Rakastettu Rölli

Libero Rölli ja Kaikkien aikojen salaisuus -kampanjayhteistyö

LiberoUusi3

Pikku Kakkonen ja pikku tilkka mehua, minulla oli tapana sanoa lapsena äidille. Sitten äiti toi mehumukin, laittoi telkkarin päälle ja minä istahdin sohvalle ryystämään mehuani. Pikku Kakkoset tuli katsottua ja sitä myötä myös varmasti joka ikinen Rölli-jakso.

LiberoUusi6

Minusta on sitten ihanaa, että jotkut minun lapsuuteni rakastetut hahmot ovat edelleen pinnalla. Kuten esimerkiksi juuri Rölli. Kautta likaisten varpaitteni, millaisen nostalgiaryöpyn uuden Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus -elokuvan traileri ja Allu Tuppuraisen harvahampainen Rölli-ääni minussa aiheuttivatkaan! Aika ihmeellistä, että Tuppurainen on pitänyt hahmonsa kiinnostavana jo 30 vuotta. Niin käy, kun suhtautuu työhönsä intohimoisesti, kuten Röllin luoja selvästi tekee.

LiberoUusi8

Pikku Kakkosessa ja myöhemmin elokuvissakin nähdyn hahmon laulut ja hokemat ovat tainneet tehdä ikuisen muistijäljen suureen osaan suomalaisista. Myös Jaakko muistaa katsoneensa Rölli-ohjelmaa televisiosta. Niin ikään oma äitini on aina pitänyt Röllistä eikä ihme: hahmohan on aina tuonut esille luonnonsuojeluarvoja.  Miten hienoa, että Rölli-rakkaus säilyy sukupolvelta toiselle. Voimme myöhemmin tyttöni kanssa käydä elokuvissa seuraamassa sellaisen hahmon seikkailuita, minkä minäkin tunnen niin hyvin.

LiberoUusi2

En ole vielä itse nähnyt Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus -elokuvaa, mutta trailerin perusteella leffa näytti niin vauhdikkaalta, että se kiinnostaa varmasti niin lapsia kuin aikuisiakin. Mukana on Tuppuraisen lisäksi eturivin näyttelijöitä Krista Kososesta Iina Kuustoseen.

LiberoUusi5

Elokuva tuli ensi-iltaan 16. syyskuuta ja Libero toi Up & Go -vaippapaketteihinsa Rölli-teeman. Lisäksi Rölli-hahmot Mauno Mato ja Siili Suhonen seikkailevat Liberokerhossa, jonka jäsenet voivat keräillä vaippapakkauksista koodeja, joilla saa lunastaa itselleen hauskan Rölli-asun (katso ohjeet täältä).

LiberoUusi11

LiberoUusi9

Arvonta!

Minulla on jaossa yksi 92-kokoinen Rölli-asu (Mauno Mato tai Siili Suhonen) ja paketti UP&GO-vaippoja (voittajan valitsemassa koossa). Kerro tämän postauksen kommenttiboksissa oma Rölli-muistosi (esimerkiksi katsoitko Rölliä televisiosta, oletko nähnyt Rölli-elokuvia tai pitääkö lapsesi hahmosta) ja osallistut arvontaan. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, että saan sinut kiinni, jos arpaonni osuu kohdallesi.

Arvonta on päättynyt ja voittajalle ilmoitettu!

LiberoUusi

Sipekin sulautui metsän siimekseen uudessa siiliasussaan.

LiberoUusi7

Miksi Röllin vene upposi? Siitä puuttui tilipitappi. Yksi parhaista vitseistä ikinä 😀

 LiberoUusi4

44 Comment

 1. Ihana Rölli. Varmasti kaikki jaksot on tullut katsottua ja isän kanssa käytiin myös elokuvissa katsomassa.

 2. Itse pelkäsin pienenä Rölliä, mutta katsoin silti. Isompana tykkäsin enemmänkin. Meillä isä oli kova fani myös. Autoon ostettiin monta cd-levyllistä Rölli-tarinoita (muilla ei vielä siihen aikaan ollut cd-soittimia autoissa, niin siistiä!). Noiden levyjen lauluja ollaan koottu omillekin lapsille kuunneltavaksi. Myös Lölli-leffoja ollaan perheen kesken katsottu. Kuten omassa lapsuudenkodissani, myös tässä talossa Rölli näyttää olevan enemmänkin isän ja lasten yhteinen juttu.

