Arvokkainta on aika

Olen aina inhonnut hiusten kuivaamista ja tukanlaittamista ylipäätään. Meillä on Erika-siskon kanssa suurin piirtein sama hiuslaatu, mutta Erikan tukka on aina viimeisen päälle hieno ja paksun tuntuinen. Minun tukkani taas sojottaa aina minne milloinkin ja valuu ohuena liruna pitkin päätä. Kadehdin aina siskon hiuksia ja hän muistuttaa, ettei hyvännäköinen tukka tule itsestään vaan sen eteen on tehtäväkin jotain. Paljon mömmöjä, Erika aina muistuttaa. Ja tiedänhän itsekin, että hiukseni näyttäisivät sata kertaa paremmilta, jos levittäisin aina suihkun jälkeen ne kunnon mömmöt ja föönaisin huolellisesti.

dyson

Vaan kun en jaksa. Hiusten kuivaaminen – voiko olla puuduttavampaa ja ärsyttävämpää hommaa. En muka koskaa ehdi ja menen usein märällä tukalla nukkumaan. Jokainen voi arvata ovatko hiukset aamulla salonkikelpoiset. Kun leikkautin polkkatukan, on hiukset ollut oikeasti ihan pakko kuivata pesun jälkeen, muuten en kehtaa lähteä ovesta ulos. Onneksi lyhyemmän tukan kuivaamiseen kuluu paljon vähemmän aikaa kun siihen aikaisempaan kuontalooni.

Sain myös testiin suorastaan kohutun Dysonin Supersonic-hiustenkuivaajan. Olihan tätä pakko päästä kokeilemaan: voiko oikeasti yksi ainut fööni olla tuplasti parempi kuin muut? Kaikki kunnia Dysonin insinööreille, sillä kuivaaja on kyllä kaiken hypen arvoinen. Testasin, kauanko hiusten kuivaamiseen meni aikaa vanhalla kuivaajallani (joka sekin oli kuitenkin hyvä fööni, ei mitään 20 vuotta vanha minikuivain). Kuivausaika kutakuinkin puolittui Dysonin kanssa.

dysonkuivaaja

Erikoisennäköisessä mutta nätissä vempeleessä on peräti 1600 watin moottori ja sen sanotaan tuottavan suurinopeuksisen ilmavirran. Moottori sijaitsee kädensijassa, toisin kuin taviskuivaajissa. Tehokkuuden kyllä huomaa: kun laitetta pitää kädessä sen ollessa päällä, tietyssä asennossa tuntuu, että käsi lähtee lentoon! Vaikka laite on tosi tehokas, se on kuitenkin hiljainen: viheltävä ääni on aika erilainen kuin normiföönin.

Laitteessa on muitakin ehdottomia plussia: pitkä, 2,7 metrinen johto on jees, samoin magneettisesti kiinnitettävät suuttimet. Magneettitekniikka vaikuttaisi todella sekin nopeuttavan föönin kanssa häseltämistä. Tietysti tuossa puolittuneessa kuivausajassa on sekin etu, etteivät hiukset ehkä rasitu niin paljon. Laitteessa on käytetty kaikenlaista uutta ja ihmeellistä tekniikkaa, josta kannattaa lukea enemmän laitteen sivuilta, jos kiinnostuit!

Supersonic on puhuttanut paitsi tehokkuutensa ansiosta, myös aika tähtitieteellisen hintansa vuoksi. Föönistä saa nimittäin pulittaa todella suolaiset 399 euroa, mikä on ymmärrettävästi monille aivan liikaa. Aloin miettiä tuota hintaa: jos itse kävelisin tuotteen (ja sen hintalapun) ohi Stockalla, en ehkä edes vilkaisisi sen suuntaan, vaikka olisin kuullut sen monista hyödyistä ja siitä, että sen avulla voisi oikeasti säästää aikaa. Toisaalta voin maksaa silmää räpäyttämättä saman verran laukusta. Tai valaisimesta. Elämää helpottaviin (ja aikaa säästäviin!) asioihin ei selvästikään tuhlaa yhtä mieluusti kuin elämää kaunistuttaviin tuotteisiin – ainakaan minä siis.

Ehkä kuitenkin kannattaisi ainakin harkita. Olen itse haaveillut kauan Dysonin varsi-imurista (siis siitä, jonka imuteho yltää normi-imureiden tasolle), joka varmasti helpottaisi arkea, tekisi siivoamisesta mukavampaa ja saisi taatusti tarttumaan siihen imuriin entistä useammin. Ja näin välillisesti tekisi arjesta kauniimpaa ja miellyttävämpää. Mutta se hinta hirvittää.

Mitä mieltä te olette? Maksatteko mielellänne laadusta ja tehokkuudesta kodinkoneissa? Voisitteko maksaa 399 euroa föönistä?

dysonfööni dysonfööni2

Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa! Instagram ja Snapchat: irenenaakka

3 Comment

  1. Mulle toi hinta ei kuulosta niin hurjalta ottaen huomioon miten paljon sitä käyttäisi (jos käyttäisin päivittäin tai säännöllisesti fööniä. Mietin aina kalliimman ostoksen kohdalla value per use ja jos fööniä käyttää vaikka 5 vuotta joka päivä niin per kerta ei tule kalliiksi ja elämänlaatu paranee huomattavasti ja aikaa säästyy 🙂

  2. Maitoviiksi says: Vastaa

    Olenkin miettinyt, että onko tuo fööni niin hiljainen kuin uskonkin sen olevan. Mutta ihan totta tuo, että jos hiukset föönää joka päivä, niin ei tuo olisi edes kallis sijoitus, jos lisää päivittäistä mukavuutta. Itse föönään ehkä kaksi kertaa vuodessa, joten tuota maksaisi aika pitkään. Siltikin tuote on herättänyt kiinnostukseni uuden teknologian vuoksi.

  3. Oon kuullut pelkkää hyvää tästä föönistä, mutta valitettavasti ei ole laittaa 400 hiustenkuivaajaan oli se miten hyvä tahansa.. Dysonin imurin hinnan pystyn itselleni vielä perustella, mutta hiustenkuivaajaa en 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.