Kiireisen äidin aamupala

Sisko sai minutkin mukaan tuorepuurovillitykseen. Etenkin kiireisten (äitien) pitäisi ehdottomasti löytää nyt se oma lempparituorepuuronsa, sillä tässä on todella kätevä aamupala. Terveellinen ja täyttävä tuorepuuro tehdä nimittäin jo illalla valmiiksi ja jätetään jääkaappiin tekeytymään yöksi. Aamulla se on valmis syötäväksi sellaisenaan.

Minun aamuni eivät toistaiseksi ole kiireisiä, mutta tykkään silti tehdä puuron jo illalla rauhassa valmiiksi. On mukavaa, kun aamulla ei tarvitse hösätä. Jaakko nauraa, sillä minulla on toisinaan tapana ladata jopa kahvinkeitin valmiiksi aamua varten. Että voin vain painaa nappulaa ja odotella kahvin valmistumista.

TUOREPUURO1 tuorepuuto

Yllä meikäläisen tuorepuurotarvikkeita. Kaurahiutaleiden lisäksi puurossani on aina vehnäleseitä. Välillä käytän nesteenä kookosmaitoa, välillä mantelimaitoa. Käytän usein rahkaa, sillä siitä saa näppärästi osan päivän proteiiniannoksesta, mutta sen tilalla voi käyttää myös jugurttia. Makeutan puuroa vielä tujauksella hunajaa. Rusinat tuovat puuroon jotakin pureskeltavaa.

Hyväksi havaittu tuorepuuroresepti:

1 dl kaurahiutaleita

1 dl rahkaa

1 dl kookosmaitoa

Pari ruokalusikallista leseitä ja rusinoita sekä maun mukaan hunajaa. Päälle esimerkiksi marjoja ja manteleita. 

Kommenttiboksiin saa jättää hyviä puuroreseptejä!

6 Comment

  1. moikka! mäkin olen hurahtanut noihin tuorepuuroihin, en oo nimittäin mikään aamuihminen ja aamupala jää helposti syömättä… siksikin tuorepuurot on käteviä, tulee syötyä! ostin vähän aikaa sitten hanna stoltin aamupala-kirjan ja siinä on useampiakin tuorepuurojen reseptejä.

    ”jääkaappipuuroon” tulee juurikin mantelimaitoa, jogurttia, kaurahiutaleita, hunajaa, lisäksi teelusikallinen chia-siemeniä ja desi jotain marjaa tai hedelmää. itse käytän yleensä mustikkaa, kun sitä on pakkasessa, myös mansikka ja omenasose kuulostaa hyvältä.

    toinen super hyvä, vähän luksuksempi tuorepuuroresepti tuosta kirjasta kuuluu: desi cashew-pähkinöitä, omena, päärynä ja banaani. pähkinät laitetaan illalla likoamaan, aamulla liotetaan ja laitetaan tehosekoittimella soossiksi. sekaan hedelmät ja tadaa! olin vähän skeptinen mutta maistui tosi hyvältä 🙂

  2. aamulla siis huuhdellaan pähkinät, joo 😀

  3. Kokeilkaas lisätä mausteeksi pari teelusikallista maapähkinävoita, ai että on herkkua! 🙂

  4. Kivaa purutuntumaa tuollaiseen postauksen kaurahiutale-kasvismaito-puuropohjaan saa myös lisäämällä illalla pari ruokalusikallista auringonkukansiemeniä mukaan pehmenemään. Joskus heitän illalla puuron päälle myös pakastimesta mustikoita tms. marjoja – sulavat kivan kohmeisiksi yön aikana jääkaapissa!

  5. Kiitos ohjeesta, tämä meni heti testiin ja hyvältä maistui! Sekoitin aamulla joukkoon omenasosetta ja päälle heitin jäisiä mustikoita. Nams.

  6. Sekaan mustikoita ja kanelia! Nam! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.