Vihdoinkin säänkestävät kengät!

Ostoslistallani on jo pidempään ollut kunnolliset säänkestävät ulkoilukengät. Etenkin nyt vauvan tultua taloon, sillä nukutan hänet kahdesti päivässä vaunuissa ulkona – satoi tai paistoi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eteisen kenkäkaapissa oli siis GORE-TEXin mentävä aukko, joten yhteistyökampanja suomalaisen kenkämerkki Pomarin kanssa tuli kuin tilauksesta. Iso plussa vielä siitä, että saan harjavaltalaisena tehdä yhteistyötä satakuntalaisen yrityksen kanssa! Pomarfin Oy on Pomarkussa vuonna 1960 perustettu perheyritys. Jo yrityksen nimestä tulee nostalginen olo: vietin monet lapsuuden kesäpäivät tuttavien mökillä Pomarkun Valkjärvellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pomarkkulaisesta mökistä lähti liikkeelle Pomar-kenkienkin taival. Toivo ja Kirsti Leppänen alkoivat tehdä 60-luvulla ensin lastenkenkiä, joita valmistui päivässä parisenkymmentä paria. Valmiit kengät kuljetettiin päivän päätteeksi pyörällä juna-asemalle. Toiminta alkoi pikku hiljaa laajentua ja kuvioihin tulivat uudet koneet, työntekijät ja tehtaat. Yritys on edelleen perheomistuksessa ja sitä pyörittävät Leppästen tytär Päivi ja hänen miehensä Jarno.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pomarfin Oy:n omalla tehtaalla Pärnussa valmistuu vuodessa noin 200 000 paria kenkiä, joita lopulta myydään paitsi Suomessa myös Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä ja Baltian maissa. Pomarkussakin firmalla on kuitenkin toimintaa, siellä työskennellään toimisto- sekä logistiikkatehtävien parissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain valita Pomarin verkkokaupassa myynnissä olevista kengistä mieleisen parin. Päädyin rentoihin GORE-TEX-kävelykenkiin, jotka tulivat todellakin tarpeeseen. Nyt ihan kauhistuttaa, millaisissa kengissä olen aiemmin kävellyt vaunujen kanssa ympäri maita ja mantuja vauvaa nukuttaen. Jaloissa taisi olla koko syksyn vanhat lenkkarit, joista kangas oli kulunut lähes puhki varpaan kohdalta. Voitte kuvitella, pitivätkö nuo tossut vettä. Näissä uusissa vedenpitävyys on taattu. Kenkäpari on vieläpä niin nätti, että näillä lähtisi mieluusti käppäilemään ihan kaupunkiinkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verkkokaupasta (katso alekoodi postauksen lopusta!) löytyy näitä ja samantyyppisiä kävelykenkiä eri väreissä sekä lisäksi esimerkiksi iso valikoima Pomar Orto -kenkiä, joissa on panostettu erityisesti terveydellisiin ominaisuuksiin. Kannattaa tsekata sivut, jos on tarvetta esimerkiksi leveälestisille jalkineille. Verkkokaupan valikoimissa on tietysti myös Pehmis-kenkiä, jotka tekivät merkin tunnetuksi 70-luvulla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pomarfin Oy:llä on muuten ainoana suomalaisena jalkineyrityksenä oikeus valmistaa GORE-TEX®-kenkiä, jotka ovat vettäpitäviä ja hengittäviä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen älyttömän tyytyväinen valintaani: malli istuu jalkaani kuin nakutettu. Eikä tarvitse säikkyä niitä vesilätäköitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvat Erika Naakka


ALEKOODI!

Koodilla PomarinKevät saat 20 prosentin alennuksen kaikista malleista Pomarin verkkokaupassa.

8 Comment

 1. Hei

  Mainitsit, että nukutat lapsen kaksi kertaa päivässä ulos nukkumaan. Millainen rytmi teillä on näille päiväunille? Yritän itse miettiä hyvää rytmiä lapselle, joka selkeästi alkaa väsyä aiemmin illalla. Omaan aikatauluun sopii paremmin, että lapsi menisi nukkumaan vasta klo 22 aikaan ja tämä vaatii parit kunnon päiväunet.

  1. No meillä on nyt vähän hakusessa tuo rytmi, mutta ekat päikyt otetaan noin 12 aikaan ja nukutaan 2-3 tuntia. Myöhemmät sitten joskus 17-18 aikaan ja silloinkin saattaa nukkua tunninkin. Nyt olen tosin huomannut, että yöt menevät rikkonaisiksi, jos toiset päikkärit turhan pitkät. Musta vähän tuntuu, ettei vauva kehittelee sen oman rytminsä, eikä sille ihan hirveästi mitään voi. Meidän tyttö on selvästi iltavirkku kuten äitinsä.

 2. Kiitti koodista, voipa olla että tilaan kengät! Ihan yllättyneenä huomasin viime syksynä, että Pomarilla on muutamia tosi kivoja malleja. Mielikuva oli ihan muuta. Mulla on henkilökohtainen kampanja hankkia mahdollisimman paljon pukineita kotimaisina (tai edes kotimaisilta merkeiltä) kuitenkin tinkimättä makuasioista.
  Tosin tänään alkoi näyttää siltä, että joudutaan myös minikenkäostoksille pian! Pikkuinen otti varovaiset ensiaskeleensa. Toki todelliseen kävelytaitoon on vielä matkaa.

  1. Kannattaa tosiaan tilailla koodilla, nyt ois hyvä mahis 🙂 kuulostaa hyvältä tuo teikäläisen kamppis! Ja onnea pikku-N:lle ensiaskeleista!!

 3. Mulla on ne kuuluisat pehmikset, valitsin ne viime keväänä yhteistyön kautta! ovat ihan huiput, yhtä aikaa trendikkäät ja nostalgisen papat 😀

 4. Kengätkin on kivat, mutta mua kiinnostaa noi sun housut. Mitkä ne on ja mistä? ?

  1. Voi kääk ne ovat ikivanhat Etirelin housut. Tykkään kyllä itsekin tosi paljon, kun ovat ohutta ja mukavaa matskua.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.