Vesipilareita ja muuta mietittävää

Vesipilariarvo. Olenko ainut, joka ei todellakaan ole tiennyt mitä moinen tarkoittaa ennen lapsen saamista. Tai oikeammin, ennen lapsen syysvaatetuksen suunnittelua. Muutoin en olisi edes ollut niin hyvissä ajoin liikenteessä ko. aiheen suhteen, mutta tiedättehän: että harrastan tarpeellisten ja kalliimpien must-vaatteiden ja -kamojen haalimista juuri alennusmyynneiltä. Eli vaikka näin kesäkuumalla sadevaatteet eivät ole päällimäisenä mielessä, kannattaa niitä kuitenkin tiirailla nyt, kun niistä saa reilun alennuksen.

Muun muassa täältä opiskelin noita vedenkestävyyden nyrkkisääntöjä. Vedenpitävyysarvo ilmoitetaan siis millimetreinä ja 10 000 millin arvo tarkoittaa materiaalin kestävän kymmenen metriä korkean vesipatsaan paineen läpäisemättä. Ihan täysin en ensin hoksannut noita arvoja, sillä jos 4000 millin arvo kestää vedessä istumisen ja pitää vettä useita tunteja, mihin tarvitaan enää 10 000 millin sadeasua, hmm. No täältä taas lueskelin lisää aiheesta. Pointtina tuolla, että 4000 millin arvo riittää jo hyvin sateella oleiluun, mutta lastenvaatteet kuluvat niin helposti, että pelivaraa on hyvä olla enemmän. Lisäksi esimerkiksi vedessä konttaaminen aiheuttaa moninkertaisen paineen ja rasituksen sateeseen verrattuna.

Entäs sitten vauvojen lämpöpussit. Sanoisin, että jos omistat talvella vauvan, muttet lämpöpussia, niin hanki sellainen. Meillä ulkona nukkumista pakkasella helpotti todella paljon kunnollinen Elodie Detailsin lämpöpussi, jonka ostin, koska kaverit kertoivat sen olevan lämpöpussien Rolls-Royce, heh. Kun kelit hiukan lämpenivät, vauvan pystyi sujauttamaan sisävaatteissaan pussukkaan nukkumaan, kätevää. Toki pussi on varmasti ensi talvena taaperonkin kanssa käytössä. Itse karsastan untuvaa ja meille riitti ihan tuo tavallinen fleecellinen pussi. Jos kuitenkin mielit untuvaa, kannattaa hankinta tehdä nyt, kun saat vielä alennusta alennetusta, suht arvokkaasta tuotteesta.

Nimittäin Ellokselta saa kuulemma hinnasta puolet pois* jo alennetuista lastenvaatteista. Keräilin kollaasiin kiinnostavia sadevaatteita ja lämpöpusseja. Noissa Reiman tuotteissa esimerkiksi se vesipilariarvo on todella korkea. Luulisin, että meilläkin mennään Reimoissa syksyllä…

kolla

Reiman sininen HAALARI // Ticket to Heavenin tähtikuvioinen HAALARI // // Reiman pinkki takki ja mustat housut –SETTI // Elodie Detailsin tummanharmaa UNTUVALÄMPÖPUSSI // Elodie Detailsin salmiakkikuvioinen LÄMPÖPUSSI // Reiman fuksia HAALARI // Reiman sininen KUORITAKKI // Ticket to Heavenin harmaanvihreä SADEASU

*Tarjousehdot: alennus koskee uutta tilausta Elloksen lasten ALE-valikoimasta. Alennus on voimassa 17.7.2016 asti. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin eikä Design by -tuotteisiin. Tarjousnumero: 345705

postaus sisältää mainoslinkkejä

3 Comment

 1. Olen pohtinut ihan samoja juttuja 10kk vauvani kanssa 🙂 Reiman haalarista muuten vinkkinä, ne ei ole PFC-vapaita eli jos ylimääräisiä kemikaaleja haluaa vältellä niin ei kannata valita niitä. Esim Ticketin vk-haalarit on PFC-vapaita (ja muutenkin ymmärtääkseni vk-haalarien parasta kastia). Reima alkaa tietääkseni valmistaa PFC-vapaita haalareita vasta keväällä 2017

 2. Ei kylläkään toiminut koodi ainakaan noihin lämpöpusseihin…

 3. Syysvaatteissa suosisin itse taaperolla kuorihaalaria. Kun lämpötila laskee lähelle nollaa, puetaan kuorihaalaria alle villahaalari. Jos siitä sarjasta sen ”rolls-roysen” saa nimetä, niin kotimaiset Ruskovillan haalarit ovat (toki hintavia, mutta myös) ihan omaa luokkaansa.
  Vedenpitävyyksiä en ole koskaan oppinut niin kumartamaan. Käytännössä lapsi harvoin kaatosateessa puistoilee haalarissaan. Kunhannkangas pitää sen ”normaalin” kosteuden, joka hiekkalaatikossa tai aamukasteisessa liukumäessä on, on se riittävän vedenpitävä.
  Sadekelille ja kuraleikkeihin kurahousut ja sadetakki. Niiden käyttö säästää haalariakin, kun sitä ei tarvitse kuvasta päivittäin pestä. Ja ne myyjien myyntipuheet, jossa haalari putsataan kurasta rätillä pyyhkäisemällä… 😀
  (Ei ole sen myyntipuheen keksinyt toimistoihminen ilmeisesti koskaan suomen kurassa lastansa ulkoiluttanut)

  ***

  Itse olen muuten vuosia ihmetellyt sitä, että lasten talvivaatteetkin laitetaan paremmuusjärjestykseen sen mukaan, mikä niiden vedenkestävyys on. On totta, että eteläisessä Suomessa talvisää on usein lähellä nollaa ja vetistäkin toisinaan, mutta suurin osa Suomea nyt oletettavasti nauttii luomisesta pakkastalvesta.
  Talvivaatteiden myyjilläkin ei ole antaa mitään vertailuluvusta siitä, kuinka LÄMMIN talvivaatte heillä on myynnissä.

  ***

  Ps. Hyvien uutuushaalareiden lisäksi suosittelen hankkimaan yhden (ulko) vaatekerran syksyyn ja talveen myös kirpputorilta. Kun tulee niitä ihan kamalia kelejä, sellainen jo mukavasti sisäänajettu puku on äidin sydämelle ystävällisempää päälle puettavaa

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.