6 unelmien matkakohdetta

Siskoni on lähdössä tällä viikolla reilun kahden viikon turneelle Yhdysvaltojen länsirannikolle. Olen oikeasti niin kateellinen, että ihan rinnassa kytee! Minulla on krooninen matkakuume ja muiden reissut saavat minut aina nyyhkimään, että mäkin haluun. Tämän postauksen kirjoittaminenkin sai aikaan ihan fyysisen ahdistuksen: mitä jos en näekään koko maailmaa ennen kuin kuolen?

Huomasin, että Si Modan Kaisa oli tehnyt unelmareissujen bucket listin blogiinsa ja halusin itsekin sellaisen näin kyhätä näin matkakuumekouristuksissani. Tässä siis kuusi reissua, jotka haluaisin toteuttaa vielä tässä elämässä.
matkaunelmat6

Road trip USA:n syvässä etelässä

Tämä on kenties unelmista suurin tällä hetkellä. Ylipäätään Yhdysvallat kiinnostaa matkakohteena ehkä eniten ja tästä olen haaveillut niin kauan kuin muistan. Haluaisin ajella jenkkien etelävaltioissa, ihmetellä ihmisiä ja kulttuuria, amerikkalaista elämänmenoa. Tämä ei välttämättä koskaan toteudu niin pitkän kaavan mukaan kuin toivoisin, mutta ainakin New Orleansissa on pakko päästä joskus käymään. Ihan pakko. Yksi todella pitkäaikaisista unelmistani on myös vierailu tornado alleylla tornadoaikaan. Siis mikäli sellainen onnistuisi jotenkin suht turvallisesti. Minulla on aina ollut oudon vahva mieltymys tornadoja kohtaan ja yksi suurimmista haaveistani olisi nähdä sellainen joskus livenä. Ahmin jo lapsena kirjoja, ohjelmia ja elokuvia tornadoista ja luonnonkatastrofeista.

matkaunelmat7

matkaunelmat4

Road trip länsi-USA:ssa

En ole koskaan käynyt läntisessä USA:ssa ja tämä reissu on aivan välttämätön joskus toteuttaa. Los Angeles rantoineen, letkeine elämäntyyleineen ja Hollywoodeineen ja San Fransisco ainutlaatuisine kaupunkikuvineen ovat ehdottomasti must see -kaupunkieni joukossa. Tähän voisi ehkä yhdistää myös vaikka viikonlopun Las Vegasissa ja vierailun Grand Canyonilla.

matkaunelmat2

Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikasta on viime vuosina tullut todella trendikäs matkakohde ja minäkin olen saanut osani hypestä. Bloggaajien megahienot kuvat jylhine maisemineen Kapkaupungista ovat syöpyneet sen verran syvälle tajuntaani, että haluaisin ilman muuta päästä joskus paikan päälle itsekin.

Afrikka ei muuten niin paljon kutkuttele, mutta en panisi pahakseni, jos joskus pääsisin Serengetiin bongaamaan villieläimiä! Myös Marrakesh Marokossa kiinnostaisi.

matkaunelmat8

Karavaani Euroopassa

Isäni oli vannoutunut karavaanari ja kolusimme lapsena perheen kanssa Euroopan aina eteläistä Espanjaa asti läpi asuntoautomatkoillamme. Harras haaveeni on, että voisin kokea karavaanireissun uudelleen oman perheeni kanssa, mutta tämä taitaa jäädä vain haaveeksi. Jaakolla nimittäin on jotain patoutuneita vihantunteita karavaanareita kohtaan eikä hän taida koskaan alkaa sellaiseksi edes väliaikaisesti.

Minulla on ehkä reissusta vähän turhan ruusuinen kuva, koska olin itse lapsi kesälomamatkoillamme. Äiti on myöhemmin sanonut, että hänellä oli aika suuri työ pitää pakka koossa matkoillamme, tulkita karttaa, valita leirintäalueita, pitää huoli että kaikki ovat suurin piirtein tyytyväisiä, pestyjä ja ruokittuja. Jaksan siltikin unelmoida ainakin yhdestä automatkasta Eurooppaan. Minusta vain oli jo lapsena niin hieno ajatus, että lähdemme autolla kotipihasta ja jo aika pian näkyvissä ovatkin jo alpit, ihanat keskieurooppalaiset talot, Atlantti…Gardajärvellä, Pariisissa ja Venetsiassakin kävimme matkailuautolla.

matkaunelmat9

matkaunelmat5

Malediivit

Malediivit ovat nekin päässeet haavelistalleni muiden ihanien matkakuvien ansiosta. Unelmoin häämatkasta Malediiveille, mutta budjettimme ei tuolloin antanut periksi tuhansien eurojen huoneeseen puulaiturin päällä. Ymmärsin nimittäin, ettei matkakohteessa ehkä muutoin ole niin paljon pointtia, ellei asu juuri noissa ihanissa majoissa meren päällä. Ja niissä asumuksissa reissulle tuleekin tosiaan melkoinen hintalappu.