  Mauno Mato -asuun oon alkanutkin kerätä liberokoodeja, mutta en toki moittisi, vaikka tätäkin kautta sen saisin! 🙂

 3. Rölli-laulun tilipitappitippitappi on sellainen korvamato, että se jäi aina soimaan päähän….jopa niin, että muistan yläasteen (!!!) matikan opettajan kieltäneen minua laulelemasta sitä kesken tunnin!
  Mukana arvonnassa!

 4. Pikku-Kakkosen kautta tuli Rölli tutuksi lapsuudessa ja odotan myös innolla, että pääsen oman lapsen kanssa fiilistelemään Rölliä! 🙂

 5. Maija Rekola says: Vastaa

  Röllit on tullut itse katsottua ja töissä käytettyä satuhetkissä. Oma poika vasta 8kk mutta jahka kasvaa, niin Rölliin tutustutaan. Ja erityisesti jäänyt Röllistä mieleen, ettei metsiä saa sotkea, ei saa roskata. =) Arvontaan mukaan, puku houkuttelee, mutta meillä menee niin vähän kertakäyttöisiä vaippoja ettei koodeja tule riittävästi vaikka ostaisikin vain liberoja (kestot käytössä).

 6. Oi tämä olisi niin ihana lahjaksi ystäväni pojalle! 🙂 Itse katselin pienenä Rölliä ja Röllin ääni kyllä iskostui hyvin muistiin :D.

 7. Kaikki röllit on tullut katsottua elokuvia myöten. Bonuksena itselläni oli myös röllikasetti, josta tuli kuunneltua pinkillä kasettisoittimella kasetin molemmat puolet aina uudelleen ja uudelleen.. Ah, niitä aikoja! Jännä nähdä puraiseeko esikoiseen 1v9kk samanlainen röllikärpänen kuin äitiin aikoinaan:D Tilipitappi tippi tappi!

 8. Pelkäsin kuollakseni Rölliä lapsena! Katsoin sitä kuitenkin AINA, joko sohvan takaa tai sormien raoista. Nyt olen alkanut laulaa lapselleni tilpitäppiä, jotta karaistuisin itsekin! 😀 hän ei vielä ainuttakaan rölli-jaksoa ole nähnyt, mutta tulee kyllä näkemään. Puku sopisi oikein oivasti meidän pikku rölliskälle <3

 9. Rölli oli suosikki mutta niin pelottava lapsena että sitä oli katsottava sohvan takaa, olin ihan varma että se voi tulla sieltä telkkarista ulos. 😄

 10. Itse katsoin pienenä Rölliä ja se oli yksi parhaista lastenohjelmista. Ja näin aikuisena on kyllä pitänyt nähdä Rölli elokuvat, ne on ainakin vuokrattu jos ei ole elokuvissa käynyt katsomassa. Rölli on yksinkertaisesti paras. 🙂

 11. Asuin lapsena pohjoisessa, pienellä paikkakunnalla, missä elokuviin pääsi todella harvoin. Kävin elämäni toista kertaa elokuvissa ja elokuvana oli tietysti Rölli-elokuva. Tykkäsin kovasti elokuvasta ja se reissu onkin jäänyt hyvin mieleen. Puku olisi ihana omalle tytölleni 🙂 <3

 12. En ole nähnyt rölli-elokuvia mutta telkkarista tuli lapsena katsottua. Oma lapsi on vielä sen verran pieni (Sipen ikäinen) ettei hän ole rölliä katsonut,mutta rölli-lauluja ollaan kuunneltu jo pitkään youtubesta 🙂

 13. Nojatuolin takaa kurkin lapsena Rölliä. Röllin esittämien laulujen syvemmät tasot tosin avautuivat vasta aikuisiällä.

