Lahjavinkit roinan karttajille

Täällä sairastetaan edelleen, nyt riesana on inhottava nuha. Täältä sairastuvasta on vähän hankala bloggailla, joten heitän kehiin viime vuonna muotiblogini puolelle kirjoittamani lahjavinkkilistan hiukan paranneltuna. Olen itse huomannut viime vuosina itsessäni suorastaan vastenmielisyyttä jouluista kulutusjuhlaa kohtaan. Lapsen myötä minun on ehkä pakko niellä kiukkuni joulun suhteen, sillä lapselle se tulee todennäköisesti olemaan vuoden kohokohta lahjoineen kaikkineen. Ikuinen toiveeni kuitenkin on, että lahjoja jaettaisiin vain lasten kesken, ei aikuisten.

Tässäpä siis lahjalistaa ainakin minunlaisilleni turhan roinan karttajille.

1. Käyttö-/kulutustavarat. Puhuimme juuri äidin kanssa, että ruoka on loistava lahja. Esimerkiksi ihana juustolautanen olisi meille mieluisa lahja eikä taatusti jäisi nurkkiin pölyttymään. Ottaisin vastaan myös itsetehtyjä hilloja ja sinappeja. Kauniissa (ja ylellisissä) tuoksukynttilöissä ei myöskään voi mennä vikaan. Kynttilät tuskin jäävät kaapin perukoille tilaa viemään, ne poltetaan pois. Kalliimmat tuoksukynttilät ovat mielestäni kivoja lahjoja, itse en nimittäin omaan käyttöön sellaisia usein raaski ostaa.

2. Lahjakortti. Kutsukaa tylsäksi, mutta lahjakortti on usein kaikista paras lahjavaihtoehto, varsinkin jos ei tunne lahjansaajan tyyliä kuin omia taskujaan. Hemmottelulahjakortit esimerkiksi hierontaan tai kauneushoitolaan ovat varmasti jokaisen kohdalla haluttu lahja!

3. Ylelliset kauneustuotteet. Taas: en itse raaski useinkaan ostaa mutta mielelläni käyttäisin, jos saisin. 

4. Alusvaatteet. Ei kovin persoonallinen valinta, mutta taas lahja, joka tuskin menee hukkaan. Jokainen tarvitsee sukkia ja alusvaatteita. Tosin olisi ehkä tylsää ostaa rakkaalle tavallisia valkoisia puuvilla-alkkareita. Joten tässäkin: mitä ylellisempi, sen parempi.

5. Oma ehdoton suosikkini. Hyväntekeväisyys. Minä en tarvitse tavaraa ja jos tarvitsen, ostan itse. Siksi toivoisin, että kaikki minulle osoitetut lahjat menisivät ihmisille/eläimille, jotka todella jotakin tarvitsevat. Animalialla on ihania lahjakortteja, esimerkiksi juomavettä turkiseläimille ja emakoille parempi porsiminen. Myös Kirkon ulkomaanavun Toisenlaisen lahjan avulla voi lahjoittaa köyhälle vuohen tai naiselle ammatin.

lahja lahja2

 

3 Comment

  1. Kiitos listasta ja hyvistä ajatuksista kulutukseen liittyen. Kun kuitenkin useampi blogi on hehkuttanut tuoksukynttilöiden olevan hyvä lahja kaikille, haluan kommentoida. Meitä hajusteyliherkkiä, allergikkoja ja astmaatikkoja on aika paljon ja itselleni saisi maksaa monta sataa että suostuisin sellaisen kotonani sytyttämään. Menisi siis suoraan joko roskiin tai eteenpäin. Voi olla kiva lahja jollekkin, mutta monilletodellinen inhokki!

    1. Olen samaa mieltä, vaikka en hajusteyliherkkä olekaan. Puhdas kodin tuoksu riittää! Monet kynttilät ovat liian voimakkaan hajuisia. Toki jos on kuullut lahjan saajan puhuvan sellaisesta, olisi tuoksukynttilä kiva lahja. Muuten aika riskialtista! Mutta tiedä häntä, en varmaan osaisi koota vinkkilistaa, joten saattaapi olla hyvä vinkki.

    2. Tuo on hyvä pointti! Itse en osannut ollenkaan ajatella tuota, sillä rakastan tuoksua kaikissa mahdollisissa tuotteissa. Onneksi en ole herkistynyt 🙁

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.