Uudet kulmat microblading-tekniikalla (ja alennus lukijoille!)

Harva lienee näinä päivinä välttynyt kuulemasta kulmapigmentoinneista ja niiden tekemisestä microblading-tekniikalla. Ainakin minusta tuntuu, että tosi monet ovat jo käyneet ottamassa pigmentoinnit tai ainakin suunnittelevat kulmakarvojen vahvistamista pigmentoinnin avulla. Julkkistenkin Instagram-feedeistä voi bongata tuuheita kestokulmia, jotka on tehty tällä tekniikalla.

Minä olin vielä joitakin vuosia sitten satavarma, ettei kulmiini koskisi kukaan, koskaan pigmentointivempeleellä. Niin paljon kauhutarinoita olen kuullut ja epäonnistuineita pigmentointeja nähnyt. Sittemmin mieleni on muuttunut. Tekniikat ovat kehittyneet niin paljon, että luotettavan tekijän käsissä saa todellakin hyvännäköiset kulmat. Pigmentointi on pelastus meille, jotka omistamme vaaleat ja harvat kulmakarvat. Meikkilookini perusta ovat vahvat kulmat, mutta valitettavasti omani eivät näytä sellaisinaan yhtään miltään.

Niinpä uskaltauduin syksyllä pigmentoijan tuoliin ja sain kulmiini kaivattua voimakkuutta, joka säilyy, vaikka pesisin meikit pois. Minulle tehtiin kestopigmentointi tekniikalla, jolla karvat ikään kuin piirretään ihoon. Aiemmin, ennen niin sanottua karvatekniikkaa kulmia pigmentoitiin niin, että ihoon ”tatuoitiin” kulmien muotoinen alue ja tällä tekniikalla lopputulos on kaukana luonnollisesta.

Vasta oman pigmentointini jälkeen käsite microblading on noussut kaikkien huulille. Kyseessä on siis hyvin samantyyppinen toimenpide kuin kestopigmentointi, mutta pigmenttivärit ovat luonnonmukaisia ja väri häviää iholta kokonaan noin vuodessa. Microbladingistä eroten kestopigmentointi (joka tehdään tujummilla aineilla) pysyy iholla yleensä yhdestä neljäänkin vuoteen. Kestopigmentointiväri voi jämähtää ihoon kuitenkin paljon pidemmäksikin aikaa ja värit saattavat muuttua ajan kuluessa: mustasta tulee sinertävää ja ruskea taittuu oranssiin.

microblading1

Lähtötilanne

Äidilleni on tehty kestopigmentointi jo vuosia sitten perinteisimmällä menetelmällä. Äiti halusi pigmentoinnit, sillä iän karttuessa hänen omat kulmakarvansa ovat harventuneet entisestään. Äiti kiinnostui karvatekniikalla tehdyistä kulmista, kun olin itse käynyt pigmentoitavana, mutta kauhistui toimenpiteen suolaista, yli 400 euron hintaa. Kun huomasin vuosien takaisen luottoripsientekijäni, Dui Clinicin Lauran alkaneen tehdä edullisempaa ja kevyempää microbladingiä, kiinnostuin heti. Tiesin, millä tarkkuudella ja pieteetillä Laura tekee ripsipidennyksiä, joten arvelin hänen suhtautuvan kulmapigmentointiinkin samanlaisella huolellisuudella.

microblading2

Ilokseni Laura innostuikin tekemään jälleen blogiyhteistyötä ja tällä kertaa koekaniinina olisi minun sijaani äitini. Minulla kun pigmentoinnit tosiaan pärstästä jo löytyvät. Äiti halusi vanhan pigmentoinnin päälle uuden värin, joka olisi tehty nimenomaan karvatekniikkaa käyttämällä. Laura otti haasteen vastaan ja matkasimme äidin kanssa viime viikolla Lauran Dui Clinic -hoitolaan Hakaniemeen.

