Turvaistuinpohdintaa ja alevinkki

Pakko vinkata Lekmerin kesäalesta, joka on parhaillaan käynnissä. Britaxilla on nimittäin tuolla sellainen lisäporkkana, että jo alennetuista turvaistuimista (ja turvakaukaloista, vaunuista ja pyöränistuimista) saa vielä 15 prossan lisäalen*. Innostuin tästä itse, koska meillä on turvaistuin hankinnassa kaukalon tilalle. Innostuin vielä enemmän, kun huomasin, että alessa on Britax Römer Hi-Way 2 -malli, joka sai Folksamin turvallisuustestissä arvosanan kolme ja hyvä valinta -merkin.

(* Ale on voimassa jo valmiiksi alennetuille tuotteille alennuskoodilla BRITAX1606FI. Tarjous on voimassa 21. kesäkuuta klo 10.00 asti. Ei koske paketteja, jotka sisältävät tuotteita muilta kuin Britax-tuotemerkiltä.)

britaxHi

Britax Römer Hi-Way 2 307,90 e 264,90 e (miinus lisäale 15 %)

Mutta. Tuon istuimen voi asentaa ainoastaan selkä menosuuntaan, mikä toki on suositeltua ja turvallisinta, mutta olen kuullut, että lapset aika huonosti siinä asennossa viihtyvät. Ärsyttää ja itkettää, kun ei näe mitään, puhumattakaan matkapahoinvoinnnista. Näin ihan nopsasti maalaisjärjellä ajateltuna voisi olla ihan hyvä, jos istuimen saisi asennettua molempiin suuntiin tarpeen mukaan. Jos tiedossa on päiväunet autossa, voisi istuimen asettaa selkä menosuuntaan. Jos taas tiedossa on valvomista, voisi istuin osoittaa eteenpäin, jolloin lapsi näkisi liikennettä ja viihtyisi paremmin autossa.

Siksipä parempi vaihtoehto voisi olla Multi Tech 2 -istuin. Tuon vihreän istuimen saisi peräti 44 prosentin alella ja siitä lähtee vielä lisäksi 15 pinnaa pois. Aika hyvä diili…

britaxmultitech

Britax Multi Tech 2 439,90 e 247,50 e (miinus lisäale 15 %) Sama saatavilla hiukan pienemmällä alella tummanharmaana ja vaaleanharmaana

Sitten on tietysti vielä ihan perinteinen Two Way -istuin, mutta tämän turvallisuudesta en tiedä. Onko kokemuksia?

britaxtavis

Britax Two Way -istuin, 279,90 e 157,90 e (miinus 15 % lisäale)

Vielä vinkkinä turvakaukaloita ja vyöistuimia havitteleville, että esimerkiksi nämä ovat alessa plus lisäalessa:

britaxturva

Britax Discovery SL -vyöistuin149,90 e 110,90 e (miinus lisäale 15 %)

Britax Baby Safe Plus SHR II -turvakaukalo, 219,90 e 182,90 e (miinus lisäale 15 %) 

Millaiset turvaistuimet teillä on käytössä ja millä perusteella ne valitsitte?

 postaus sisältää mainoslinkkejä

 

30 Comment

 1. Emppuliina says: Vastaa

  Meillä on klippan triofix. Saa selkä menosuuntaan ja naama menosuuntaan. Isofixillä telakka. Ainakin selkä menosuuntaan istuessa saa kahteen eri asentoon, eikä makaavampi edes ole mitenkään makuullaan mutta kivempi jos nukahtaa, meillä ei ainakaan pää retkota. Ja kyllä siinä selkä menosuuntaankin näkee ulos. Niskatukeen kiinnitettävä peili on myös hyvä, lapsi näkee vanhemman taustapeilin kautta. Mun mielestä olisi jotenkin hullua laittaa noin pieni naama menosuuntaan. Tuo meidän istuin ei ainakaan ole yhtään kuppimainen, joten viihtyy siinä todella hyvin ja itkut loppui kuin seinään kun siihen siirryttiin kaukalosta. Klippan on suomalainen merkki, plussaa myös se että saa molemmin päin, menee muistaakseni 36kg asti.

