Kaikki, mikä voi mennä hyvin, menee hyvin

Tyttö joutui tällä viikolla yllättäen varahoitoon ja ensimmäinen ajatukseni oli, etten halua viedä häntä sinne: sumplisimme työvuorot niin, että tyttö voisi olla kotona niin kauan, kunnes pääsisi taas hoitajalleen. Hoitaja oli kuitenkin sitä mieltä, että tyttö pärjäisi varahoidossa hyvin, sillä tämä on kuitenkin viettänyt siellä aikaa viikottain, tuntee ihmiset ,ja tutut perhepäivähoidon lapsetkin ovat siellä. Päätimme kokeilla.

varahoito1

Jännitti hirveästi, miten taaperon päiväunille kävisi – hän kun ei ole koskaan nukkunut päiväunia sisällä, vaan aina vaunuissaan ulkona. Varahoidossa ulkopäikkärit eivät olleet sallittuja. Kaiken kukkuraksi Jaakko unohti aamulla tyttöä hoitoon viedessään mainita tästä, että sisälle nukuttamisesta voisi tulla taistelu. Odotin koko päivän puhelua, jossa kerrottaisiin, ettei tyttö ole nukkunut yhtään ja että hän vain itkee ikäväänsä, vierastusta ja väsymystä. Sellaista ei kuitenkaan tullut. Ehdin kuitenkin kauhistella Jaakolle, millaisia hirviöitä olemme, kun jätämme tytön paikkaan, jossa tämä ei voi nukkua edes päiväunia – saatoin mainita jotain myös jo syntymään ehtineistä traumoista…

varahoito3

Tuo lapsi osaa kuitenkin yllättää minut kerta toisensa jälkeen. Varahoidossa odotti iloinen tyttö, joka olisi taas jäänyt leikkimään uusilla leluilla. Hoitajat olivat ilman mitään paineita nukuttaneet tytön sänkyyn sisälle, kun eivät edes tienneet, ettei hän ole tottunut nukkumaan päivisin muualla kuin vaunuissaan. Sinne se oli nukahtanut tyytyväisenä uuden hoitajansa unisatuun pieneen sänkyyn ja nukkunut kaksi tuntia. En voi edes uskoa sitä. Hän ei ollut vierastanut ja ruoka oli maistunut hyvin. Kaikki meni hyvin – muualla kuin hysteerin äidin pääkopassa.

Tämä vain tsemppinä muille hoitoasioiden kanssa kamppaileville: kaikki menee ihan hyvin!

al

Clouds-leggarit saatu Aarrekidiltä (NÄMÄ)

POSTAUs sisältää mainoslinkin

1 Comment

  1. Täällä ilmoittautuu toinen samanlainen 😀 Kun poika joutui päiväkodissa olemaan muutaman päivän eri ryhmässä kuin normaalisti, mietin heti, että miten onnistuu nukkuminen ja muu. Ja hvvinhän ne päivät menivät, ei minkäänlaista omgelmaa. Ihania tyyppejä nää pienet reippaat taaperot 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.