Vauva ui!

Olimme tänään ensimmäistä kertaa vauvauinnissa. Homma sujui yllättävän hyvin, vaikka Sipe ei olekaan paljon ammeessa vielä ehtinyt polskia. Olemme nimittäin hoitaneet pesujutut tähän asti lähinnä vain suihkussa. Vähäiset ammekerrat eivät oikein ole olleet tytön mieleen, mutta uumoilin jo etukäteen, että isän tai äidin sylissä uima-altaassa tyttö on kuin kala vedessä. Ja niinhän se sitten menikin. Ei hän ollut millänsäkään, kun pulahdimme kaikki lämpöiseen altaaseen. Muut ihmiset ja lelut kiinnostivat kovin ja lopuksi jopa pärskyteltiin ja pölöteltiin kovaan ääneen. Ihana tyttöni.

Olen ulkoistanut Sipen (liikunta)harrastukset (joita tähän mennessä toki on vain yksi, vauvauinti) iskän harteille. Olen kieltämättä ollut vähän helisemässä tämän vauva-arjen (meta)työtaakan alla, joten on aika huojentavaa, kun joku juttu on miehen vastuulla. Jaakko siis kävi uinti-infossa etukäteen ja ottaa tytön myös miesten pukkariin. Olin siinä hölmössä uskossa, että vauvauinneissa kävisi suurimmaksi osaksi vain äitejä vauvoineen, mutta meidän ryhmässä kaikilla oli myös isät mukana. Ymmärrettävää sinänsä, koska oli sunnuntai ja vuosi 2016, jolloin isätkin ovat enemmän mukana vauvatouhuissa. Ajattelin siis, että naisten pukuhuone on täynnä vauvoja ja tilaa esimerkiksi vauvan uintivermeiden, vaatteiden ja vaippojen vaihdoille vähän. Näin olivat ajatelleet melkein kaikki muutkin ja suurin osa vauvoista olikin siellä miesten puolella. Heh. Toisaalta taidan tuupata Sipen Jaakon kanssa pukkariin vastedeskin, kun kerran nämä uintipuuhat hänen vastuullaan muutenkin ovat. Saavat sitten pojat siellä pukkarissa taistella hoitotasoista keskenään.

vauvauintihelsinki

Tyttö on aivan syötävän suloinen tässä iskän hankkimassa omppukuosisessa joululahjauikkarissa, mutta valitettavasti joudumme pukemaan tähän päälle vielä sinivihreät tähtiuimahousut, sillä meidän vauvauintifirmamme vaatii lahkeita uima-asuun. Varsinainen kuosien sekametelisoppa siis meillä uimassa yllä, mutta eipä tuosta niin väliä. Tuota toisen kuvan Madara Cocoa & Plum Creamy Oilia tilasin muuten pari putelia lisää, kun sain ensin yhden testiin. Ihan lempparivauvakosmetuotteeni! Estelle & Thildin vauvatuotteet olen myös saanut testiin.

Oletteko muut käyneet vauvauinnissa? Miten teillä on mennyt? Mitä (muuta) harrastatte vauvan kanssa?

5 Comment

 1. Olisin niin mieluusti halunnut nyt aloittaa vauvan kanssa uinnin, mutta autottomana siitä tuli mahdotonta. Ainoat vauvauintiajat ovat viikonloppuisin klo 7.30 (!!) eikä siihen aikaan kulje vielä busseja, joten puolentoista tunnin vaunukävely edestakaisin uinnin lisäksi, vielä tuohon aikaan, olisi liikaa nelikuisen kanssa. Ehkä jokin taaperouinti onnistunee sitten paremmmin, ja saahan uimassa käytyä muutenkin. Harmittaa vain, kun vauvauinti on ollut tietynlainen haave vauva-arkeen jo kauan.

 2. Mikä suloinen uikkari 😉
  Vauvauinnissa me ei käyty, mutta nyt (lähempänä 2v) ”harrastetaan” uimista, pojan lempipuuhaa ihan. Vauva-aikana käytiin muskarissa -no jaa, vauva ei kyllä saanut siitä mitään irti, mutta saipahan äiti äiti-seuraa! Nyt isompana poika varmasti tykkäisi muskarista, mutta harmi kun noita iltamuskareita on aika vähän tarjolla, hassua kun oletetaan että kaikki pystyy harrastamaan keskellä arkipäivää.

 3. Meilläkin oli tänään vauvauinti! 4. kerta. Tyttö nauttii vedestä ja on alkanut potkia lavuaarinkin vettä aina vaipanvaihdon yhteydessä 😀
  Kivaa puuhaa, mutta se pesutilassa ja pukkarissa toimiminen 4,5kk vauvan kanssa on aika haastavaa. Harmillista toi lahje-homma uikkareissa! Luulisi, että napakka puku tai housut riittäisi. Säännöt riippuu ilmeisesti tosi paljon seurasta, vaikka uinti tapahtuisikin samoissa tiloissa. Oon kuullu, että jotkin seurat kelpuuttaa vaan tietyn merkkiset uikkarit! Tosi ihana uikkari teillä! 🙂

  Käytiin pari kuukautta vauvapilateksessa, kun tyttö oli 2 ja 3kk. Ehkä vähän turhan pieni vauva oli vasta, kun ei jaksanut yksin olla alustalla niin kauaa ja katsella äitiä jumppaamassa. Mutta kyllä siellä aina jotain pääsi tekemään! Ja ehkä myös lisäsi motivaatiota tehdä jotain kotona…

  Seuraavaksi joku vauvajumppa kiinnostaisi! Ellei sitten sinne pilatekseen mennä taas. Helsingissä on tosi vaikea päästä niille vähän edullisimmille kursseille, kurssit täyttyy 5 minuutissa ilmoittautumisen alettua!

  Kotona kyllä kyykkäillään peilin edessä joka päivä 😀

 4. Me ollaan käyty elokuun alusta saakka vauvauinnissa ja ollaan tykätty kovasti. 🙂 Vauva on osoittautunut kunnon vesipedoksi, ja vaikka kuinka olisi kiukkupäivä, uimassa on aina kivaa. Meidän ryhmässä vastuu vauvan hoidosta tuntuisi jakautuvan aika tasan äitien ja isien välille, ja itsekin yleensä teemme niin että joka toisella kerralla vauva on miehen ja joka toisella kerralla mun kanssani.

 5. On kyllä söpö tuo uikkari! 🙂 Meidän vauva halusi aina uinnin jälkeen tissiä saunanlauteilla, joten vauva oli siksi yleensä aina mun kanssa pukkarissa. Mutta kiikutin aina puetun beben pukkarin ovelle isälleen ja sitten alkoi mun oma saunomisaika! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.