 2. Meillä on Klippan triofix recline. On kotimainen ja sen verran kapea, että aikuinen mahtuu istumaan keskipaikalle turvaistuimen ja vauvan kaukalon väliin.

 3. Meillä sama mietintä edessä, olisin erittäin kiitollinen vertailu tms. postauksesta että mihin päädyitte? Olisi myös tosiaan kiva tietää muiden kokemuksia. Nyt ollut kaukalona maxi-cosin pearl ja on tykätty kovasti laadusta.Mietinnässä myös siis maxi-cosin istuimet. Toisaalta ei haluaisi älytöntä summaa upottaa rahaa istuimeen, mutta toki toivoisi että olisi turvallinen ja helppo käyttää. Vaikea homma 🙂

 4. Tsemppiä turvaistuinviidakkoon!
  Sen verran kommentoin että teoriassa istuimen kääntäminen aina tilanteen mukaan onnistuu, mutta näissä istuimissa se on melkoisen vaivalloista.

  1. Tätä minäkin korostaisin!

 5. Meillä pitkän pohdinnan jälkeen Britax Multi Tech 2, ja tyytyväisiä ollaan oltu. Hihnat ei kierrä vaan pysyy niinkun pitää ja lapsi viihtyy edelleen 1,5 v hyvin selkä menosuuntaan, ei mitään moittimista, itkuja tai matkapahoinvoinnista johtuvaa oksentelua tms. ollut. Sellaisen huomion kyllä sanoisin, että tuota istuinta en itse ainakaan jaksaisi käännellä olemaan joko selkä tai kasvot menosuuntaan tarpeen mukaan, sen verran aikaa vievää asennus on, ainakin jos sen tahtoo oikeasti saada kunnolla ja oikein kiinni. Tämäkin tosin varmaan käyttäjästä ja autosta kiinni, meillä syvät nahkapenkit joihin se on vaikea saada kiinni tarpeeksi tiukalle, toisenlaiselle takapenkille ehkä olisikin helpompi. Täältä myös peukku niskatukipeilille, tosi kiva apu jos ei sitä jo kaukalon kanssa ole ollut!

  1. Minäkin liputan tämän istuimen puolesta. Meillä esikoinen viihtyi siinä selkä menosuuntaan noin kaksi vuotta. Katsotaan miten tämän toisen lapsen kanssa käy.

 6. Hei. Meillä onntuo britax multi tech 2. Lapsi 2 vuotta ja istuu mielellään selkä menosuuntaan. Ei ole ollut pahoinvointia ja jalatkin mahtuu edelleen ihan hyvin. Ja Näkeehän sitä takaikkunastaki ja sivuikkunoista ulos ? mutta jos jotain kätevää haluaa niin sitten on niitä istuimia, jotka jalustalla liikkuvat ympäri, britaxillakin on joku sellainen malli. Tuo multi tech 2 tosiaan ei ole mikään kätevin jos edes takas haluaa siirrellä istuinta kun se menee vöillä kiinni penkkiin. Mutta ollaan siis tykätty ja haluttiim sellainen istuin jonka saa kaikkiin autoihin. Meidän istuin maksoi 249 vuosi sitten babylandissa..

 7. Hyvin ajankohtainen asia omassa elämässä! Olen pikkuhiljaa, raskauden edetessä, alkanut tekemään hankintoja vauvaa varten, ja tämä turvaistuinasia on yksi tärkeimmistä. Vaihtoehtoja tuntuu olevan vaikka kuinka ja monta, joten hyvät vinkit ja suositukset otetaan suurella kiitollisuudella vastaan!

