Kätevääkin kätevämpi kantoreppu

Saanen viimein esitellä meidän vauva- ja taaperoarkemme tärkeän helpottajan: kantorepun. Saimme jo ennen tytön syntymää Stokkelta heidän MyCarrier-reppunsa testiin. Olin päättänyt jo aiemmin erilaisia kokemuksia lueskelleena ja kavereiden kertomuksia kuunnelleena, että kantoreppu on varmasti asia, jota meidänkin perheessä tarvitaan. Ja oikeassa olin.

kantoreppu7

Tiesin heti, että kantoreppumme pitää olla sellainen, jossa vauva kulkee kasvot menosuuntaan. Kaikissa repuissa tätä mahdollisuutta ei ole. Happy hips -asento on tietysti myös hyvä ominaisuus repussa, varsinkin jos sitä käyttää yhtään enemmän. Vanhanaikainen rintareppuasento tuskin aiheuttaa harvakseltaan käytettynä mitään hirvittäviä ongelmia, vaikka sellaisistakin kuulee puhuttavan, mutta lienee ihan totta, että mieluummin sitä itsekin roikkuisi ilmassa peppunsa kuin pimppansa varassa. (Stokken sivuilla asiantuntevampaa infoa kantorepun ergonomiasta).

Testasimme MyCarrieria jo ihan vastasyntyneellä Sipellä, mutta kasvot kantajaa kohti -asento ei ollut missään vaiheessa hänelle mieleen. Emme antaneet periksi, koska tiesin, että heti, kun ikä mahdollistaa kasvot menosuuntaan kantamisen, tyttömme alkaa viihtyä repussa. Ja olin taas oikeassa 🙂 Tyttö on kiikkunut repussaan isänsä kantamana pitkät pätkät kaupoissa, matkoilla, metsässä ja lentokentillä. Edessä vaihtuvat koko ajan kiintoisat maisemat, joten ei ole ollut vauvalla valittamista. Kertaakaan emme ole joutuneet nostamaan itkevää tyttöä repusta. Siinä on ollut poikkeuksetta mukava olla – ainakin siis, kun kasvot ovat olleet menosuuntaan.

stokkemycarrier6

Kreikan-reissulla siirsimme tytön matkaamaan selkäpuolella ja siinäkin taapero tuntui viihtyvän, vaikka suoraan eteen ei ollutkaan näköyhteyttä. Kymmenkiloista on toki jo mukavampi kantaa selässä ja nyt pystyimme patikoimaan pitkään rannalla ja esimerkiksi ylös Plataniaksen kylään. Kantoreppu on tietysti erityisen ylivertainen maastoissa, missä rattaat tai vaunut kulkevat huonosti tai eivät ollenkaan.

Ensimmäisellä matkallaan isänsä selkäpuolella tyttö muuten jopa nukahti. Seuraavalla kerralla tajusimme ottaa repusta esiin kätevän kangaskaistaleen, joka suojaa pientä nukkuvaa päätä retkahtamasta outoon asentoon. Loistava lisäosa!

Tämä selkäpuolella kantaminen huomattiin käteväksi myös lentokentillä: Jaakko pystyi roudailemaan painavia kantamuksia, vaikka kantoi samalla tyttöäkin. Monet kuljettavat lapsia lentokentällä rattaissa, mutta onhan se näppärä saada molempien vanhempien kädet vapaaksi lapsen kuljettamiselta. Tyttö on roikkunut kantorepussa myös esimerkiksi kauppareissuilla silloin, kun hän ei vielä osannut istua (ostoskärryissä).

stokkemycarrie3

Nämä kasvot menosuuntaan -kuvat on otettu jo alkukesästä. Selkäkantamiset kuvattu Kreikassa viime viikolla.

Meidän reppumme on hengittävää meshiä, joka lienee aika ässä meidän kuumaverisessä perheessämme. Reppua saa myös luomupuuvillamatskussa.

stokke2stokke

Plussaa Stokkelle myös repun nätistä ulkoasusta. Tällä hetkellä tuota meidän vaalean beigeä väriämme ei näyttäisi uudessa mallissa olevan, mutta punaista, ruskeaa, sinistä ja mustaa löytyy.

stokkemycarrie7stokkemycarrier

MyCarrierissa on tosi tukeva tuo selkäosa, joka helpottaa kantamista selvästi. Käytimme lainarintareppua asuntomessuilla ja Jaakko valitti selkäänsä heti ensimmäisen talokierroksen jälkeen.

stokkemycarrier2

Kantorepun parhaita puolia on vanhemman näkökulmasta tietysti se, että kädet jäävät vapaaksi muuhun. Itsehän olen käyttänyt reppua kerran esimerkiksi imuroidessa 😀 harmi, ettei tuosta ole videomateriaalia.

kantoreppu kantoreppu2 kantoreppu3 kantoreppu4 kantoreppu5

Tässä kuvassa näkyy tuo esiin otettu unisuoja, vaikka juuri tuolla hetkellä tyttö ei nukkunutkaan.

kantoreppu6

Reppu tuntuu välillä hiukan monimutkaiselta vehkeeltä, mutta paketin mukana tulee ja netistä löytyy tarkat ohjeet sen käyttöön. Lisäksi YouTubesta löytyy näppärä käyttöohjevideo, jota meilläkin on katseltu muutamat kerrat, kun reppua on viritelty uuteen asentoon.

Millaisia kokemuksia muilla on kantorepuista?

3 Comment

  1. Meillä on hankintalistalla marrasvauvaamme varten jokin kantoväline. Avomieheni sitä erityisesti toivoo, mutta uskon sen myös olevan näppärä omistaa. Kiitos siis tästä vinkistä! Pitää selvitellä ja vertailla 🙂

  2. Oletko sinä itse tuota Stokkea käyttänyt? Olisi kiva kuulla myös naisnäkökulma aiheeseen 🙂

    1. Olen kantanut tyttöä siinä ihan vain pariin kertaan lyhyesti, joten en valitettavasti osaa oikein antaa naisnäkökulmaa 🙁 Minulla on ollut synnytyksen jälkeen selkä niin järkyttävässä kunnossa, että Jaakko hoitaa tytön sylissä kantamisetkin aina kun vain on paikalla.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.