 14. Meillä oli ala-asteella pukeutumispäivä ja äiti teki minulle peikkoasun paikkoineen, häntineen kaikkineen. Aivan ihana puku! Muistan vieläkin miltä säkkikankaasta tehty puku tuoksui ja tuntui. Ja saattaapa se vielä lapsuudenkodissa tallessa olla 😍 Puku päällä oli kiva juoksennella ulkona ja kuvitella olevansa Röllin kaveri 🙂

 15. Muistan kuinka jännitin lapsena röllin katsomista! Röllin käheä ääni sekä ehkä noh, ulkonäkö eivät ilmeisesti olleet kovin lämmin henkisiä 😉 Mutta silti katsoin, koska enhän voinut näyttää iso veljelleni että muka pelkäisin… 😀

 16. MARJA-LIISA says: Vastaa

  Rölli oli suosikki eikä edes pelottanut, toisin kuin Muumien Haisuli 🙂

 17. Oi että miten suloinen tuo puku hänelleä <3 Rölli on yksi mun rakkaita lapsuus-ikisuosikkeja, varsinkin se tv-sarja ja ne laulut. Elokuviakin tullut katseltua, joista osa hyviä, uudemmat ehkä ei niinkään. Poikani ei vielä oikein samalla tavalla ole Röllistä innostunut kuin itse olen 😀

 18. 90-luvun lapsena on Rölliä katsottu paljon telkkarista. Uusimpia elokuvia en ole nähnyt. Mukana arvonnassa 🙂

 19. Xeveliina says: Vastaa

  En ole nähnyt uusia elokuvia, mutta Rölli oli suosikkini lapsena! 🙂

 20. Minä kuulemma juoksin pienenä rappusten alle piiloon aina kun Röllin tunnari alkoi soida. Sieltä kai pikkuhiljaa uskaltauduin katsomaankin, sillä hyvin on muistissa montakin Rölli-jaksoa ja yksi lapsuuden lempikaseteistani sisälsi Röllistä tuttuja lauluja.

 21. Muistan, että Rölli pyöri telkassa kun olin lapsi. Veljeni katsoi sitä, mutta minä en saanut mitään irti, koska ohjelmaa ei tekstitetty. Nyt kun minulla on oma lapsi, joka alkanee lähivuosina katsoa lastenohjelmia, minun pitäisi kunnostautua vähän näissä suomalaisissa lastenohjelmissa tietääkseni mitä niissä kerrotaan. Osa ohjelmista saattaa olla tekstitettynä ruotsiksi tai englanniksi. Harmi vaan, että esimerkiksi Yleisradion tekstitysvelvoitteesta on rajattu lastenohjelmat kokonaan pois. Kiinnostusta Rölliä kohtaan löytyy, joten tämän asun voittamalla tulisi lisää mielenkiintoa selvittää taustoja ja fiilistellä lapsen kanssa 🙂

 22. Rölli oli ihan lemppari. Parhaiten mieleen on jäänyt kaikki ne laulut!

 23. Katsoin itse pienenä Rölliä telkkarista. Se oli suosikki pelle Hermannin ohella :). Uudemmista en ole niin välittänyt, mutta ehkäpä niitäkin tullee katsottua kunhan vauveli vähän kasvaa.

 24. Maitoviiksi says: Vastaa

  Rölli oli joskus vähän pelottavakin. Erityisesti minua lapsena huolestutti ne kuuluisat likaiset varpaat. 🙂

 25. Rölli oli lapsuuden lemppari <3 Laulut olivat varsinkin kova juttu!

 26. Pelkäsin pienenä jossain vaiheessa Rölliä niin paljon, että en olisi antanut avata telkkaria ollenkaan, kun pelkäsin että Rölli tulee telkkarista ulos 😁. Enää ei pelota niin kovasti 😊

 27. Metsäkauris says: Vastaa

  Minä katsoin Rölliä lapsena, mutta minua alkoi aina säälittää sen toilailut! Mikään lempiohjelma se ei sen takia minulle ollut. Mutta lapselle olisi kiva saada tuollainen puku, ovat ihan söpöjä! 🙂

 28. Riikka-Maria says: Vastaa

  En muista enää tarkkaan miksi, mutta joku Röllissä pelotti minua. Ei itse hahmo, mutta joku siinä sarjassa oli. Ei ole tullut omalle lapselle vielä näytettyä, ehkä hieman myöhemmin voisikin. Katsoin Ylen Aamu-tv:stä Tuppuraisen haastattelun uuteen leffaan liittyen ja hän sanoi, ettei hahmo ole enää oma särmikäs itsensä vaan nykylapsosille siloiteltu versio. Kiinnostaisi kyllä nähdä mitä hän sillä tarkoitti.