 8. Besafe izi plus. Testivoittaja, kallis, 469 euroa. Taapero menee selkä menosuuntaan ainakin kolmevuotiaaksi. Ollaan käytetty tätä pari kuukautta ja on hyvä.
  Jos matkapahoinvointia ei ole ollut Sipellä vielä, en ainakaan itse ostaisi turvaistuinta mahdollisen matkapahoinvoinnin vuoksi.
  Lisäksi nuo turvaistuimet on sen verran jyhkeitä, ettei niitä käsittääkseni ole erityisen miellyttävää asentaa esimerkiksi useamman kerran päivässä eri tavoin.
  Samanikäinen taaperoiseni aikoo viihtyä autossa huomattavasti paremmin kun turvaistuimesta näkyy kunnolla ulos 🙂

  1. Meiltä myös suositukset tälle! Ennen kaikkea korostaisin nyt kuitenkin sitä, että lapsen turvallisuuden vuoksi selkä menosuuntaan. AINA! Minua kahden lapsen äitinä ei hetkauta kitinä yms. sitten tippaakaan. 3-vuotiaaksi asti on matkustettu selkä menosuuntaan ja se siitä. Turvallisuus 1. muut 2.

 9. Meillekin hankittiin juuri tuossa muutama viikko sitten uusi istuin ja päädyttiin BeSafe Izi Kid I-Sizeen, joka menee siis myös vain selkä menosuuntaan. Aiemmin automatkat olivat pelkkää huutoa, tyttö VIHASI kaukaloa. Onkin ihan uskomatonta, että meillä on nyt iloisena pitkänkin matkan autossa viihtyvä muksu. Istuin on pystympi ja tulee niin korkealle, että tyttö näkee sekä taka- että sivuikkunoista ulos, joten viihtyminen on taattu, niskatuessa oleva peili on hyvä viihdyke myös. Pointtina siis, että vain selkä menosuuntaankin oleva istuin voi olla ihan toimiva. Kannattaa kokeilla istuimia lapsen kanssa omaan autoon, jotta näkee miten ne asettuvat. 🙂

  1. Meillä on vuoden verran ollut käytössä BeSafe izi kid x3 istuin ja samat kokemukset. Ennen kaikki automatkat huutanut lapsi viihtyy hyvin kun näkee ulos ikkunoista. Tyyris istuin mutta joka pennin arvoinen. Meille oli selkä menosuuntaan oleva istuin itsestäänselvä valinta sillä asumme Ruotsissa ja täällä lasten tulee matkustaa selkä menosuuntaan ainakin neljävuotiaaksi saakka, suositusten mukaan miellään jopa viisivuotiaaksi asti.

 10. Meillä on Maxi-cosin two way pearl -istuin ollut nyt käytössä keväästä alkaen ja ollaan kyllä oltu todella tyytyväisiä. Istuimen saa käännettyä molempiin suuntiin, mikä oli meille istuimen valinnassa tärkeää. Lastenhan suositellaan istuvan selkä menosuuntaan aina 3-vuotiaaksi asti ja vasta tämän jälkeen kääntymään kasvot menosuuntaan. Poika on tällä hetkellä 1v 5kk ja matkustaa selkä menosuuntaan. Tosin ei varmaankaan ihan kolmevuotiaaksi asti pysty istumaan selkä menosuuntaan, kun jalat ottaa ennen sitä kiinni takapenkin selkänojaan. Matkapahoinvointia ei onneksi ole ollut ja viihtyy tuolissa hyvin. Olihan istuin aika kallis mutta näyttää hyvältä ja menee vielä monta vuotta. Voin siis lämpimästi suositella ko. istuinta 🙂

 11. Meillä on Cybex Sirona, jonka hankimme tyttären ollessa noin 9kk. Sen saa aluksi selkä menosuuntaan ja sitten kun lapsi on isompi, niin käännämme sen toisinpäin. Kiinnityssysteemi muuttuu kääntäessä istuinta, eli sitä ei voi ns. ”lennosta” tehdä. Selkä menosuuntaan matkustaessa on perinteisen vyöt ja kasvot menosuuntaan on palkkikiinnitys. Toistaiseksi meillä ei ole tuosta palkkikiinnityksestä vielä kokemusta, koska tyttö on sen verran pieni että matkustaa vielä toisinpäin. Sironan saa kallistettua useampaan eri asentoon, eli jos on tiedossa unet autossa niin sen saa lähes kaukaloa muistuttavaan asentoon ja sitten taas valveilla voi istua pystymmässä.

