Viikot parhaat

Viikon paras kirja

Testailin BookBeat-sovellusta jo joskus kesällä, mutta en lopulta niin innostunutkaan äänikirjoista. Olen intohimoinen ja tosi nopea lukija, joten äänikirjoissa edetään turhan hitaasti minun makuuni. Tykkään myös enemmän ihan oikeista, paperisista kirjoista kuin e-kirjoista. Nyt oli kuitenkin uusittava BookBeat-tilaus, sillä on aivan pakko päästä kuuntelemaan Murhalesken muistelmat itse Anneli Auerin lukemana. Kirjaa ei vain voi lukea itse, jos voi valita myös vaihtoehdon Anneli Auerin kirjoittama kirja Anneli Auerin lukemana. Tiedättehän, olen suuri murhamysteerifani ja Ulvilan murhajutun käänteitä olen seurannut tiiviisti alusta asti. Olen kallistunut mielipiteestä toiseen vuosien aikana ja tällä hetkellä olen aika varma, että Auer on syytön. Kirjan lukemisen jälkeen olen todennäköisesti täysin varma.

Yritän nyt muutenkin päästä sisään äänikirjojen maailmaan, sillä niiden kuuntelu on kutakuinkin ainoaa puuhaa, jota voin tehdä lasta nukuttaessani. Kännykkä kirkkaine valoineen piiloon ja kuulokkeet korville, nääs. En tiedä, miten olemme ajautuneet nyt sellaiseen tilanteeseen, että taaperon nukuttamiseen menee niin paljon aikaa, etten edes kehtaa mitään aikamääreitä tähän kirjata. Lapsi ei ole koskaan ollut mikään maailman paras nukahtaja, vaikka onkin nukkunut hyvin. Luulen, että jotain olemme tässä silti tehneet väärin. Olen kuitenkin pähkäillyt, että tekisimme mahdolliset unikoulutukset ja muut poppaskonstit vasta, kun muutamme omaan kotiin ja olemme Jaakon kanssa molemmat töissä. Tässä on nyt niin paljon kaikenlaisia muutoksia tulossa, että on ehkä turha tähän kohtaan kehitellä mitään uusia nukkumisrutineeja. Uudessa kodissa taapero saa sitten luvan nukkua omassa huoneessaan ilman iänikuista nukuttamismaratoonia.

parhaat3

Viikon paras sarja

Scandalin uusi tuotantokausi on ilmestynyt Viaplayhin – tästä tosin voi olla jo aikaa enkä vain ole huomannut. Scandal on ehkä paras draamasarja ikinä: Olivian ja presidentin upea kemia, hyinen ja superkiero Mellie ja muut huikeat hahmot sekä oikeasti yllätykselliset juonenkäänteet, ah, täydellistä viihdettä. Shonda Rimes se vain osaa. Saman mimmin How to get away with murder -sarjan ensimmäisen tuottarin katsoin Netflixistä ennätystahtiin ja nyt odotan kuumeisesti lisätuotantokausia.

Viikon paras löytö

Kirppiksillä kiertelystä on tullut terapeuttista omaa aikaani. Rakastan kävellä myyntipöytiä silmäillen, vaikken löytäisi mitään ihmeempää. Kivoja lastenvaatteita löytyy kyllä melkein joka kerta. Vantaan Lanttilasta nappasin mukaani esimerkiki nuo supersöpöt guccimaiset loaferit pienelle. En tiedä ollenkaan, ovatko nuo edes sopivat juuri silloin kun ne tytön jalkaan sopisivat, mutta oli ihan pakko napata mukaan muutamalla eurolla. Lanttila tosin on vähän turhan täynnä kaikkea turhaa roinaa ja siellä tarvittaisiin kipeästi lisää kassanhoitajia – ainakin sulkemisajan tienoilla.

parhaat2

Viikon paras kirjoitus

Olen tässä viikon aikana polttanut päreeni persujen älyttömyyksiin useampaankin otteeseen (mites esimerkiksi ystävämme ydinvoimalobbari, lepakoiden väsymätön pelastaja Putkosen Masa?). Ahdistaa ajatuskin, että tuollainen puolue ja tuollaiset ihmiset päättävät meidän asioistamme. Ja kun samaan aikaan Atlantin tuolla puolen sellainen ihmisen muodon ottanut aivopieru kuin Donald Trump taistelee Yhdysvaltojen presidentin tittelistä, ei voi oikein muuta miettiä, kuin että onkohan tässä nyt maailmanloppu käsillä. Joka tapauksessa, Reetta Räty kirjoitti hyvin Timo Soinin ”kotiäitivihaa” koskevaa marttyyrimölinää vastaan Ylellä. ”Kun puhutaan kotihoidontuesta, puhutaan siitä, millaisia hoitoratkaisuja valtio tukee taloudellisesti.
 Kysymys ei kuulu: Teinkö väärin, kun hoidin lapsia kotona? Kysymys kuuluu: Millaisten lastenhoitojärjestelyiden tukeminen edistäisi tasa-arvoa, lasten hyvinvointia, naisten työllistymistä tai vaikka maahanmuuttajien kotoutumista?” Hear, hear!

Viikon paras blogi

Ihana ystäväni ja tytön kummitäti Johanna alkoi hiljattain friikuksi ja on alkanut päivittää kaunista ja inspiroivaa blogiaan tiuhaan tahtiin. Olen seuraanut Johannan blogia jo ennen kuin olimme edes tavanneet ja hän on pitkään ollut tyyli-ikonini. Jossun tyyliäly on sirkkelinterävä ja trendivainunsa erehtymätön. Niinpä onkin aika luksusta, että blogista saa imeä nyt päivittäin uutta inspiraatiota. Olipa meillä lounastreffitkin perjantaina, sillä vaikka Johanna toki nytkin painaa ahkerasti töitä, on hänellä paljon vapaammat työajat ja meidän vähän helpompi sopia sushideittejä Hakaniemeen.

jossu

Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa! Instagram ja Snapchat: irenenaakka

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.