 29. Kun minun lapseni olivat pieniä, niin kuten sinäkin, meillä katsottiin Rölliä. Itse muistan niistä se ihanan Röllin äänen ja lauseen:täältä tulee HIRMUINEN rölli 🙂 Mukana arvonnassa 🙂

 30. Lapsena katsonut Rölliä telkkarista ja Röllin sydän kirjaa lukenu lapsille.

 31. Anna-Maria says: Vastaa

  Pienenä kuuntelimme veljen kanssa iltasaduiksi röllintarinoita kun nukuimme vielä samassa huoneessa. myöhemmin kuuntelin omassa huoneessa, silloin vain kävin kelaamassa ne kohdat joissa suuri rölli esiintyi, koska pelotti. Kasetit on säästetty jälkipolville ja löytyvät edelleen samasta punaisesta muovisesta salkusta, missä niitä silloinkin säilytettiin ❤

  1. Anna-Maria says: Vastaa

   myöhemmin myös esiinnyin penkkareissa röllinä 😅

 32. Pelkäsin pienenä Rölliä 😀 sen parempia muistoja oikeastaan ei ole… heh

 33. Suloinen Sipe-Siili! ♡ Itse en lapsena pitänyt Röllistä, koska sen tunnari jäi soimaan päähän. Eikä se vaiva ole helpottanut iän karttuessa 😀

 34. Rölli oli lapsuuteni suurin suosikki! Nyt kun eka oma lapsi on vuoden ikäinen meillä kuunnellaan youtubesta usein Rölliä. Vieläkin niiden biisien satumainen tunnelma tehoaa. Suurin hitti meillä tällä hetkellä on Röllin kiukuttelu-laulu. Kyllä kiukku kaikkoaa kun sitä kuuntelee!

 35. Katsoin Rölliä ja ne laulut nauratti kovasti! 😀

  Meille tulisi käyttöön sekä puku että vaipat. 🙂

 36. Voihan Rölli! Pienenä tietenkin pelkäsin Rölliä. Onneksi isin kainalosta löytyi tilaa aina Pikku Kakkosen aikaan. Sieltä katsottuna ei se Röllikään ihan niin pelottavalta näyttänyt… Ja nyt alkoi Rölli-laulut soimaan päässä! 😉

 37. Ihana Rölli! Ja on todellakin hauskaa, että tämän päivän lapset saavat myös nauttia tästä mahtavasta persoonasta lastenohjelmassa. Minä ja veljeni oltiin kovia Röllifaneja lapsena ja muistan useammankin vuoden, kun molempien oli pakko saada pukeutua Nuutinpäivänä rölliksi. Äiti tuolloin näperteli meille asut röllihäntineen kaikkineen, vitsi mitä muistoja 🙂 Todellakin ollaan mukana arvonnassa!

 38. Siili suhonen olisi ihanan suloinen! Lapsuudessa Rölli oli ihan ykkönen ja automatkojen pelastajana toimivat rölli c-kasetit. Ne on vieläkin onneksi tallessa omia lapsia varten!

 39. Sannamarianna says: Vastaa

  Aivan ihana tuo siilipuku! <3 Muistan Röllin tietenkin jo omasta lapsuudestani, kyllä se oli niitä ohjelmia mitä odotettiin televisiosta. Meillä oli myös Rölli-satukasetteja ja yksi muisto liittyy veljeeni, joka unissaan supisi "omituisten otusten kerho" ja irvisti päälle. 😀

 40. Rölli oli suosikki hahmoni Pikku Kakkosessa. Katsottiin aina isän ja pikkusiskon kanssa. Röllin hurmaavat laulut ovat soineet nyt oman tyttäreni kanssa. Myös aina alkuopetuksessa opettaessani (nyt ekaluokka) Röllin lauluja on mukavaa laulaa musan tunnilla. Myös erilaisuutta (kaikissa) on helppo alkaa käsittelemään Röllin Omituisten otusten kerhon kautta.

 41. Voi Rölli <3 Se oli kyllä ihan parasta aina telkkarista lapsena mutta myös todella jännittävää! Kuuntelin itse tosi paljon Rölliä myös kasetilta ja nauhoittelin omia Rölli selostuksia ihan kautta omien likaisten varpaitteni 😀

 42. Rölli oli suosikkiohjelmiani lapsena, katsoin sitä yhdessä isän kanssa. Asu olisi juuri sopiva tyttärelleni 🙂

 43. Minä pelkäsin Rölliä pienenä 🙁 Mutta tykkäsin lauluista, joten jätin sarjat katsomatta, mutta kävin kirjastosta lainaamassa Rölli kasetin!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.