Meidän syöttötuoli

angelsyöttöbaby2

Sain Lekmeriltä bloginäkyvyyttä vastaan toivomani syöttötuolin: Baby Danin Angel-setin, johon kuuluu tavallisen Angel Feast -syöttötuolin lisäksi Angel Rest -sitteri, jossa Sipe alkoi maistella soseita neljän kuukauden ikäisenä. Eli siis aikana, jolloin häntä ei vielä saanut istuttaa tuolissa. Sitterin voi säätää istuma- tai makuuasentoon ja siinä on turvavaljaat. Syötimme soseita myös lattiasitterissämme, mutta voin kertoa, että koiraperheessä tämä korkeampi tuoli on ollut hitti. Dinolle kun kelpaisivat vauvansoseet, vaikka suoraan vauvan suusta jos niikseen tulisi.

angelsyttötuolibabyangelsyöttökukka

angelsyöttöbaby6

Settiin kuuluu myös Angel Nest -vauvansänky, mutta se osa ei ehtinyt meillä käyttöön, sillä Sipe oli setin saapuessa jo sen verran iso, etteimme nukuttaneet häntä enää kehdossaankaan. Suosittelen silti jotakin vauvansänkyä ihan vastasyntyneelle myös olohuoneeseen: meillä päikkärisängyn virkaa toimitti äitiyspakkaus, vaunukoppa tai sohvannurkka. Myöhemmin myös kehto. Ei ylimääräinen sänky siis välttämätön ole, mutta mielestäni ihan hyvä olla. Tämä Angel-setti olisi ehdottomasti tullut kokonaisuudessaan käyttöön, jos se olisi ollut meillä jo vauvan ensimmäisinä kuukausina.

angelsyöttötuoliangelsyöttötuoli3angelsyöttötuoli23Nyt meillä on siis käytössä tuo pehmustettu Angel Feast -syöttötuoli, sillä saimme neuvolasta vihreää valoa istuttamiselle ruokailun ajaksi. Tyttö kannattelee hyvin selkäänsä suorassa, muttei vielä itse hakeudu istuma-asentoon. Feast-tuoli kasvaa lapsen mukana: isompi lapsi istuu tuolissa ilman turvakaarta ja lepuuttaa jalkojaan tuella.

angel

Tuolissa pidän erityisesti tukevista jaloista: vaikuttaisi siltä, ettei tätä tuupata kumoon ihan heppoisesti. Olen nimittäin kuullut kauhutarinoita taaperoista, jotka potkaisevan pöydästä vauhtia ja kaatuvat tuoleineen päivineen pää edellä lattialle.

angelsyött

Koko setti käy aivan vastasyntyneestä leikki-ikäiseen. Video havainnollistaa hyvin, kuinka moneen käyttöön setti sopii ja kuinka näppärästi sen saa kasaan:

PS. Setti näyttäisi olevan Lekmerillä alessa parhaillaan!

angelsyöttö

Millainen syöttötuoli teillä on käytössä? Mitkä ovat hyvän syöttötuolin ominaisuuksia?

8 Comment

 1. Meillä alettiin istuttamaan poikaa 6kk iässä syöttötuolissa,sitä ennen noin kaksi kuukautta maisteli soseita sitterissä.Meillä on väkisen taittuva syöttötuoli ja se on ollut toimiva.Kätevä on ollut juuri se eteen taittuva pöytäosa (muksu istunut kirjoja katsellen syöttiksen pöydän ääressä esim.kun käyn itse suihkussa,usein kun olen päivät aamusta iltaan kaksin lapsen kanssa ja kun se äidin perään iskevä ikävä tulee juuri silloin kun saa shampoon hiuksiin eikä suihkusta pääse kesken pois niin tuo syöttötuoli+pöytä on ollut kätevä nostaa kylppäriin ja pöytä täyteen tekemistä).trip trapia ollaan käytetty perhekerhossa mutta siinä muksu on aina saanut ittensä venkoiltua ihan vinoon,ei toimi ilman kunnon valjaita.Nyt etsitään syöttiksen tilalle tuolia,ikeassa olisi mutta saisi olla hiukka matalampi,varmaan päädytään normi tuoliin missä on käsinojat.Syöttötuolissa poika ei juuri ruokapöydässä enää istuskele kukn ruokailun ajan kun on niin kova kiire leikkeihin (ikää pian 2,5v.).

 2. Meillä on Stokken Tripp Trappit – valitsin ne juurikin tuosta samasta syystä, että ne eivät kaadu kovin helposti. Mikä on ollut kyllä hyvä vaihtoehto, koska meidän tytöt tykkää potkia pöydästä vauhtia. Meillä oli myös käytössä baby set, mikä oli loistava – varsinkin tuon koiran takia. Ja nyt mennään jo istuen, pöytätaso on hankinnassa, se kun helpottaisi tuota sormiruokailua. Hyvännäköinen tuo teidänkin tuoli!

  1. Mäkin harkitsin stokkea, mooonet kehuvat!

 3. Oon niin kateellinen kun saat ilmaiseksi kaikkea kivaa! 🙁 upea syöttötuoli!

  1. Eivät ne ihan ilmaiseksi tule 🙂

 4. Ohi aiheen, mutta mikä on toi ihana tähtijumpsuit? ?

  1. Se on H&m:stä 🙂

 5. Hanna Allinen says: Vastaa

  Meillä on sama setti ja nyt juuri istuin ensimmäistä kertaa käytössä (poika 6kk). Ollaan oltu todella tyytyväisiä tähän 3 in one settiin!Poju nukkui kehdossa ensimmäiset kuukaudet alakerrassa olohuoneessa ja sen jälkeen ollut sitteri kovassa käytössä. Nyt pikkuhiljaa siirrytään istuimeen koska saimme myös neuvolasta vihreää valoa sen käyttöön. ☺

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.