Viisi parasta

Parhaita juttuja just nyt:

kesä16c

GILMOREN TYTÖT. Ah, yksi päivän parhaista hetkistä: käpertyä peittoon tytön nukahdettua, laittaa kuulokkeet korville ja painaa Gilmoren tytöt Netflixistä käyntiin. Katselin sarjaa joskus vuosia sitten Johannan lainattua dvd:itä, mutten muista katsoneeni sitä koskaan alusta loppuun. Ihan huikea sarja! En osaa päättää, kuka on lempihahmoni: Emily, Luke vai Jackson. Tai että haluanko Lorelain päätyvän yhteen Luken vai Christopherin kanssa. Roryn tapauksessa taidan kallistua Jessin puoleen.

Juuri tällaista hyvän mielen hömppää tykkää katsella viimeiseksi illalla. Kaikki GOT:t ja muut ovat ylipäätään jo ihan liian raakoja meikäläisen herkälle mielenlaadulle, mutta Gilmoren tyttöjä voin kutsua yhdeksi lempparisarjakseni. Yritin saada siskonkin katsomaan sitä, mutta kuulemma oli nukahtaa kesken pilotin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Pakotan siskon antamaan tälle vielä mahdollisuuden!

kolla

KIRPPISLÖYDÖT. Olen tehnyt ihan mahtavia sisustuslöytöjä kesän kirppiskierrosten aikana, mutta onnistunut bongaamaan lisäksi kivoja vaatteitakin. Yleensä en kiinnitä vaatteisiin kirppiksillä juuri huomiota, koska en jaksa käydä kaikkia rekkejä läpi. Jos vaatteet ovat esillä tarpeeksi väljästi, saatan huomata jotain ostamisen arvoista. Yksi parhaista löydöistä on kunnon talvitakki pakkasien varalle Tampereen Radiokirppikseltä: Fred Perryn ihana metsänvihreä talviparka. Käytetty tuskin montakaan kertaa ja hintaa kolmekymppiä. Vestiairesta bongattua Vuittonia nyt tuskin voi sanoa kirppislöydöksi, mutta 2nd handia sekin. Tuo trendimalli tuli vastaan niin hyvään hintaan, että oli pakko saada. Kerroinkin aiemmin, että etsin uutta vanhaa Vuittonia myymäni Evan tilalle. Tässä on enemmän särmää minun makuuni.

OLYMPIALAISET. Rakastan seurata (yleis)urheilun arvokisoja ja etenkin olympialaisia odotan innolla. Seuraan muitakin lajeja (ainakin jos suomalaisia on mukana), mutta erityisesti yleisurheilu on lähellä sydäntä. Etenkin juoksun pikamatkat. Hiukan harmittaa tuo aikaero ja se, ettei hyviä finaaleja jaksa seurata suorana, mutta ihan kiintoisaa noita on ollut katsoa jälkikäteenkin. Täytyy vain olla avaamatta uutissivustoja ja Facebookia ennen jälkilähetyksiä. Aina arvokisojen aikaan haikailen, että olisin joskus lapsuudessani aloittanut seitsenottelun harrastamisen. Täytyykin kokeilla, jos oma tyttö innostuisikin yleisurheilusta, vaikka isänsä toki patistaa hänet golfkentille pienestä pitäen.

MEIDÄN UUSI KOTI. Joudumme tosiaan kohta luovuttamaan vanhan asuntomme uusille omistajilleen ja uusi kotihan on valmis vasta ensi vuoden puolella. Tässä välissä emme suinkaan muuta vuokralle, vaan…anoppilaan! Huono idea, saattaisi moni sanoa, mutta minulla on tästä ihan hyvä fiilis. Meillä on käytössämme yläkerran neljä huonetta ja kylppäri, joten tilasta ei ainakaan ole puutetta. Tyttö tykkää, kun ympärillä on ihmisiä leikittämässä ja juttelemassa. Minusta on hienoa, että tyttö ehtii luoda tässä vajaassa puolessa vuodessa hienon ja läheisen suhteen isovanhempiinsa. Ja minulla on luettavanani kirjahyllyllinen appivanhempien dekkareita 🙂

SATOKAUSIMARJAT. Meillä on Harjiksen-kotona pari punaviinimarjapensasta, jotka ihan notkuvat pulleita marjaterttuja. Ihan parasta käydä napsimassa kirpakoita marjoja välipalaksi ja tietty jälkkärijätskin päälle. Tytöllekin nämä uppoavat hyvin. Eilen poimin nokkosia ja amppareita uhmaten valtavia vattuja puutarhan perältä ja pakotin vielä Jaakonkin keräämään marjoja paikoista, joihin en itse uskaltanu käsiäni pistää 😀 Sääret olivat pitkistä housuista huolimatta täynnä nokkosenpolttamia, mutta saimmepa ainakin sairaan hyvät halloumi-vadelmasalaatit iltapalaksi.

kolla2

5 Comment

  1. Ai että, Gilmoren tytöt <3 Aivan mahtava sarja! Itellä enää kaks kautta katsottavana, saattaa tulla pitkä aika odottaa marraskuun loppua ku ne uudet jaksot ilmestyy… No siinä välissä voi kattoa muita lempparisarjoja mistä on ilmestyny kesän aikana uusia jaksoja!

  2. Ei liity varsinaisesti aiheeseen mitenkään, mutta pakko kysyä: kuinka pitkä olet? 😀

  3. Gilmoren tytöt on paras, olen katsonut ne niin monta kertaa, että osaan ulkoo ja silti voin kattoo aina vaan. Niistä tulee hyvä ja turvallinen olo, pahinkin inhotus katoaa jos sellaista sattuu olemaan.

  4. Ihanat Gilmoren tytöt! Mutta harvinaisen puuduttava pilottijakso.
    Oli minullakin jäädä koko sarjan katsominen pilotin puoleenväliin. Päätin kuitenkin katsoa pari seuraavaa jaksoa ja niinhän se ohjelma lähti kunnolla vauhtiin.
    Oman lapsen syntymän jälkeen en ole voinut enää katsoa väkivaltaa ja raakuuksia. GoT on varmasti laadukas sarja, mutta lapsiin ja nuoriin kohdistuva visuaalinen raakuus on minusta nykyään yököttävää. Sons of Anarchy oli aikoinaan lemppari, mutta enää ei sydän kestä katsoa sellaisen maailman hirveyttä.
    En muutenkaan ymmärrä, mikä ihme siinä on, että elokuvissa ja sarjoissa täytyy nykyään mässäillä väkivallalla ja tuholla ja kuolemalla? Emmekö saa siitä hirveydestä tarpeeksi jo mediaa ja lehtiä lukemalla? Miksi siitä pitää tehdä myös fiktiota?

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.