Mikä elämys: lasten ideoima huippuravintola

Saimme eilen kunnian päästä tutustumaan koko perheen voimin lasten omaan pop up -ravintola HopLopsteriin. Kyseessä on siis HopLopin ja ravintola Rosterin yhteistyön tulos, kaksi viikonloppua olemassa oleva huippuravintola, joka on toteutettu yhdessä lasten kanssa. Se on syntynyt HopLopin halusta tukea perheiden yhdessäoloa ja tehdä Suomesta lapsiystävällisempi maa.

hoplopster20

Oli ilo saada tutustua HopLopsteriin ennen sen aukeamista, sillä ihastuin Rosterin ravintolamiljööseen siellä ensimmäistä kertaa joulun alla käydessäni. Keittiöpäällikkö Kari Aihisen mukaan lapset ovat aina olleet tervetulleita Rosteriin ennen HopLopsteriakin, mutta täytyy myöntää, etten olisi uskaltanut lähteä taaperon kanssa niin hienoon ravintolaan. Olikin ihan mahtavaa päästä kokeilemaan, mitä puolitoistavuotias on mieltä huippuravintolan ruoasta ilman paineita taaperon käyttäytymisestä.

Ruoka oli superhyvää ja maistui jopa taaperolle, mistä yllätyin positiivisesti! Huomasi, että uudet ja erikoisetkin maut kiinnostavat, kunhan ruoka on taidolla tehty. Menu oli hauskan lapsekas (tarjolla oli muun muassa rapeita toukkia ja mustaa laavaa) ja tarjoiluun kuului hauskoja yllätyksiä kuten alkujälkiruoka, tarjoilijan kertoma pieni tarina sekä savuavia lautasia. Taapero ei näitä vielä osannut arvostaa, mutta isommat lapset olivat haltioituneita.

hoplopster1

Ruoan lisäksi myös ravintolan tiloja oli muokattu lapsiystävälliseksi. Drinkkibaarissa pari baarimikkoa taikoi melkoisen lennokkaasti lapsille juomia ja pöydillä oli Aku Ankkoja. HopLopsterin tavoitteena on ”ravistella aikuisten asenteita ja herättää keskustelua siitä, miten Suomesta voitaisiin tehdä lapsiystävällisempi maa.” Aihe on kiinnostava ja olenkin monesti miettinyt, miten lasten kanssa ulkona ruokailusta voisi tehdä mielekkäämpää. Itse huomaan, että valitsen mieluusti illallispaikaksemme ravintolan, missä on jonkinlainen leikkipaikka, sillä taapero ei jaksa istua paikallaan koko sitä aikaa, mitä ruokien valmistumiseen ja niiden syömiseen kuluu. Nämä leikkipaikalliset ravintolat eivät ole luonnollisestikaan niitä kaikista fiineimpiä.

Ravintola Rosterin tiloissa Esplanadilla sijaitseva HopLopster on auki 28.-29. tammikuuta. ja 4.-5. helmikuuta. Ravintolan tuotto lahjoitetaan Lastenklinikoiden Kummit ry:lle. Neljän ruokalajin menun hinta on 35-47 euroa. Alle 2-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Hintaan kuuluu myös pääsyliput HopLop-puistoon sekä lasten ideoimia yllätyksiä. 

hoplopster21 hoplopster2 hoplopster4 hoplopster7 hoplopster8 hoplopster9hoplopster5hoplopster18 hoplopster11 hoplopster13 hoplopster14hoplopster16 hoplopster17
hoplopster19 hoplopster22hoplopster15

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.