Kysymyksiä ja vastauksia

Nappasin ihanalta Iinalta blogihaasteen.

  1. Lapsuuden lempiruokasi?

Hmm muistaakseni olin aika kaikkiruokainen lapsena, toisin kuin siskoni, jolle ei kelvannut mikään muu kuin ketsuppi. Ainakin ulkomaanmatkoilla vetelin aina tonnikalasalaattia.

2. Entäpä nykyinen lempiruokasi?

Olen edelleen aika kaikkiruokainen puolivegetaristi. Lemppareinta ruokaa ehkä sushi. Toisinaan tietysti pitää saada kunnon majoneesihampparimättö. Hampparin väliin kelpaavat juustot ja soija- tai quornpihvi.

3. Viimeksi lukemasi kirja?

Latasin Elisa Kirjasta kännykkään Anna-Leena Härkösen Heikosti positiivinen. Luin kirjan joskus lukioaikoina ja muistan, että pidin siitä jo silloin, vaikka oman lapsen saamiseen oli aikaa vielä reilusti yli kymmenen vuotta. Nyt kirja oli suorastaan pysäyttävä. Älyttömän rohkea kuvaus synnytyksen jälkeisestä masennuksesta. Härkönen on yksi kaikkien aikojen lempparikirjailijoistani. Olen suunnittellut lukevani muitakin hänen vanhoja teoksiaan, jotka olen aikoinaan lukenut.

raitamuok4. Toinen/toiset nimesi?

Maria Elisa. Elisa-tätini mukaan. Minusta piti tulla etunimeltäni Maria, mutta isän mielestä se oli liian raamatullinen. Hyvä, että päätyivät Ireneen, sillä pidän nimestäni ja koen harvinaisen nimiyhdistelmän rikkautena. Ireneitä on/on ollut Suomessa yhteensä 42168 kappaletta, Marioita 376064. Rakastan tutkia ja miettiä nimiasioita ja olinkin yliopistossa nimistöntutkimuksen kurssilla korvat aika höröllä. Etsin mielenkiintoisia nimiä aina Väestörekisterikeskuksen nimihausta. Omalle lapselleni halusin ehdottomasti erikoisen nimen. En siis mitään hölmönerikoista vaan kauniin ja harvinaisen. Sipejä on ollut yhteensä vain alle 500 ja se on sopiva lukema 🙂

5. Paras Disney-elokuva ja miksi niin?

En ole katsonut pitkään aikaan yhtäkään, mutta muistan, että ihan klassikoista tykkäsin ehkä eniten Aladdinista ja sen jälkeen Monsterit Inc:stä.

6. Salainen paheesi?

No ne bikini fitness -blogit hehe. Ai että oli kiintoisaa SM-kisojen jälkeen seurata ”kohua” voittajista ja sitten MM-kisojen aikaan tsekkailla Eevin, Lindan ja Sofian valmistautumista koitokseen.

7. Lempituoksusi?

No tietysti vauvan tuoksu. Voisipa sitä laittaa johonkin purkkiin. Olen tosi tuoksuihminen: muistan hetkiä, matkoja, ihmisiä ja paikkoja erilaisista tuoksuista. Yritän aina jokaiselle reissulle ottaa käyttöön vaikka jonkin uuden käsivoiteen, että voisin myöhemmin tuoksutella voidetta ja muistella matkaa. Yksi parhaista tuoksuista on myös syreeni alkukesästä. Saatan pysähtyä useinkin syreenipuun viereen haistelemaan kukkia vaikka kesken lenkin.

raitamuok2

8. Mitä vastasit pienenä, kun ystävänkirjoissa kysyttiin mottoasi?

En kyllä muista! En ole muutenkaan oikein ymmärtänyt moton tarkoitusta. Ehkä se nyt olisi Per aspera ad astra eli vaikeuksien kautta voittoon. Lyhennetty muoto on ikuistettu ranteeseeni tatuoinnin muodossa.

9. Suklaa vai irtokarkit?

Aika paha. Riippuu ehdottomasti päivästä, nyt imettäessä olen kehittänyt itselleni suklaa-addiktion, vaikka ennen olin ehdottomasti irtokarkki-ihminen.

10. Minne tahtoisit matkustaa?

Voi vaikka ja minne! Matkustaminen on elämäni suola ja haluaisin käydä jokaisessa maailman kolkassa paitsi Australiassa. Siellä on liikaa inhoja elukoita. Juuri nyt haluaisin matkustaa Kaliforniaan, koska olen ahminut Strictly Stylen ja Kira Kososen huikeita matkakuvia ja snäppejä. Toisaalta haaveilen jo 5-vuotishääpäivämatkasta, jonka olemme miehen kanssa vannoneet tekevämme kahdestaan lempikohteeseemme Santorinille. Toisaalta taas houkuttelisi jokin aivan uusi paikka. Ehkäpä vastaan Malediivit, jos minulla olisi varaa asustaa siellä sellaisessa upeassa meren päällä olevassa bungalowissa.

11. Ottaisitko mieluummin peräpukamat vai revenneen välilihan? EI VAAN! Ilves vai Tappara?

Tuohon vitsikysymykseen olisi ollut helpompi vastata. Mutta viralliseen kysymykseen vastaan, että Ässät.

Tähän haasteeseen saavat vastata kaikki ketkä haluavat. Vinkatkaa kommenttiboksiin, että näin teette niin tiedän käydä lukemassa. Ja kymykset ovat samat kuin Iinan, koska nyt ei ehi keksiä omia!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.