Kielletty pullo

Olen oppinut rakastamaan imetystä ja jään taatusti ikävöimään sitä, kun joskus lopetan. Yhtä asiaa ei kuitenkaan tule ikävä. Nimittäin sitä, etten voi LÄÄKITÄ itseäni. Sairastuin flunssaan, joka on tehnyt nukahtamisesta yhtä helvettiä. Yskittää niin maan pirusti, että tekisi mieli repiä kaula auki ja rapsuttaa henkitorvea sitä kautta. Vauva nukkuu vieressä, joten yskiminen ei tule kysymykseenkään. Vauva syö minusta, joten kolmioyskänlääke ei tule kysymykseenkään. Sanoin eilen, että sinä päivänä, kun lopetan imetyksen niin juon hitto soikoon koko yskänlääkepullon sisällön ihan vain koska VOIN.

yskänlääke

Mietin muutenkin illalla yskäntuskissani, kuinka kauan tässä on täytynyt syynätä tarkkaan lääkeselosteita. Raskausaikana oli vielä tarkempaa ja jopa Burana on silloin pannassa. Monet ihmiset välttelevät lääkkeitä muutenkin (mikä on ihan tervettä), mutta minä olen sitä toista ääripäätä. Olen kävelevä lääkekaappi, meiltä löytyy lääkkeet vaivaan kuin vaivaan. Kun lähden matkalle, lähden aina apteekin kautta ja pakkaan kapsäkkiin kaikki mahdolliset lääkkeet, joilla hoidan koko matkaseurueen vatsavaivat ja auringonpolttamat. Kun jet lag vaivaa, Irene kiikuttaa käteen melatoniinitabletin. Minun puoleeni käännytään, kun kaivataan käsidesiä, jota meikäläisellä on aina laukussa ainakin reissussa.

Jep, eli täällä haaveillaan yskänlääkkeestä. Mistä ihanasta te olette luopuneet imetyksen vuoksi? 😉

13 Comment

 1. Ne lääkeselosteet ei aina pidä paikkaansa imetyksen osalta koska imettävien äitien (ja raskaana olevien) testaaminen on epäeettistä joten helpointa on laittaa ettei saa käyttää. Kannattaa kysyä apteekista tai päivisin voi soittaa lactbase tietokantaan johon on kerätty sitä oikeaa tietoa, saako lääkettä käyttää. Lääkäreillä on yleensä koneelta pääsy ko tietokantaan, että jos ne määrää lääkettä niin lääkärin tehtävä on löytää imetyksen kanssa sopiva lääke. Yliopiston apteekin verkkosivuilla on myös chat ja sieltä voi myös kysyä. Itse pähkäilin samaa migreenilääkkeen kanssa, kolmiolääke myöskin, ja sitä pystyy käyttämään koska sitä erittyy maitoon vain vähän tai ei ollenkaan, tän tiedon sain just yliopiston apteekin chatista 🙂 Joten ota selvää, helpotusta voi olla luvassa 😉

  1. Juurikin näin. Lääkevalmisteiden omia varoituksia ei pidä uskoa. Ne kertovat ainoastaan sen, ettei lääkettä ole tarpeeksi tutkittu. SOita teratologiseen tietopalveluun Husille, josta saat parhaan tiedon.
   Minä syön raskausaikana tietopalvelun suosituksesta lääkkeitä, jotka ovat ”kiellettyjä”, mutta joita tarvitsen. Kiellettyjä ne ovat, koska juuri ko. vaikuttavasti aineesta ei ole kattavaa tutkimustietoa, vaikka lääkettä ovat syöneet varmaan miljoonat odottavat äidit maailmassa. Eli kysy, niin tiedät.

   http://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaanhoitopalvelut/teratologinen-tietopalvelu/Sivut/default.aspx

 2. Mulla lykkäyksessä oleva ihanuus on tatuointi. Tatskakuume jyllää, tekisi niin kovin mieli ottaa vauvan kunniaksi pieni kuva, mutta se saa odottaa imetyksen loppumista. Vaan eihän tatuoinnilla kiire ole, ei se eikä lapsi mihinkään häviä sitten 🙂

 3. Ota hunajaa teelusikallinen yöksi, ja noh muutenkin mikäli yskä vaivaa päivällä.
  Ei haitallista imetyksen aikana ja on tieteellisesti todettu auttavan.