  Aivan paras ominaisuus näin vanhempien näkökulmasta tuossa meidän Sironassa on se, että istuin kääntyy 90 astetta sivulle. Lapsen laittaminen autoon ja autosta ottaminen käy siis aivan superkätevästi, kun ei tarvitse itse vääntäytyä hankalaan asentoon. Esimerkiksi nukkuvan lapsen siirtäminen autosta rattaisiin onnistuu tosi helposti, kun lapsen saa otettua istuimesta suoraan ”halausotteella” syliin. Esimerkiksi selkävaivaiselle vanhemmalle tämä ominaisuus on varmasti kultaakin kalliimpi.

  Istuinta ostaessa suosittelen käymään ihan lastentarvikeliikkeessä, koska siellä saa istuinta kokeilla sekä lapselle että omaan autoon. Kaikkiin autoihin ei kaikki istuimet välttämättä niin näppärästi mahdu.

  1. Liputan myös tälle! Olen näitä useammille ystävilleni ”myynyt” kehuilla ja kokemuksilla käytöstä. Kukaan ei ole jälkeenpäin katunut päätöstään. Loistava istuin! Ja taisipa viime (!?!) vuonna voittaa koko turvallisuustestin.
   Meillä 2 vuotias viihtyy hyvin selkä menosuuntaan; ja niin kauan turvallisuussyistä tolla mennään, kun ei takapenkiltä kuulu vastalausetta.
   Ja se kääntyvyys; siitä ei luovu, kun on kerran kokeillut 😉

  2. Meillä myös tämä ollut nyt reilut puoli vuotta käytössä eikä mitään valittamista, tosi näppärä istuin ja tuo kääntyminen 90 astetta sivulle on ominaisuus josta en enää luopuisi. Selkä kiittää! ?

 12. Me ostimme lapselle muutama viikko sitten BeSafe Izi Modular I-Sizen. Isofix kiinnitys molempiin suuntiin istuttaessa, menestystä turvallisuustesteissä ja mahdollisuus säätää portaattomasti lapsen asentoa istuvampaan tai makaavampaan asentoon. Lapsi viihtyy istuimessa ja näkee ihan ok myös autosta ulos.

  Halusimme isofix-kiinnitteisen istuimen, jonka voi asentaa kasvot molempiin suuntiin matkustamaan. Palkki-istuimet suljimme pois, nehän ovat aikamoinen mielipiteiden jakaja.

  Asioimme Lastenturvassa Varistossa ja saimme tosi hyvää palvelua ja testasimmekin paria eri istuinta myyjän kanssa autoomme. Ostopäätöksen tehtyämme myyjä myös asensi istuimen autoomme. Ihan superkiva, ei pakkausjätteitä kotiin! Suosittelen nyös istuimen testausta autoon ammattilaisen avulla ettei tule ikäviä yllätyksiä.

  Tsemppiä turvaistuinviidakkoon! Olen helpottunut, että meillä istuin nököttää autossa. Vertailu ja sen itselle parhaimman vaihtoehdon etsiminen oli aika rasittavaa puuhaa.

  1. Meillä myös tämä istuin ja ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä. Kallis, mutta turvallisuus ja pitkä käyttöikä kompensoivat hintaa. Istuin ei myöskään vie mahdottoman paljon tilaa autosta. Tämäkin kannattaa testata etukäteen, jotkin isommat istuimet eivät edes mahtuneet, vaikka meilläkin on ihan hyvänkokoinen auto.

   1. Heippa. Mitä luulette, onko tämä besafe tilava myös isommalle? Leveyssuunnassa lähinnä mietin miten mahtuu.

 13. Ajankohtainen aihe tosiaan! Me hankimme viikko takaperin 7kk pojalle Britaxin dualfix istuimen, kun kaukalossa nököttäminen kävi erittäin vastenmieliseksi aktiiviselle pojalle. Päädyimme istuimeen sen monipuolisuuden ja jämäkkyyden takia; kääntyy isofix jalustalla vaivattomasti selkä menosuunnasta 180astetta ympäri. Lapsi on siis helppo asettaa autoon kun istuin on käännetty sivulle. Säätönä löytyy useampi asento hereillä olevalle vauvalle ja kunnon kallistus nukkuvalle. Huippuja!
  Tähän mennessä poika on viihtynyt mainiosti selkä menosuuntaan. Istuin menee aina 18kiloiseksi saakka.

