Akut ladattu Haikossa

Kuten tässä on jo hehkutettukin, vietimme yhden yön Haikon kartanossa keväiseltä pressikierrokselta saamallani lahjakortilla. Reissu oli kyllä ihan kertakaikkisen ihana ja rentouttava. Olimme niin ansainneet sen! Mummolassakin kaikki meni hyvin ainakin siihen asti, kun piti mennä nukkumaan. Kummatkaan mummit eivät olleet saada tyttöä nukkumaan ja hän oli simahtanut vasta puolilta öin. Hän viihtyy hyvin isovanhempien kanssa ja he voivat helposti nukuttaa hänet päiväunille. Yöunille meno on selvästi se ongelmallisempi juttu. En ihmettele tätä yhtään, sillä olen itsekin huono nukkumaan, jos olosuhteet vähänkään muuttuvat. Isovanhemmat antoivat kuitenkin meidän nauttia olostamme eivätkä pukahtaneetkaan mitään nukkumaanmeno-ongelmista meille. Ja ihan hyvä niin, olisimme turhaan stressanneet asiaa, jolle emme olisi voineet yhtään mitään.

Haikkoon saavuttuamme suuntasimme heti kylpylään. Uusittu spa on todella upea ja jokainen elementti on selvästi harkittu tarkoin. Jaksoin ihastella kylpylän freesiä ilmettä, hienoa äänentoistoa ja valaistusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävimme kaikki eri altaat, saunat ja elämyssuihkun moneen kertaan läpi. Pääaltaan hierovat suihkut ovat ihan parhaita lievittämään lihasjumeja. Höyrysaunassa istuksimme vaikka kuinka kauan, samoin lämpimissä altaissa. Aromisauna oli tuoksuineen aivan ihana! Jaakko kävi myös muutaman kerran saunareissujen välissä kylmäaltaassa. Minua ei saa kylmään veteen kuin ehkä hyvin suurella summalla rahaa. Sen sijaan myhäilin porealtaassa istuksien, kuinka loistava paikka akkujen lataamisen kylpylä on – pitäisi käydä useammin! Pari tuntia siitä, kun karistimme kaupungin pölyt jaloistamme, loikoilin jo ihan rentoutuneena poreissa, aivan kuin en olisi sinä päivänä tehnytkään töitä. Oikea pikalataus!

Ainut mitä jäimme spasta kaipaamaan oli lämmin ulkoallas, missä istuskelu olisi tuntunut aika ihanalta koleassa alkutalven säässä. Olisin toivonut myös baaria kylpylän puolelle. Juomia voi tilata pukuhuoneiden toisella puolella olevasta baarista, mutta minusta baari voisi olla myös kylpylän puolella. Koska kylmät juomat maistuvat tietysti parhailta esimerkiksi porealtaan lämmössä!

Kävin itse myös hieronnassa ja Jaakko jäi siksi ajaksi kylpylään. Hän oli alkanut jutella porealtaassa vanhemman naisporukan kanssa ja kertoillut, mistä mihinkin saunaan pääsee ja missä kannattaa käydä. Naiset olivat ihmetelleet, miten elämyssuihku toimii. Jaakko oli sitten aivan pokalla naamalla kertonut, että se aktivoituu vasta kun on ensin käynyt kylmäaltaassa. Naiset olivat ilmeisesti uskoneet ja käyneet jääkylmässä altaassa ennen elämyssuihkun ottamista. Tarina kertoo muuten ehkä parhaalla mahdollisella tavalla Jaakon huumorintajusta… Elämyssuihku on siis suihku, joka aktivoituu päälle, kun sen alle menee seisomaan: suihkuelämykseen kuuluu veden lisäksi esimerkiksi ukkosenjyrinää ja musiikkia sekä erilaisia valoja. Oli muuten oikeasti aika hieno elämys!

haikossa6haikossa7haikossa8

Hieronnan jälkeen tilasimme vielä gin tonicit pukuhuoneiden viereisestä baarista. Ostimme toisen Napueen tehdyn GT:n ja toisen Bombayhin tehtynä ja vertailimme makuja. Palasimme kylpylästä huoneeseemme siemailemaan skumppaa ja valmistautumaan illalliselle. Kahdesta huoneesta yhdistetty iso imperial-huone jäi mieleeni keväiseltä vierailulta ja halusin ehdottomasti viettää yön juuri siinä huoneessa. Kartano ihastutti muutenkin vanhanaikaiselle eleganssillaan: jo tuloaula on upea marmoritakkoineen ja jylhine portaineen.

haikossa1haikossa3 haikossa4 haikossa5

Olimme varanneet pöydän kartanon ravintolasta, mistä tilasimme riistamenut ja siihen kuuluvat viinit. Kartanoillallinen oli muuten aika hieno kokemus, sillä se oli hyvällä tavalla tosi vanhanaikainen. Nykyään kun tulee käytyä trendikkäissä uusissa ravintoloissa, siksi tällainen vanhanaikainen valkoisten liinojen ja hopeatarjottimien kanssa illallistaminen oli vaihteeksi aika hienoa. Kartanon ravintola on iso sali, missä kiinnitin huomiota myös valaistukseen. Sali oli nimittäin illan hämärässäkin tosi valoisa, mikä tuntui erikoiselta, kun ravintoloissa syödään yleensä melkein pelkässä kynttilän valossa.

Söimme neljän ruokalajin menut, joten istuimme illallisella aika pitkään niitä näitä jutellen. Jossain vaiheessa aloimme puhua siitä, kuinka tyttö oli aiemmin päivällä isänsä kanssa leikkipuistossa ollessaan kiivennyt monta kertaa itse liukumäkeen ja liukunut alas ihan omin päin. Jaakko kaivoi puhelimen esiin ja näytti videota, jonka oli kuvannut tilanteesta. Siinä sitten ihmeteltiin videota katsellen, kuinka reipas ja rohkea meidän tyttö on. Sanoin, että jos olisin nähnyt joskus lapsettomina aikoina tulevaisuuteen, juuri tähän hetkeen, olisin tuhahdellut, kuinka älytöntä on katsella videota omasta lapsesta, kun viimein pääsee viettämään miehensä kanssa aikaa kahdestaan. Vieläpä kun katsoimme sitä samaa lasta ihan livenä vielä muutama tunti sitten. Pohdin, että ehkä lapsesta puhuminen kahdenkeskisellä illallisella olisi vasta sitten huolestuttavaa, jos jotain oleellista jäisi siksi puhumatta. Ei mitään oleellisempaa olekaan, Jaakko sanoi.

haikossa11haikossa10 haikossa12 haikossa13

Imperial-huoneen valtavalta terassilta on upea näkymä merelle. Kuinka hienoa tuossa olisi paistatella päivää kesällä!

haikossa14 haikossa15

Kylpyhuone oli remontoitu ajatuksella: kullanväriset yksityiskohdat ja marmori sekä suuret kultareunaiset peilit viehättivät. 

haikossa16 haikossa17haikossa2 haikossa18 haikossa19 haikossa20haikossa21 haikossa9 haikossa22 haikossa23haikossa27haikossa26 haikossa24 haikossa25

haikossavika

Kiitos Haikko mahtavasta minilomasta!

Ps. Oman lomansa Haikosta voi varata vaikka Booking.comista (mainoslinkki).

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.