Kolme asiaa

Bongasin blogosfäärin syövereistä tällaisen kolme asiaa -postaushaasteen ja tartun siihen innolla, pienen inspiraatiokatkoksen vuoksi. Kuvituksena yksi toinen suosittu haaste: nuoruuskuvahaaste. Innostuin kaivelemaan vanhojen blogien kuvia etsiessäni sopivaa kuvaa Facebook-haasteeseen ja voi luoja…aika erilaistahan se bloggaaminen oli silloin melkein kymmenen vuotta sitten kun aloitin. Nyt jengillä on ammattikuvaajat ja omat toimistot kaupungissa. Silloin otin kuvia itselaukaisimella omassa pimeässä olohuoneessa asuissa, joissa ei ehkä ollut mitään kuvaamisen arvoista.

mutsie1

3 asiaa, joista pidän

♥ 2nd handista. Olipa muuten vaikea miettiä, mistä pidän, koska yleensä joko rakastan tai vihaan asioita. Tai sitten en ole niistä mitään mieltä. 2nd hand on nyt päällimäisenä mielessä, sillä välilehdissä on auki Vestiaire Collective ja Tori.fi. Vestiairesta etsin uutta Chanelia varastetun tilalle ja ehkä myös yhtä toista laukkua. Torista taas metsästän milloin mitäkin, aurinkopeiliä esimerkiksi. Voisin ostaa melkein kaiken käytettynä, sillä tunne on vain niin paljon parempi kun tekee jonkin hyvän löydön kirpparilta tai nettihuutokaupasta kuin että ostaisi saman kaupasta uutena.

♥ YouTubesta. Olen siis nyt aivan löytänyt Tuben. Aloin katsella Uinon ja Papananaaman videoita ja pääsin jyvälle tuosta suuresta vlogihypestä – hävettää myöntää, etten oikeasti edes tiennyt vloggaajien olevan niin suosittuja. En todellakaan tajunnut, että jengi kiljuu jossain pleksin takana Tubeconissa, kun vanha blogituttuni Aino kävelee ohi! Ihan ihmeellistä. Itsehän en ole tehnyt koko blogiurani aikana yhtäkään videota.

♥ Exiä rannalla -ohjelmasta. OMG. En ole mikään suuri reality-fani ja esimerkiksi Tempparit ovat jääneet suurelta osin katsomatta. Tähän olen kuitenkin jäänyt ihan koukkuun. Niin kutkuttavia hahmoja ja draamaa! Oikeasti, katsokaa 😀

3 asiaa, joista en pidä

♥ Chanelin Boy-laukusta. No tämäkin tuli mieleen, kun selailen tässä noita Chaneleita. Yleensä tykkään ihan kaikista it-laukuista, mutta joku tuossa mallissa on, etten ole koskaan tykännyt. Joihinkin laukkuihin taas menee jostain syystä vuosien/kuukausien saatossa täysin maku, vaikka ennen niistä tykkäisikin. Näistä esimerkkeinä Chloén Drew ja Célinen Luggage.

♥ Legon / pienen muovieläimen päälle astumisesta.

♥ Kissoista. Tämä on ehkä vähän ylläri, eikä itse asiassa edes täysin totta, mutta…en vain ihan käsitä kissaa lemmikkinä. Sellaiset koiramaiset, kivat ja sosiaaliset kissat ovat tietysti asia erikseen. Mutta ainakaan en pidä sellaisista lihavista ja rupuisista, yömyöhään mouruavista ja tappelevista kateista, jotka kuljeksivat muiden ihmisten pihoissa pissimässä. Ihan oikeasti, ihmiset. Pitäkää ne kissanne kiinni.

3 asiaa, joita tein viime viikonloppuna

♥ Istuin tuntikausia Johannan ruokapöydän ääressä.

♥ Olin Siltasessa Johannan ja Auroran kanssa..

♥ Kävin Lahdessa ostamassa iCoon vaunut murrossa osumaa saaneiden tilalle.

3 asiaa, jotka osaan

♥ Kirjoittaa. Ja erityisesti riipiä sitä tekstiä kasaan, vaikka aluksi tuntuisi, etten saa aiheesta edes yhtä virkettä aikaiseksi.

♥ Valokuvata, ainakin ihan riittävän hyvin.

♥ Tehdä kasvisruokia.

mutsie3

3 asiaa, joita en osaa

♥ Pysyä rauhallisena auton ratissa. Ajoin yhdessä risteyksessä väärin muutama päivä sitten, jouduin kehälle enkä pystynyt yhtään ajattelemaan, että pääsen varmaan tätäkin kautta kotiin, että katsellaanpa rauhallisesti nyt, että mistä liittymästä kannattaa lähteä pois. Halusin vain äkkiä pois kehältä ja päädyin harhailemaan jonnekin Tikkurilaan. Ja koska en osaa myöskään toimia juuri minkään teknisten laitteiden kanssa, navigaattoristakaan ei ollut heti apua.