  Suosittelen kyllä ottamaan tämänkin huomioon istuinta valitessa, vaikuttaa erittäin hyvältä! On lisäksi jämäkkä ja turvallisen oloinen.

  Mukavaa kesää koko porukallenne, kiva seurata erityisesti En kasvua ja touhuja blogin kautta 🙂

 14. Gracon Logico S koppa, ruskea punainen,telakalla 0 kk – 10 kk viihtyi
  Gracon Cosmic Comfort S, harmaa, vaalean harmaa, 10 kk – 2 v 4 kk selkä menosuuntaan, viihtyi
  sama peli kasvot menosuuntaan 3 v 11 kk asti. Tykkäsi ja helpot pestä kun irrotettavat päälliset. Hyvät pään sivusuojat. Ja pehmeä pepulle istua, pitkillä matkoilla peppu puutuu ja lapsi alkaa vääntelehtiä mutta tän kanssa ei alkanut kun oli paksut pehmusteet.

  ja nyt 4 vuotiaana on Graco Junior Basic turkoosi ja tykkää, cup holderit ja kaikki

 15. Meillä on minun autossa besafen izi kombi. Helppo käyttää, lapsi näkee ulos, kallistuksen säätö..Miehen autossa on multitech 2. Myös tosi hyvä istuin, tilava, tukeva.. menee varmasti lapsella myös pidempään kuin besafe, ainoastaan turvavyöt ovat jotenkin ”jäykät” kun niitä kiristää.

 16. Moi! Täällä on myös BeSafe Izi Kombi ja selkä menosuuntaan. Tytär on 2,5 v enkä rehellisesti sanoen edes tiedä (muista), miten istuimen saisi kasvot menosuuntaan. Meillä on aika tiukat meiningit liikenteessä, joten autossa ei ole matkalla mitään viihdykettä. Kevyt pehmolelu on ainut, mitä on annettu autossa pitää. Hyvin kuuluu näkevän ulos, kommentoinnista päätellen. Jalat on koukussa jo nyt, mutta se taitaa olla lapsesta vaan mukavaa, kun jaloilla ylettyy näpertelemään mm. turvavyötä… Suhtaudutaan niin, että meilläkin on jalat koukussa, eikä se liiemmin haittaa.

  Ajetaan paljon ja keskimäärin kerran viikossa matkustetaan vähintään tunnin matka, joskus samana päivänä molempiin suuntiin. Reilu kaksi tuntia menee meillä ihan hyvin ilman pysäytyksiä ja sen jälkeen on tauko hyväksi jo kuskillekin.

  Istuin on vasta toisiksi pienimmässä asennossa, joten siinä varmaankin matkustetaan vielä puolitoista vuotta. Ainut hankaluus istuimessa on hiukan hepponen kiinnitysräikkä. On jouduttu irroittamaan ja kiinnittämään istuinta useasti, enkä menisi takuuseen räikän kestämisestä enää kovin pitkään. Myös lapsen kiinnittäminen istuimeen on hiukan työlästä. Joskus olen temppuillut vöiden kanssa aika monta minuuttia, kun ne kiristyvät epätasaisesti. Eli kyseinen istuin saattaa vaatia hiukan malttia vanhemmilta.

  Päätös tuosta istuimesta tehtiin turvaistuinvertailujen ja Liikenneturvan asiantuntijan ohjeiden perusteella. Nyt ymmärrän, miksi istuintesteissä annetaan pisteitä myös materiaaleista ja muista asioista, millä törmäystilanteessa ei ole väliä! 😀

  Jos nyt ostaisin uutta istuinta, ostaisin uuden i-Size standardin mukaisen istuimen. Ne ovat helppoja käyttää, vievät vähän tilaa autossa ja ovat turvallisia. Luulen, että jos nykyisen istuimen räikkä alkaa uhitella enemmän, hankimme vielä sellaisen.

