta. Tämä sama saattaa toimia myös soijarouheella, joka on tietysti huomattavasti halvempaa. Itse olen nyt moooonien soijarouhevuosien jälkeen ihastunut quorniin.


quornpullat

 • 1 pussi quorn-rouhetta
 • 1 kermaviili
 • 1/2 dl vettä
 • 1 pussi sipukeittoaineksia
 • 1/2 dl korppujauhoja
 • 1 kanamuna
 • 1 dl persiljaa
 • mustapippuria
 • Koskenlaskijaa omaa maun mukaan

Sulatin jäisen quornin pannulla öljyssä ja sulatin mukaan myös Koskenlaskijaa (n. puoli paketillista). Juuston voisi kokeilla sulattaa myös veteen.

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tee uunipellille lusikalla pieniä kasoja taikinasta. Töpöttele kasat sormin nätin muotoisiksi (varsinaisia palloja näistä ei oikein saa pyöriteltyä). Kypsennä pyöryköitä 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Nauti pullat tykkäämäsi lisukkeen ja kastikkeen kanssa. Minä tein viikonloppuna pullien kylkeen bataattiranskalaisia ja jogurttikastiketta sekä yksinkertaisen salaatin. Mutta maistuvat varmasti hyvin myös vaikka pottujen ja kermakastikkeen kanssa!

quorn

Seuraa blogiani Bloglovinissa // Blogit.fi:ssä // Facebookissa // Instagramissa // Blogue.fi:ssä

2 Comment

 1. Kuulostaapa herkulliselta! Mistä olet löytänyt quornrouhetta? Minä olen löytänyt kaupoista vain niitä kuutioita. Hyviä toki nekin 🙂

  1. Isommista s-marketeista pitäis ainakin löytyä?

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.