♥ Pitää kotiani järjestyksessä. En tiedä, mikä siinäkin on. Periaatteessa vihaan sotkua ja epäjärjestystä, mutta onnistun silti sotkemaan kaikki paikat vaikka kuinka yrittäisin välttää sitä. Kun olen puunannut siivouspäivänä joka kolkan ja kaikki kamat ovat omilla paikoillaan, jaksan ehkä kaksi päivää ylläpitää järjestystä. Ja sitten kun alkaa mennä pieleen, en välitä enää yhtään, vaan koko homma räjähtää ihan täysin.

♥ Hmm, okei en ehkä osaa moniakaan asioita, mutta heitetään tähän listaan nyt vielä tällainen ei-niin-vakava osaamattomuus. En osaa pitää kynsiäni siisteinä. Tälläkin hetkellä kynteni ovat ihan järsityt ja revityt ja neljässä on vielä jotain kuukausi sitten laittamani lakan jämiä. Kuinka vaikeaa on ottaa se kynsilakanpoistoainepurnukka esiin, dippailla siellä sormia ja poistaa nuo maailman rumimmat lakkajämät?

3 asiaa, jotka haluaisin osata

♥ Soittaa hyvin pianoa.

♥ Puhua täysin sujuvasti englantia.

♥ Olla hauska.

3 asiaa, jotka minun pitäisi tehdä

♥ Järjestellä vihdoin ja viimein muuttokamat kotiimme eli anoppilan yläkertaan. Olen nyt muutamana päivänä siivonnut ja järjestänyt monta tuntia ja lopputulos on aina sama. Hirveä määrä kaikkea kamaa tuossa aulan lattialla. En saa näitä tavaroita ikinä järjestykseen.

♥ Vastata noin ziljardiin blogikommenttiin, Facebook-viestiin ja sähköpostiin.

♥ Tehdä budjettia rakennusprojektiin ja kaluste-, ym. hankintoihin.

Tällä hetkellä tunteja ei todellakaan ole vuorokaudessa tarpeeksi siihen kaikkeen, mitä pitäisi tehdä.

3 asiaa, joista stressaan

♥ Tekemättömistä töistä. Nyt äitiyslomalla ja hoitovapaalla en ole pahemmin stressannut työstä, en itse asiassa pitkään edes muistanut, miltä se stressihormoneiden ryöpsähtäminen kehoon tuntuu. Mutta eräs blogiyhteistyö toi tunteen taas muistiin: en ollut millään keksiä kuvauspaikkaa eräällä projektille ja kun kyselyt eivät tuottaneet mitään tulosta, kurkkua alkoi kuristaa tutulla tavalla. Onneksi nämä ovat vain ohimeneviä hetkiä ja heti, kun kuvat oli otettu, stressi oli tiessään.

♥ Muutto. Voi luoja. Joka kerta sanon itselleni, etten enää koskaan muuta. Niin viheliäistä hommaa se on. Meille sattuu puolen vuoden sisään vieläpä kaksi muuttoa, sillä muutamme toki täältä anoppilasta poiskin. Onneksi muuttoa voi tästä suunnasta tehdä vähän rauhallisemmin, koska appivanhemmat tietysti jäävät tänne asumaan eli ei tarvitse tyhjentää ja muuttosiivota muutamassa päivässä koko taloa. Voi oikeasti järjestellä ensin yhden satsin paikoilleen uudessa kodissa ja hakea sitten toisen.

♥ Jos en tiedä mitä tulee lähipäivinä tapahtumaan, ei ole aikatauluja ym. Tekisin mielelläni joka sunnuntai aikataulun seuraavalle viikolle ja sitä pitäisi kaikkien sitten orjallisesti noudattaa. Jaakko vain sattuu olemaan sellainen, että kun hänelä kysyy, että mennäänkö huomenna käymään siellä ja siellä, vastaus on ”Katsotaan”. Argh! Ärsyttävintä ikinä. En koskaan käytä itse tuollaista termiä. Haluan päätöksiä!

3 asiaa, jotka saavat minut rentoutumaan

♥ Hyvän dekkarin lukeminen ulkona, mieluiten aurinkovarjon alla jossain plus 25 lämpötilassa.
♥ Aivot narikkaan -leffa Jaakon kanssa. Asia jota en ole tehnyt puoleentoista vuoteen. Pitäisikö sitä harkita lapsen opettamista nukkumaan vähän aiemmin, niin saisi sitä kahdenkeskistä aikaa miehen kanssa iltaisin?
♥ Tyttöjen illat!

mutsie2

3 asiaa, joista puhun usein


 Lapsesta, luonnollisesti. Jos olen ystävien kanssa tai kaksin miehen kanssa, täytyy ihan tsempata, ettei toisi lapsiaihetta jatkuvasti keskusteluun.
 Blogeista, bloggaamisesta, omasta blogista työnä. Bloggaamme siskon kanssa molemmat ammattimaisesti/puoliammattimaisesti, joten jauhamme aika perusteellisesti aiheesta aina kun näemme.
 Ihmissuhteista ja ihmisistä, well, sanon suoraan. Tykkään juoruilla. En pahantahtoisesti: olen vain todella utelias ja kiinnostunut ihmisten asioista. Pidän kyllä salaisuudet, tietysti. Mutta tykkään höpistä muiden ihmisten asioista.

