Thaimaalainen soijakastike

Sain hiljattain Urtekramilta maisteltaviksi vaaleita soijapaloja ja -rouhetta ja päätin heti kokeilla jotakin reseptiä soijapalojen ympärille. Vaalea soijarouhe sopii esimerkiksi kanan tilalle, joten mieleen tuli heti jokin ihana kookoksinen thaimaalainen kastike. Koska olimme Harjavallassa ja joukossamme oli yksi vegaani, päätin tehdä kokonaan vegaanista sapuskaa koko poppoolle. Tästä myös vannoutuneet lihansyöjät, joita tosin porukassamme ei ollut enää kuin pari kappaletta, tykkäsivät kovasti. Tein ruokaa kokonaisesta 175 gramman pussukasta, mutta puolitan tähän ohjeen tarkoitettavaksi neljälle. Matskujen määrät ovat epämääräisiä, koska tykkään itse tehdä ruokaa sellaisella ruikkaus tuota ja tuota -mentaliteetilla välillä maistellen. Isäni aina inhosi sitä, etten voinut antaa hänelle mitään ruokaohjeita gramman tarkkuudella, mutta toivottavasti lukijoiden joukossa on minunlaisiani kokkaajia eikä insinöörikokkaajia 😀

Tarvitset:

Noin 90 grammaa (puolikas pussi Urtekramia) vaaleita soijapaloja tai rouhetta

pari valkosipulinkynttä

pari paprikaa

pari desiä kookoskermaa

pari desiä kaurakermaa

desi soijakastiketta

pari ruokalusikallista sweet chili -kastiketta

pari ruokalusikallista vihreää currytahnaa

ruokalusikallinen kasvisfondia

ruokalusikallinen kookossokeria

pari desiä paahdettuja cashewpähkinöitä

ruokalusikallinen raastettua inkivääriä

mausteita maun mukaan, esim. chiliä

öljyä paistamiseen

paljon korianteria

riisiä

Näin teet. Paahda ensin pähkinöitä kuumalla pannulla nopeasti. Lisää sitten paprika, valkosipuli ja soijapalat. (Itse keitin paloja hetken ennen pannulle heittämistä, mutta nyt luin tämän vanhan blogitekstin soijarouheen turvottamisesta. Täytynee seuraavalla kerralla kokeilla tuota tapaa ainakin rouhetta työstäessä.) Kun paprika on freesautunut, heitä sekaan muut ainekset. Pyörittele seosta riisin keittyessä. Tarjoile korianteripuskan kera!

urtekram1 urtekram2

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.