Imetyksenlopettamisjuhlia ja äidinmaitokoruja

Kerroin aiemmin, että imetystaipaleemme lienee ihan näinä hetkinä tiensä päässä. Tällä hetkellä imetän tyttöä vielä iltaisin, mutta hän on toisinaan niin välinpitämätön tuon pienen, muodollisen imetyshetken suhteen, että tuntuu ettei hän edes huomaisi, jos vain yhtenä iltana en enää imettäisikään.

Olen välillä tuntenut aivan valtavaa haikeutta ja surua tulevasta imetyksen lopettamisesta. Tuo haikeus on tuonut mieleen kaikenlaisia ajatuksia aiheeseen liittyen. Esimerkiksi: oletteko kuulleet, että jotkut järjestävät juhlat imetyksen lopettamisen kunniaksi? Ilmeisesti juhlia järjestetään niin lapselle itselleen kuin äidillekin. Taitaa olla kaikenlaisten erilaisen juhlien luvatusta maasta eli jenkkilästä tämäkin juhla peräisin. Ihmettelin alkuun, etten koskaan haluaisi juhlistaa imettämisen lopettamista, sehän on todella surullinen hetki. Sitten tulin toisiin aatoksiin: juhlathan voisivat nimenomaan piristää. Haikean hetken voisikin kääntää iloiseksi, menemme elämässä eteenpäin.

äidinmaitokoru3 kuva mamma’s liquid love

Toinen juttu, jota olen miettinyt: äidinmaitokorut. Imettäminen on ollut niin ikimuistoinen ja tärkeä ajanjakso elämässäni, että haluaisin siitä jonkinlaisen muiston. Bongasin Imetyksen tuki ry:n Facebookissa suomalaisen äidinmaitokorun eli korun, joka on tehty kantajansa omasta maidosta.

äidinmaitokoru8

kuva secret legacy arts

Syvimmässä imetyksenlopettamissurussani vannoin, että tilaan tällaisen korun, vaalin sitä koko elämäni ja muistelen aina sitä katsoessani sitä puolitoistavuotista taivaltammme, joka oli osaksi niin uskomattoman raskas ja toisaalta niin rakas. Kerroin tästä ajatuksestani kolmelle ihmiselle, joiden ilmeet olisi pitänyt tallentaa kameralla. Mieheni kasvot vääntyivät kummalliseen irvistykseen – aivan kuin hän olisi haistanut jotakin pahaa. Hyvin samanlaisen ilmeen näin myös äitini kasvoilla, kun kerroin tästä koruideastani.

Postauksen kuvat ovat amerikkalaisista äidinmaitokorujen nettikaupoista, mutta myös suomalainen firma myy sellaisia: Jasmin Design. Kyseinen firma valmistaa äidinmaitokorut säilömällä maidon koruhartsiin. Kyseessä ei siis ole mikään säiliö korussa, missä lilluisi nestettä. Korua varten valmistajalle lähetetään vähintään kaksi ruokalusikallista maitoa.

Jenkkilässä on muuten tämäkin homma viety astetta pidemmälle: tuo Secret Legcy Arts valmistaa koruja paitsi äidinmaidosta, myös istukasta ja ihmisen tuhkasta. Kaikkea sitä…

Olisi hauska kuulla, onko joku pitänyt juhlia imettämisen lopettamisen kunniaksi? Entä kantaako joku äidinmaitokorua? 

5 Comment

 1. Juuri odottelen omaa koruani, eilen postitin maidot. Vauva vasta 4kk, toivottavasti imetys jatkuu vielä pitkään! Tällä hetkellä ei vielä voi edes ajatella sen loppumista, tulee melkein itku kun miettiikiin asiaa (ai mitkä hormonit!?:)
  Juhlat kuulostais hyvältä! Tsemppiä sinulle tähän vaiheeseen 🙂

 2. Oi, haaveilen myös korusta! Mies ei ymmärrä ajatusta ollenkaan, yllätys yllätys. Juhlista en ole kuullutkaan! Jos sellaiset järjestäisin niin taitaisivat olla kovin itkuiset juhlat. Ainakin tällä hetkellä imetyksen lopettaminen saa aikaan vain haikeutta. Onneksi siihen on vielä matkaa <3

 3. Juhlanhan voi pitää myös upeanmittaisen imetyksen kunniaksi. 🙂
  Meillä imetys loppui minun aloitteesta, kun poika oli vuoden ja 10 kuukauden ikäinen. Aika tuntui oikealta, joten omaan lopettamiseen ei liittynyt kovin suurta haikeutta. Mietin jopa, jäänkö jostain paitsi, kun en saanut kokea sitä haikeaa fiilistä! Hassu ihmismieli…

 4. Kyllä musta ainakin on juhlien arvoinen asia; onnistunut ja (tavallaan) hyvillä mielin lopetettu imetys. Meillä kaikista maailman kikoista huolimatta juniori ei huolinut rintaa, ja se oli kyllä itselle kova paikka.
  Ja nuo korut on musta ajatuksenakin jo niin hienoja, että tilaisin koko setin jos asiat olis mennyt toisin 😀

 5. Mä oon miettinyt tota korua kauan, siis että mitä fiiliksiä se herättää. Ehkä itselle tulee ekana mieleen just pilaantunut maito (siis mielikuvana, ymmärrän että tuote ei sellaista sisällä) ja siks ei tunnu ihan omalta. Mä oon sensijaan ihastunut Made by Mekki- tissikoruun (löytyy facebookista) ja vinkkailinkin jo miehelle, että sellainen olis hyvä ystävänpäivälahja 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.