3 asiaa, jotka puen mielelläni päälle


 Mukavan, väljähkön ja laadukkaan neuleen
 Adidaksen kolmiraitatrikoot
 Lyhyehkön hameen ja paksut sukkahousut

3 asiaa, joita en pue päälleni


 Akryylia
 Liian paljastavia vaatteita
 Ihonvärisiä sukkahousuja

3 asiaa, jotka haluaisin hankkia


 Célinen Phantom-laukun.
 Jonkin ihanan, suurikokoisen, ehkäpä messinginvärisen valaisimen tulevan kotimme korkeaan olohuoneeseen.
 Superhyvän uuden linssin kameraani

3 asiaa, joista unelmoin


 Siitä että perheemme asuisi joskus tulevaisuudessa ainakin vuoden ulkomailla.
 Kirjan kirjoittamisesta.
 Täydellisestä kodista, täydellisellä sijainnilla ja designilla. Kodista joka tuntuisi kodilta ja olisi ehkä sellaista koko loppuelämän.

3 asiaa, joita pelkään


 Sitä, että perhettäni kohtaisi kuolemantapaus tai jokin kamala sairaus.
 Että kohtaisin tytön kanssa ulkona rattijuopon tai jonkun muun holtittomasti/pelottavasti käyttäytyvän ihmisen. Luin jutun ruotsalaisurheilijasta, jonka yksivuotias poika kuoli rattijuopon törmättyä pojan rattaisiin. En unohda uutista varmasti koskaan. Olen sen jälkeen ollut vieläkin varovaisempi tiellä liikkuessani.
 Hämähäkkejä. Jaakko oli nähnyt työpaikkansa suihkutiloissa aivan jättiläismäisen varastohämähäkin ja aloin melkein itkeä ihan vain siitä tiedosta, että kotimaassani on niin isoja hämähäkkejä. Fobia on niin paha, että olen pohtinut, pitäisikö sille tehdä jotain. Terapiaa/hypnoosia?

3 asiaa, joita toivon tapahtuvan lähitulevaisuudessa


 Tyttöni alkaa puhua (suomea) enemmän. Hän höpisee niin paljon omaa kieltään, että olisi aika hienoa ymmärtää siitä edes vähän.
 Voisin kirjoittaa blogiani täysipäiväisemmin.
 Kirjoitan kirjan.

mutsie4

5 Comment

  1. Saako udella, että miten vakuutusyhtiö korvasi varastetun Chanelin? Olen pohtinut asiaa, koska itsellä on useampi vuosi sitten uutena ostettu, erittäin vähän käytetty, Chanel, jonka arvo näyttää olevan nykyään 2nd handinakin jo selvästi korkeampi kuin ostaessa. Olen miettinyt, että jos sille jotain kävisi, niin minkähän mukaan vakuutusyhtiö siitä korvauksia maksaisi.

    1. Ilman muuta nykyisen arvon mukaan!

  2. Siis eiiikää, Alppilan kämppä!! <33

  3. Haha, huomasin, että aivan jokainen kohta pätee myös itseeni. En aikaisemmin ollut niin herkkä huonoille uutisille, mutta lapsen ja iän myötä on tullut ihan kamala pelko kaikkia typeriä ihmisiä kohtaan; juoppoja, nistejä, etc. Tai nyt jo murehdin sitä, että poikani kahden vuoden päästä 7-vuotias ja hänen olisi pakko ylittää autotie! Tsiisus.. kylmät väreet tulee pelkästä ajatuksestakin 😀

    Ja ihan oikeesti… KUKA SANOO ”KATSOTAAN” ?? Ihan tosi yksinkertaisia päätöksiä ja niitäkin pitää ”katsella”. MIIIIIKSIII?? Voisin suunnitella elämäni loppuun asti – tai tehdä edes viikkosuunnitelman. En yleensä noudata itsekään suunnitelmiani orjallisesti, vaan saatan sitten olla aika huithapeli, että jos ei jaksa tänään tehdä sitä, mitä on suunnitellut tekevänsä, en sitä tee – tai sitten, kun innostun nollasta sataan jostain, se on pakko tehdä nytheti ja suunnitelmista viis. Toisten ihmisten kanssa tehdyt sopimukset tietysti erikseen, niitä taas noudatan orjallisesti, koska en halua toiselle tuottaa pettymystä – ja soppareita esim tapaamisista tulee tehtyä aina rakkaiden ihmisten kanssa, että niitä ei edes tee mieli perua.

  4. Piti muuten mainita edelliseen kommenttiin, että niin meidänkin huushollissa toinen osapuoli – se mies – sanoo ”katsotaan”.
    (tähän nyt se hymiö, joka on kulma ja suu mutrussa katse oikealle päin)

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.