Islanti

Haaveilen yleensä lämpimistä matkakohteista ja Islanti on poikkeus unelmissani. En tiedä paljonkaan tästä pikkuisesta valtiosta kaukana kaikesta, mutta haluaisin ehdottomasti päästä käymään. Islantikin on ollut aika trendikäs kohde jonkin aikaa. Ainakin maisemat ovat täysin ainutlaatuisia!

matkaunelmat3

Näiden kohteiden lisäksi haluaisin matkustaa vielä monen monituisiin muihinkin kohteisiin. Aasia ei jostakin syystä ole hirveästi koskaan minua houkutellut, mutta joku ihana luksusresortti Thaimaassa tulee varmasti joskus kysymykseen jo ihan helppoutensa vuoksi. Myös kirsikkapuiden kukkimisaika ja lempiruokani sushi houkuttelisivat joskus vielä Japaniin.

Olen käynyt pari kertaa New Yorkissa ja Miamissa ja rakastunut molempiin kaupunkeihin. Niihinkin haluaisin matkustaa vielä joskus Jaakon kanssa. Floridassa en koskaan päässyt käymään Key Westissä, joten se on must see -kohteissa sekin. Onneksi rakastamme Jaakon kanssa molemmat Yhdysvaltoja matkakohteena, joten sinne tulee vielä varmasti lähdettyä monesti. Kuuba on muuten myös hiipinyt haaveisiini ihan lähikuukausina. Matkasimme Kuubaan alkuvuodesta 2012, mutta toivoisin pääseväni sinne vielä uudestaan. Maa teki niin suuren vaikutuksen.

Minne sitten en halua matkustaa? Tämä voisi muuten olla listattuna epäsuosittuihin mielipiteisiin: en halua matkustaa Australiaan. Tuntuu, että jokainen muu ihminen haaveilee Australian-reissusta, mutta minä tuskin tulen koskaan käymään maassa. Voin ehkä harkita, jos saan ilmaisen reissun ja sen lisäksi rahaa matkasta 😀 Siellä on nimittäin niin paljon inhottavia, vaarallisia eläimiä, että en todellakaan haluaisi matkustaa niin pitkää matkaa pelkäämään, mikä maailman suurin hämähäkki seuraavaksi kiipeää niskassani.

matkaunelmat

11 Comment

 1. Mainio unelmakohdelista! Yhdysvallat kiinnostaa itseänikin, eteenkin tuo länsi 🙂 En ole siellä New Yorkia lukuun ottamatta käynyt. Ja Nykiin ihastuinkin kyllä kovasti. Paljon on tullut matkattua, ja muuta paljon olisi vielä nähtävääkin.

  Omalla listallani korkealla ovat Japani(eteenkin Tokio), Rooma, Firenze, Barcelona sekä Etelä-Amerikka. Tälle vuodelle tosin suunnitteilla on vain yksi matka, ja se suuntautuu tuttuun Lontooseen 🙂

 2. Kaksi kertaa roadtripin USA:n länsirannikolla tehneenä voin suositella sitä lämpimästi.
  1. kerralla reissu oli: San Francisco-Yosemite-Las Vegas-San Diego-LA-SF. Todella upea reissu ja tuli nähtyä ensimmäinen NHL-matsi.
  2. kerralla reissu oli: SF-Yosemite-Mammoth Lakes-Las Vegas-Zion-Bryce-Capitol Reef-Lake Powell-Telluride. Telluridesta autolla Denveriin ja sieltä koneella takaisin SF . Sielä pari päivää nautiskelua ja NFL-peli.

