Pikkumuotibloggaaja

Olimme eilen Erikan ja Sipen kanssa tutustumassa tämän vuoden Conscious Exclusive -mallistoon. Sipe oli tuttuun tapaan kuin vanhakin showroom-kävijä, vaikka olen vasta ihan viime aikoina lähtenyt vauvan kanssa enemmän ihmisten ilmoille. Tyttö ei siis ole varsinaisesti tottunut olemaan mukana tällaisissa tilaisuuksissa, mutta on aina ollut niin sopeutuvainen ja tyytyväinen uusissakin tilanteissa, etten ole nyt epäröinyt ottaa häntä mukaan menoon. Ja hyvinhän meillä taas meni! Äidin (tai tädin) sylissä kymmenetkään vieraat kasvot eivät pelota ollenkaan ja uudet, ihmeelliset paikat ja äänet aiheuttavat vain uteliaisuutta. Junassa ja bussissa Sipellä on aina tapana hymyillä ja kikatella lähistöllä olevilla ihmisille. Eilenkin eräs mieskaksikko vieressämme junassa sai osakseen sellaista kiherrystä koko matkan, että nauratti minuakin. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen itse ollut aika laiska näin äitiyslomalla käymään missään, mutta uusi Conscious Exclusive oli nähtävä! Kyseessä on siis laadukkaista ympäristöä säästävämmistä materiaaleista valmistettu erikoismallisto. Conscious-mallistot ovat H&M:n mallistoista eniten sydäntäni lähellä juuri ympäristöystävällisyyden vuoksi. Olen vannoutunut kierrättäjä ja minusta H&M tekee upeaa työtä tällä saralla. Uuden Conscious Exlusiven materiaaleina on käytetty luomusilkkiä, hamppua, kierrätettyä pellavaa, Tencel-sekoitteita ja uusia materiaaleja, kuten kierrätetystä lasista tehtyjä helmiä sekä Denimite-materiaalia, joka on valmistettu käytetystä denimistä.

Ulkoasultaan mallisto on varsin maalauksellinen: se nimittäin lanseerataan samaan aikaan Musée des Arts Décoratifs -museossa järjestettävän Fashion Forward – 300 years of Fashion -näyttelyn avajaisten kanssa. H&M:n design-tiimi valitsi museon muotikokoelmien avaintuotteet viimeisen kolmen vuosisadan huippumuodista ja suunnitteli malliston niiden perusteella.

Mallistossa erityisen mielenkiintoisia ovat kolme hääpukua! Jos itse menisin nyt naimisiin ja järjestäisin esimerkiksi boheemit puutarhahäät tai rustiikkiset latohäät, harkitsisin ihan ehdottomasti tuota pitkähihaista pitsimekkoa hääpuvukseni.

Minusta jätteiden kierrättämättömyys on täysin anteeksi antamatonta, mutta myönnän, että olen hölmöyksissäni heittänyt tässä vuosien varrella rikkinäisiä tai ikuisia tahroja pintaansa saaneita vaatteita ja kodintekstiilejä roskiin. Käyttökelpoiset olen toki vienyt Uffille tai Konttiin, mutta rikkinäisille en ole keksinyt muuta paikkaa kuin roskakorin. Ystäväni kuitenkin muistutti yhtenä päivänä, että kirppiskeräyksiin kelpaamattomat vaatteet ja muut tekstiilit voi viedä lähimpään H&M-myymälään ja saada vielä alekupongin mukaansa. Olen toki nähnyt näitä keräyslaareja ja kuullutkin asiasta, mutta jostain syystä en ole ajatellut asiaa sen syvällisemmin ja tässä vaiheessa taon itsekin otsaani. Tyhmä, tyhmä. Sisko sanoi ihan samaa, ettei ole edes tajunnut, kuinka helppo tapa tuo on kierrättää tekstiilijäte.

Tekisi mieli haalia noita Conscious-kauneustuotteita ihan vain kauniiden purkkien vuoksi kylppäriin. Oletteko testanneet näitä?

Tuolla Sipen taustalla näkyy aiempien vuosien Conscious Exlusive -mallistojen vaatteita.

Mallisto tulee myyntiin huomenna 7. huhtikuuta tiettyihin H&M-myymälöihin ja hm.comiin.

1 Comment

  1. Miksi et ole aiemmin vauvan kanssa liikkunut juurikaan kodin ympärillä? Tuntuuko koskaan, että seinät kaatu päälle yksin kotona lapsen kanssa?

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.