microblading5

Ihan aluksi Laura piirsi kulmien mallin kynällä äidin kasvoille ja mittasi vielä  erityisellä kännykkäsovelluksella, että mittasuhteet olisivat varmasti oikeat ja kulmista tulisi symmetriset. Malli hyväksytettiin äidillä ja sitten alettiin hommiin. Ensimmäinen pigmentointikierros tehtiin ilman puudutusta: puudutusaine levitettäisiin vasta ensimmäisten viiltojen päälle, sillä se ei läpäise ihoa. Viiltojen kautta puudutusaine vaikuttaisi nopeastikin. Äidin mukaan tuo kipu ennen puudutusainetta ei ole mitenkään liiallista.

microblading4

microblading3

Ensimmäiseen pigmentointiin saa varata aikaa parisen tuntia ja tässä ajassa kulmakarvoja siis piirretään (viilletään) ihoon yksi kerrallaan. Laurankin käyttämän SharpBrowsin erikoisterissä on 11-14 pientä terää, jotka viiltävät ihon pintakerroksen auki ja työntävät pigmentin ihoon. Äiti sai välillä katsella työn jälkeä ja ehdottaa, haluaisiko vielä tuuheamman lopputuloksen tai lisää ”karvoja” johonkin.

kulmapigmentointi

microblading6

microblading7

Pigmentoinnin loppuvaiheessa iho alkaa usein olla jo aika ärtynyt, punoittaa ja iho voi olla turvonnut. Pigmentointiin tehdään vahvistus kuukauden tai viimeistään parin kuluttua. Ensimmäisen kerran jälkeen väri saattaa haalistua paljonkin, mutta yleensä toisella kerralla väri ottaa paremmin kiinni.

Heti toimenpiteen jälkeen pigmentointijälki on vielä aika tumma ja kova, mutta väri vaalenee ja jälki pehmenee pikku hiljaa ja näin ollen pigmentoinnista tulee ajan myötä luonnollisempi. Tämä kannattaa pitää aina mielessä, eikä lähteä kauhusta kankeana hinkkaamaan kotiin väriä pois, kuten olen kuullut erään kestopigmentoinnin ottaneen tehneen 😀 Anna siis uusille kulmille aikaa tasoittua!

microblading8

Äidin ilme freesautui välittömästi ja kulmissa on kaunis, äidin omien kulmien muotoa seuraava malli. Nuo alla olevat jälkeen-kuvat on siis otettu seuraavana päivänä pigmentoinnista, joten parantuneista kulmista ei ole vielä kyse. Microblading-kulmien parantuminen kestää reilun viikon ja tuona aikana ihoa saattaa lähteä palasina. Parantumisaikana tulee välttää aurinkoa, uimista, saunaa ja raskasta hikoilua. Kulmia ei saisi myöskään meikata ja anti-age-voiteita tulisi välttää. Kulmia hoidetaan erityisellä pigmentoidun ihon hoitoon tarkoitetulla voiteella – Laura tosin kehottaa käyttämään tähän tarkoitukseen luomukookosöljyä. Noin kuukaudessa pigmentti on täysin asettunut.

Uskon aika vahvasti, että äiti käy huollattamassa kulmansa vuoden päästä, kun pigmentointiväri katoaa – nämä helpottavat elämää nimittäin kummasti. Minua tuskin ainakaan nähdään enää pigmentoinneitta! Seuraavaksi tosin testaan tämän kevyemmän microblading-menetelmän.

microblading9

Microblading-alennus!

Ihana Laura lupasi lukijoilleni alennuksen microbladingiin maaliskuun ajaksi! Toimenpide kustantaa hänen hoitolassaan normaalisti 290 euroa, mutta blogini lukijaksi tunnustautumalla saat maaliskuun ajan pigmentoinnin hintaan 250 euroa. Tämä hinta siis sisältää huoltokerran noin kuukauden päähän ensimmäisestä pigmentointikerrasta. Varaa aikasi Lauralle TÄÄLLÄ.

microblading10microblading_ennen_jälkeen

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.