  Rahaahan se vaatii, mutta on ehdottomasti kokemuksen arvoinen. Toisella reissulla nukuttiin teltoissa ja oltiin enemmän luonnossa. Jotenkin tuo reissu sytytti enemmän. Tehtiin kännyköillä siitä video: https://vimeo.com/110997160

  Itse olen asunut vajaan vuoden Ausseissa enkä nähnyt yhtään vaarallista eläintä 😀 Ei sitä kannata pelätä. Upea maa ja Sydney on ehdottomasti yksi suosikki kaupungeistani.
  http://faijahommia.fi/

  1. Oi vitsit kuulostaa ihan unelmarundeilta!! Annoin ehkä väärän käsityksen tuossa Aussi-kohdassa, en pelkää niinkään _vaarallisia_ eläimiä vaan iljettäviä eläimiä kuten jättimäisiä hämähäkkejä 😀

   1. Oma Aussi kokemukseni (7kk maassa): iljettävintä mitä näin oli torakat 😀 ne ällöt ja vaaralliset eläimet vaan mainitaan aina Australian yhteydessä, ja kaikki tietävät että maassa on paljon kaikennäköisiä lieroja. Ja sitten se jää mieleen. Aivan mieletön maa mutta vaatii kyllä aikaa jos haluaa paljon nähdä (etäisyydet..). Älä anna ötököiden estää sinua 😀

    Minullakin on karsea matkakuume. Taapero pistää pohtimaan seuraavaa kohdetta vähän eri kantilta 🙂 haluaisin Malediiveille tai Fidjille.

 3. Krooninen matkakuume on kyllä kallis tauti 😀 Kannattaa muuten pitää mieli avoimena Afrikan suhteen, se on aika valloittava maanosa kun sille antaa mahdollisuuden 🙂 Muuten kiva listaus! Voisi miettiä omiakin matkahaaveita joskus tarkemmin..

 4. Aah,tuli ikävä New Orleansiin! Todella fantastinen paikka!Vanhempani asuivat pari vuotta Yhdysvalloissa,mm. New Orleansissa ja pääsin sinne monta kertaa moikkaamaan. Olemme muutenkin reissanneet paljon Jenkeissä. New York,Miami ja La ovat tietenkin olleet ihania,mutta myös Boston, New Orleans ja Chicago ovat upeita. Haluaisin myös käydä Austinissa, Charlestonissa ja Savanahissa. Kapkaupinki on myös kaiken hehkutuksen arvoinen, varmasti hienoin tekemämme reissu. Seuraavaksi lähdemme joko Mauritiukselle tai Tanzaniaan,joista olemme pitkään unelmoineet. Muuten top 5 unelmareissuani ovat 1. Vancouver + Kalifornian viinitilat 2. Uusi-Seelanti 3. Risteily Karibialla 4. Seychellit 5. Singapore + jokin ihana ranta Vietnamissa. Gaah, voisin unelmoida reissuja kaiket päivät 😀

 5. Kannattaa says: Vastaa

  Itse olen TODELLA hämähäkkikammoinen (kyseessä oikeasti ihan fobian tasoinen järjetön pelko) mutta pelosta huolimatta parhaillaan Australiassa. Melbournessa ei näkynyt ainuttakaan, Sydneyssä niitä näkyi verkoissa vain puistoalueilla puissa ja pensaissa. Ne oli kyllä isoja ja kammottavia mutta eivät suuremmin häirinneet kun nopeasti kulki (lue juoksi, kaukaa kiertäen :D!) ohi. Ehdottomasti suosittelen ötökkäpelosta huolimatta joskus käymään Australiassa, itse suurena Amerikkafanina olen tykänny tästäkin maasta todella paljon!

  1. Mulla myös hirveä, järjenvastainen, pahaan ahdistukseen pahimmillaan vievä pelko, joten luulen etten oikein pääsisi yli niistä (kaukanakaan) verkoissa näkyvistä 🙁 🙁 ja just pahimmat kauhujutut kuullut ja kuvat nähnyt Ausseista 🙁

 6. Voi ihana ihana Kuuba! Olimme siellä häämatkalla reilu vuosi sitten, ja se oli kyllä aivan upea paikka! Ei voi sanoin kuvailla sitä kulttuuria, ihmisiä ja ylipäätään sitä kuubalaisuutta, mikä hehkuu joka puolella. Vähän mietityttää, miten paljon paikka on jo nyt muuttunut, harmittaa kovasti ajatuskin paikan länsimaalaistumisesta.

  1. Mietin ihan samaa tuosta muutoksesta! Se oli kyllä niin upea paikka tuolloin, historia ja kulttuuri niin mielenkiintoisia.

 7. Peukku eteläosavaltioille! Meillä on siellä perhettä ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen kolkka, siellä on jotain todella uniikkia!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.