 4. Täälläkin imettävä äiti, joka kärsinyt kohta kk:n flunssasta ja pirunmoisesta yskästä! Alku oli pahin ja helpotuksen yskänkohtauksiin sain Recilar- yskänlääkkeestä ja strepsilseistä. Tuota yskänlääkettä en juomalla juo, mutta selosteessa luki että voi ottaa pahan yskänkohtauksen tullessa. Huh heijakkaa, kun yskii niin pahasti että yökkii vaan limaa, niin kyllä otin. Puolivuotiaskin tottui äidin yskimiseen ettei juuri edes havahdu unesta enää. Mutta paranemisia sinne, täällä jo helpottaa!

 5. Täällä myös vaivaa maailmanlopun flunssa ja raskaana kun ollaan niin ainut helpotus on ollut höyryhengitys ja nenäkannu. Niinkun tää raskaana olo ei jo itsessään olis tarpeeks raskasta niin vielä flunssa tähän päälle niin tekee mieli käydä talviunille ja herätä vasta kun olo edes vähän helpottaa! Ei oo helppoa ei! 😀 tsempit sinne!!

 6. Itsekin rakastan imetystä, ihanaa olla niin lähekkäin vauvan kanssa. Mutta meillä sitten taas pikkumies reagoi tiettyihin ruoka-aineisiin. En voi syödä mitään tulista, en suklaata,pähkinöitä,sipulia. Olen ajatellut imettää tämän ensimmäisen vuoden ja vaikka varmasti tulee imetystä ikävä, niin odotan kyllä myös sitä kun saan kroppani takaisin itselleni. Ensin raskauden aikana piti olla todella tarkka ja nyt imetyksenkin aikana, mutta onhan se sen arvoista.

 7. Villiäinen says: Vastaa

  Hiusten värjäys on jäänyt.Mitenkään kiellettyähän se ei ole, mutta jotenkin tuntuu turhalta vaarantaaa vauvaa ja itseäänkään rasittaa moisella kemikaalikuormituksella. Kroonisen kivun kanssa elävänä en edes sano lääkkeistä mitään. ..

 8. Apteekista saatava Pharysol hunajasuihke on meillä ja monella tutulla auttanut yskään. Se tekee ikäänkuin kalvon kurkkuun niin lima ei enää ärsytä kurkkua ja siksi ei yskitä. Sisältää glyserolia, hunajaa ja polyfenoleita. Toiminut meillä hyvin myös 2-vuotiaalle, yöllä vaan pari suihketta kurkkuun ja uni jatkuu. Hunajaa vain yli 1-vuotiaille.

 9. Täällä nukutaan hunajapurkki yöpödällä, joka yskänkohtaukseen hunajaa valumaan nielusta, toimii ainakin vähän 🙂 Samoin kun kaikki nielupuudutteet, bafucinit jne. Pikaista paranemista!

 10. SIPULI! Sitä on tosi kova ikävä!

  Lisäksi haluaisin testata niitä vartalowrappeja vatsanahan (ja noh, oikeastaan koko kropan) tuunaukseen, mutta niitä ei suositella imetyksen aikana. Ehkäpä sitten vähän ennen kesää otan tiukan kuurin 😀

 11. Hei hunajaa mäkin tulin vinkkaamaan! Olen lukenut sen olevan yskänlääkkeitä tehokkaampikin tapaus. Eli teelusikallinen hunajaa ”raakana” ennen nukkumaanmenoa.

  Raskausaikana kaipasin satunnaista viinilasillista, imetysaikana tulista ruokaa, tatuointeja ja verenluovutusta xD

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.