Parisuhdeaikaa teatterissa

Vietimme tosiaan viime viikolla kaksivuotishääpäivää emmekä olleet millään keksiä, mitä tekisimme vuosipäivän kunniaksi. Päätin keksiä jotain yllätystekemistä viikonloppuna Satakunnassa ja päähäni pälkähti jotain, mitä emme ole kaksin vielä koskaan tehneet. Nimittäin käyneet teatterissa! Olemme kyllä puhuneet asiasta monesti, sillä olemme molemmat tahoillamme nauttineet teatteriesityksistä aikoinaan. Saamattomuuttamme emme ole saaneet kuitenkaan aiemmin lähdettyä.

Tsekkasin Porin teatterin tarjonnan ja ainut lauantaina esitettävä näytelmä olikin sopivasti nimeltään Avioliittosimulaattori. Ihan täydellistä hääpäivätekemistä siis. Hiukan harmittelin, että upeaakin upeampi Porin teatterin päärakennus ja sitä myötä suuri näyttämö ovat remontissa ja käytössä on vaatimaton pieni sali.

teatteri1

Jaakko kyseli tapansa mukaan ennen Harjavaltaan lähtöämme, täytyykö hänen ottaa mukaan parempia vaatteita vai riittääkö peruslandevaatesetti eli verkkarit ja lenkkarit. Kerroin, että yllätysohjelma vaatii kyllä vähän parempaa ylle. Matkalla tajusin sitten, etten itse muistanut ottaa mitään parempia vaatteita mukaan ja päällä olivat Addun trikoot, kollari ja lenkkarit. Onneksi kesäreissuilta Harjikseen oli jäänyt jemmaan muutamia fiinimpiä vaatekappaleita. Kengät jouduin kuitenkin koluamaan jostain äidin kätköistä ja olivatkin sitten ihan suoraan 90-luvulta. Onnekseni tuo avokasmalli on ihan trendikäs just nyt! Tuota LV:n valtavaa klohmokassiakaan en olisi muuten teatteriin ottanut, mutta ei nyt sattunut tulemaan mukaan mitään muuta.

448af16a6c91332f3450d5dc15bb5ba4

Avioliittosimulaattori oli ihan älyttömän hauska ja sopi meille kuin nenä päähän. Näytelmä kun kertoo itäsuomalaisen ja länsisuomalaisen kulttuurin yhteentörmäyksestä yhdessä perheessä. Nauroimme katketaksemme monissa kohdissa, missä tunnistimme hahmoissa ihan oman perheemme tapoja ja sanontoja. Jaakon äidin puolen sukuhan on Nurmeksesta, minun äitini taas on kotoisin Perniöstä ja isäni tietysti Satakunnasta. Niinpä näytelmän äänekkään päähenkilön Ainon vanhemmat olivat kuin Jaakon äiti ja Nurmeksen sukulaiset. Kun Ainon äiti käski laittaa talteen käytetyn folion karjalanpiirakoiden päältä, hän oli aivan kuin anoppini. Toisen päähenkilön Jussin perhe taas oli ihan suoraan kuin tuntemamme satakuntalaiset, mutta puhuivat kuin minun mummini. Vitsit mikä flashback tuli lapsuuteen, kun näytelmän Erkki taivasteli Jumal siunakko. Ihan kuin mummini aikoinaan.

Kotimatkalla teimme vakaan päätöksen, että alamme käydä teatterissa. Erityisesti nyt kiinnostelisi jokin musikaali, sillä Beatles-musikaali Porin teatterissa joskus vuosia sitten teki niin suuren vaikutuksen, että olen siitä asti haikaillut musikaaleihin. Vinkkejä hyvistä näytelmistä ja musikaaleista otetaan vastaan!

teatteri2

Takki Lindex (samantyyppinen alessa täällä ja täällä)

Paita Katri Niskanen (saatu)

Housut Mango (nämä)

Kengät äidin vanhat

Laukku Louis Vuitton

postaus sisältää mainoslinkkejä

2 Comment

  1. Mikäli Tampereen suunnalle joskus tulette, suosittelen lämpimästi Tampereen Työväen Teatterin tämän syksyn uutukaista, Cabaret-musikaalia! Maskeeraus, puvustus ja lavastus ovat mielettömät ja musiikki tempaa mukaansa. :)<3

  2. Näytätpä todella säteilevältä näissä kuvissa! Parisuhdeaika on kyllä niin tärkeää! Itselläni se meinaa helposti unohtua arjen kiireiden keskellä!
    Täytyykin yrittää saada lapsenvahti, jotta pääsisi miehen kanssa ihan treffeille!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.