Ihanaa ja vegaanista

Oikeasti. Voiko ihminen olla enempää innoissaan jostakin ruoasta, kuin mä olen nyhtökaurasta? Ihan huippukeksintö, sanoinko jo? Soijarouheissa ja -suikaleissa on aina ollut vähän tekemistä ja liottamista, joten olen ottanut tämän jääkaapissa säilytettävän paketin todella innolla vastaan. Tätähän käytetään samaan tyyliin kuin esimerkiksi jauhelihaa tai kanasuikaleita. Kansi auki, sisältö pannulle ja sekaan sitten mitä ikinä tekeekään mieli. Eilen kokkailin siskolle aasialaistyyppistä nyhtistä äidin inspiroimalla, täysin vegaanisella soosilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Olen aiemmin yrittänyt aika hienovaraisesti vihjailla ihmisille, että kannattaisi pyrkiä kasvispainotteiseen ruokavalioon. Vegepaasaaminen on varmasti ärsyttävää, mutta nyt en enää aio katsoa hyvällä kenenkään lihamässäilyä. Kyse kun ei ole vain tuotantoeläinten järkyttävistä oloista vaan myös eläintalouden ympäristövaikutuksista. Meillä ei pitäisi olla varaa syödä lihaa. Yritetään pitää tämä maapallo sellaisena, että meidän lapset ja heidän lapsensakin voivat täällä vielä elää. Nyt ostamaan sitä nyhtistä ja vähän äkkiä! Itse yritän jatkossa elää aiempaa vegaanisemmin ja korvata esimerkiksi maitotuotteet soija- ja kauravalmisteilla.

1 pkt nyhtökauraa (tässä ohjeessa kaffirlime-sesame-ginger-makua)

1 pss pakastewokvihanneksia

1 prk Oatly iMat Fraichea

1 prk (2 dl) kookoskermaa, voisi laittaa enemmänkin

Muutama ruokalusikallinen currytahnaa, riippuen kuinka tulista ruoasta haluat. Tein itse aika mietoa, koska Erika ja sen tulisuudensietokyky. 

Muutama ruokalusikallinen ketjap manisia

Puolikkaan limen mehu

Pari ruokalusikallista raastettua inkivääriä

suolaa, muita mausteita maun mukaan, esim. kurkumaa

Kylkeen esimerkiksi riisiä ja jättikourallinen korianteria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa! Instagram ja Snapchat: irenenaakka

6 Comment

 1. Googlaapa huviksesi mitä riisi tekee maapallolle.

  1. SatuTäti says: Vastaa

   Edelleen suurin osa maailman viljelyspinta-alasta kuluu eläinrehun tuottoon(80%) Eikö olisi aika käyttää tuo vilja ihmisiin?

   Riisi toki tuottaa myös tuota metaania ilmakehään, mutta tämäkin voidaan ratkaista, sillä että riisiä korvataan muilla lisukkeilla joita on paljon. Silti en olisi ensimmäisenä huolissani riisintuotannosta.

   Miksi ei eläintä:
   – eläinten oikeus ja hyvinvointi
   – oma ja muiden terveys
   – ympäristö; maapinta-alan järkevämpi käyttö, lannoitteet, vesisistöt ja veden kulutus

   Jos vuonna 2050 ruokaa pitää olla 70% enemmän kuin nyt, että saadaan kaikki ihmiset ruokittua, jokainen varmasti ymmärtää yhtälön lopputuleman.
   Kyse on asenteesta ja siitä mitä pitää tärkeänä.

   S.H.

 2. Minä siirryin lakto-ovosta kokonaan vegaaniseen ruokavalioon muutamia kuukausia sitten. Uusia ihania vegaanisia tuotteita tulee kuin sieniä sateella, joten vegaanius on nykyisin todella helppoa! 🙂

 3. Onko teidän lapsella myös vegaaninen ruokavalio? Jos on niin kuulisin siitä mielelläni lisää. 🙂

 4. Hei, hieman ensimmäistä kommentoijaa mukaillen. On myös paljon muita teollisuuden lajeja, jotka aiheuttavat mittavia negatiivisia ympäristövaikutuksia.. Ehdottomasti tietoa valinnoista ja ympäristövaikutuksista tulee lisätä kaikille, mutta tasapuolisesti. Kaikissa on haittaa. Esimerkiksi tekstiiliteollisuudessa, energiateollisuudessa, ruokateollisuudessa. Ei soijan tai riisin kasvatus ole myöskään maapallolle suosiollista nykyisessä tehotuotannossa, saati pakasteiden valmistaminen ja kuluttaminen. Viileiden kuljetus- ja säilytysolojen järjestäminen kuluttavat todella paljon energiaa.. Eli pointtina se että joku saattaa syödä lihaa, mutta kompensoi tätä pyrkimällä toimimaan muutoin eettisesti (eli minä esimerkiksi välttelen pakasteiden ostoa keventääkseni hiilijalanjälkeä ruokateollisuudessa..). peräänkuuluttaisin itse tiedostavaa kulutusta ja elämistä kaikilla elämän osa-alueilla, ei vain yhdessä asiassa.

  Ja itse tuotteeseen.. Olin itsekin lihansyöjänä ja aika allergisena innoissani että jee, nyhtökaura. Tarkemmin pakkausselosteen luettuani huomasin että tuote ei ole 100% kauraa vaan valtaosa valmistusaineista on palkokasveista peräisin jolle olen allerginen.. Joten hieno tuote ja toivon sille menestystä, mutta ei tule omaan jokapäiväiseen ruokavaliooni.
  Herkullisen näköinen annos tosin.. 🙂

 5. nannabellevue says: Vastaa

  Hei,
  Löysin blogiisi ja todella mielenkiinnolla olen lukenut arjestanne vauvan kanssa. Vegaanina tämä lapsen ruokavalio kiinnostaa kovasti, ja toivoisin myös postausta siitä, miten olette ratkaisseet lapsen ruokavalion. Meillä itse olen lähes vegaani, joskus lähinnä sosiaalisissa tilanteissa teen joitain myönnytyksiä, mutta mieheni on sekasyöjä, tosin syö paljon ja monenlaista kasvista mukisematta.
  Kiitos, huippublogi!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.