  Kävin tutustumassa istuimiin viime syksynä. Kirjoitin siitä oman postauksenkin. Se löytyy täältä:
  https://selviytymistarina.wordpress.com/2015/10/05/turvaistuimia-ja-emmaljungien-huolto/

  Onnea vaan kaikille, jotka turvaistuinviidakossa seikkailevat! En ole kateellinen. 😉

 17. Tuuliatui says: Vastaa

  Ootko tsekannu Cybex-merkin, esim. JUNO 2-FIX?

 18. Meillä tuo Britax Multitech 2. Hyvin toimii. Me koimme turvallisuuden olevan tärkeintä ja siksi tuttö istuu selkä menosuuntaan. On muuten tosi menevä ja utelias, mutta hyvin viihtyy näin päin. Ajettiin keväällä hki-kuusamo eikä ollut ongelmia. Istuimesta näkee ulos paremmin kuin kaukalosta, joten se jo varmaan antaa lisää virikettä. Ja jos ajatellaan, että nukkuu autossa niin voi olla rauhallisempaa noin päin. Välillä tuntuu, että nämä menevät pirpanat etenkin välillä kaipaavat rauhaa. Ei ole näppärin irroittaa ja kääntää tak vaihtaa toiseen autoon. Mutta ergonomia näyttää mukavalta. Kokemusta minulla vain yhdestä lapsesta ja yhdestä istuimesta!

 19. Mielestäni turvaistuimen valinnassa on eräs olennainen ero turvakaukalon valintaan verrattuna. Käytännössä kaikki turvakaukalot voi asentaa mihin tahansa autoon (vähintään vöillä). Sen sijaan turvaistuimet eivät sovi välttämättä jokaiseen autoon. Jotkin turvaistuimet ovat pitkänomaisia, mikä vie joissakin autoissa liian paljon tilaa etupenkkiläisen jaloilta. Jotkut mallit ovat muotoilultaan pystympiä, jolloin selkä menosuuntaan asennettaessa turvaistuin voi päätyä huonoon asentoon, jos penkin profiili on kovin kalteva. Autonomistajan kannattaa ehdottomasti sovittaa istuinehdokasta omaan autoonsa ennen ostopäätöstä. Useiden valmistajien nettisivuilta löytyy lista automalleista, joihin istuin sopii. Niitä voinee käyttää referenssinä, mutta nyt muista oliko niissä sopivuus tarkastettu käytännössä vai onko se lähinnä teoreettinen arvio.

  Varmaan on turvaistuinmalleja, jotka sopivat useimpiin autoihin. En ole eri malleihin tarpeeksi tarkkaan perehtynyt, joten en voi suositella mitään tiettyjä.

  1. Hyvä pointti, kiitos!

  2. Tatjanal says: Vastaa

   Tuo multitech istuin on tosi kookas selkä menosuuntaan asennettuna ja ainakin meidän golfissa joutuu etupenkkiläinen matkustamaan polvet suussa, kun penkki täytyy olla ihan edessä.

 20. Tatjanal says: Vastaa

  Meillä on pojalle tuo multitech 2- istuin ja vielä asennettuna selkä menosuuntaan, ihan hyvin parivuotias on siinä viihtynyt. Tuo istuin köytetään niin vankasti autoon, ettei sitä todellakaan käännellä toisinpäin joka kerta, meidän versiossa ei siis ole isofixjä ? vielä mennään selkä menosuuntaan, käännetään sitten kun poika ei enää viihdy.
  Toisena istuimena meillä on cybexin juno-2fix palkki-istuin. Ostettiin se viime kesänä toista autoa varten, mutta sitä toista autoa ei ole vielä tullut ? ollaan käytetty sitä, jos poika on matkustanut jonkun muun autossa. Viihtyy siinäkin kyllä hyvin.

  Tuo alin istuimista ei näytä omaan silmääni yhtään turvalliselta, sivutörmäyssuojaa ei ole nimeksikään. Turva-istuinasiassa en kyllä miettisi hintaa ensimmäisenä asiana. Onneksi hyviä ja turvallisia istuimia saa myös suht edullisesti 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.