Tässä pirtelössä on Puhtia!

Kaupallinen yhteistyö puhtikauran kanssa

puhtikaura8

Kaura on ihan selkeästi tämän hetken kuumin raaka-aine. Kaurasta tehdään jos minkälaista uutta tuotetta. Myös meidän perhe on viljellyt lapsuudessamme kauraa, joten senkin puolesta tuo hieno viljalaji on lähellä sydäntä. Olinkin iloinen, kun pääsin mukaan Puhtikauran reseptikilpailuun osana kaupallista yhteistyötä. Kyseessä on siis on Viipurilaisen kotileipomon markkinoima ja Taivalkosken myllyn valmistama Vuoden 2016 suomalaiseksi elintarvikkeeksi valittu uusi tuote.

Puhtikaura-kaurapuuteri on hienoa täysjyväkaurajauhetta, jossa on tallessa kaikki kauran parhaat ominaisuudet. Tuote esikypsennetään ekstruusion avulla normaalia korkeammassa lämpötilassa ja kovassa paineessa. Ekstruusion vuoksi Puhtikaura sitoo nesteitä ja sen luvataan pitävän kylläisenä pitkään. Sen käyttö on helppoa: jauhe lisätään kylmään nesteeseen esimerkiksi shakerissä tai blenderissä.

puhtikaura4

Kannattaa oikeasti unohtaa hetkeksi kaikenmaailman gojimarjat ja tutustua ihan supisuomalaiseen superfoodiin. Esimerkiksi juuri kauraan. Kaurassa on hitaita hiilareita ja beetaglukaania, joka alentaa tutkitusti kolesterolia. Puhtikaura-tuotteessa on erinomainen rasvakoostumus ja korkea proteiinipitoisuus.

Tuote on myös ekologista: kasvipohjaisten elintarvikkeiden tuotanto kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa. Yritys suosii lähiseutujen tuttuja viljelijöitä ja mylläreitä. Puhtikauran raaka-aineena käytetty kaura nostetaan lähipelloilta ja jauhetaan Taivalkosken Myllyssä Jalasjärvellä. Tuote on myös täysin vegaanista.

puhtikaurapaa

Yksi ravitsemukseen liittymätön juttu, jonka vuoksi Puhtis vei sydämeni, on purnukan mieletön design! Kauniilla kultaisella kaurakuviolla koristeltuja valkeita pöniköitä ei todellakaan tarvitse eikä edes halua piilottaa kuivakaapin uumeniin.

puhtikaura2

Kehittelin tämän yhteistyön tiimoilta oman reseptini Puhtikauralle. Halusin tehdä jotain terveellistä, vegaanista ja kesäistä kausiherkkua. Nappasin kaupasta mukaan muutaman raparperin varren ja sekoittelin blenderillä ihanan herkullisen ja kylmän kesäpirtelön alla listatuista raaka-aineista.

Käy tsekkaamassa muiden bloggaajien reseptit täältä ja äänestä suosikkiasi. Äänestämällä voit voittaa 200 euron arvoisen Puhtikaura- ja lähiruokapaketin. 

puhtikauraresepti

Raparperipuhtipirtelö

♥ 150 g raparperia

♥ 100 grammaa suomalaisia (pakaste)mansikoita

♥ 5 dl kaurajuomaa

♥ 1 dl Puhtikauraa

♥ 1 dl koivusokeria

♥ 1 tl kanelia

♥ 1 tl vaniljasokeria

♥ ripaus inkivääriä

(♥ koristeeksi kookoshiutaleita)

puhtikaurapaa2 puhtikaura3

puhtikaura1

3 Comment

  1. Ostin tänään ensimmäisen purkin puhtia aloin etsiä näitä ohjeita,nyt olen päässyt mökille ja minulla ei ole tuota kauramaitoa eikä edes hajua millaista se on,millä nyt korvaan sen ?tykkään reseptistäsi koska siinä ei ole juurikaan tuontitavaraa.minulla on maitoa,jogurttia, vettä,piimää.sekoittaisinko piimään? Olisi niinkuin talkkunavelliä ennen vanhaan…

    1. Maito on ehkä raikkain valinta tuohon! 🙂

  2. Hei vitsi, en olekaan törmännyt tällaiseen. Aina vaan blendaan normikaurikset ja sitten lisään omatekoiseen ”puuteriin” muut ainekset, mutta ilmeisesti tämä olisi ravintopitoisempi vaihtoehto.

    Ja ihana tuo purkki <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.