Superhelppo nakukakku

Kuten uhosin, tein tytölle puolitoistavuotiskakun. Raakakakkuja on nyt leivottu niin pitkään, että päätin tehdä ihan vain omien (sokeristen) mielihalujeni perusteella kunnon sokeripläjäyksen. Ja siksikin, että raakaleipomiseen menee aina toista päivää ja nyt aikaa oli vain toista tuntia.

nakedcake

Toinen toistaan upeampia nakukakkuja (naked cake) on pyörinyt jo tovin ruokablogeissa, lehtien sivuilla, Pinterestissä ja Instagramissa ja olen aina huokaillut niiden konstailematonta kauneutta. Tykkään raikkaista kakuista (ja marengista!) ja uumoilin, että mansikkainen marenkinakukakku voisi olla just mieleeni.

nakedcake2

En oikeastaan pidä leipomisesta, joten menin mahdollisimman helpon kautta. Ostin valmiit kakkupohjat ja marengit ja tein vain tuon sisällysmössön itse. Siitä siis reseptin helppous. Tästä tykättiin ihan älyttömästi, joten tätä tulee tehtyä varmasti jatkossakin. Mikään varsinainen kaunotar tuosta ei tullut, mutta ensi kerralla koitan panostaa ulkonäköön. Tarvitset:

♥ Kakkupohjia (käytin Lidlin suklaakakkupohjia)

♥ Valmiita marenkipohjia ja pikkumarenkeja

♥ pussi pakastevadelmia

♥ tuoreita vadelmia koristeluun

♥ 2 dl vispikermaa

♥ 250 g mascarponea

♥ vaniljasokeria

♥ sokeria

♥ halutessasi pari ruokalusikallista makusiirappia (käytin paremman puutteessa äidin kuusenkerkkäsiirappia)

♥ mehua kakkupohjien kostutukseen (käytin kaapista löytynyttä omenamehua)

Vaahdota kerma ja lisää vaniljasokeri. Vatkaa toisessa astiassa mascarpone ja sekoita sinne keitetyt, jäähtyneet vadelmat (keitä jos käytät ulkomaisia). Yhdistä mascarpone-vadelmasekoitukseen kermavaahto ja lisää maun mukaan sokeria (ja siirappia). Muotoile kakkupohjat samankokoisiksi kuin marenkipohjat. Asettele yksi kakkupohjista lautaselle ja kostuta se kevyesti mehulla. Lisää sen päälle mascarponekermavaahto, sen päälle marenki, sitten taas vaahto ja sitten kakkupohja (kostuta) ja niin edelleen. Ylimmäksi tulee kakkupohja ja sen keskelle pieni vaahtokasa ja koristeeksi vadelmia ja murusteltua marenkia.

nakukakku

Nam!

3 Comment

  1. Vau, minusta tuo on todellinen kaunotar! Ei kaiken tarvitse olla viimeisen päälle sliipattua!
    Näyttää herkulliselta ja simppeliltä tehdä 🙂

  2. Kuulostaa helpolta tehdä, mutta siltä se ei näytä! Todella kaunis ja kauniin värinen kakku.

  3. Vau, onpa näyttävä kakku! Valmiit pohjat ym. on kyllä mahtava apu, vielä kun ymmärtäisi että niitä voisi tosiaan käyttää… Tummia pohjia on välillä vaikea löytää mutta laitan korvan taakse, että Lidlissä on! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.